Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "οι αγέρωχοι νησιώτες μας θύμισαν οτι ο ήλιος δεν...

ΠΝΑΙ – Χατζημάρκος: “οι αγέρωχοι νησιώτες μας θύμισαν οτι ο ήλιος δεν εξαντλείται”

|

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης, σε  Αγαθονήσι και Λειψούς – Γ. Χατζημάρκος: “Κάτω από έναν υπέροχο ήλιο, οι νησιώτες μας, αγέρωχοι σαν την Ιστορία των νησιών τους,  μας θύμισαν ότι ο ήλιος δεν εξαντλείται ποτέ εδώ”

Τα μικρονήσια των Δωδεκανήσων,  Αγαθονήσι και Λειψούς επισκέφθηκε την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην υψηλών συμβολισμών επίσκεψή της στα δύο νησιά,  σε μια περίοδο όπου κορυφώνεται η προκλητικότητα της γείτονος χώρας Τουρκίας, παράλληλα με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το Αγαθονήσι, το πρωί της Κυριακής. Ο Περιφερειάρχης, με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου,  Χρήστο Ευστρατίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Θεμέλαρο και τον Έπαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, συνόδευσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή της στο σχολείο του νησιού, στο οποίο φοιτούν μόνο εννέα παιδιά συνολικά, σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ακολούθησε εκδήλωση ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Αγαθονησίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού και επίσκεψή της στην Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού “Κραταιός”.

Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι, ο Περιφερειάρχης, μαζί με τους δύο Αντιπεριφερειάρχες και τον Έπαρχο,   συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο, τους συνεργάτες του και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε  συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, ενώ παρέδωσαν και υγειονομικό υλικό για την προστασία των κατοίκων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών της.

Ακολούθησε επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Λειψούς, το μεσημέρι της Κυριακής,  όπου παρουσία της  έγινε η επίσημη παράδοση του γηπέδου που η Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου  χρηματοδότησε και κατασκεύασε για λογαριασμό του Δήμου Λειψών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων, έκοψαν τα παιδιά, για τα οποία άλλωστε κατασκευάστηκε το έργο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε εν συνεχεία παραγωγικές μονάδες στο νησί, το σκάφος “Aegean Explorer” του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και το απόγευμα ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Λειψών, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και στους Λειψούς ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, υγειονομικό υλικό για τη θωράκιση των κατοίκων του νησιού.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στα δύο νησιά, το απόγευμα της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε: “Είναι πραγματικά ξεχωριστή η χαρά από την υποδοχή  σε αυτές τις κουκίδες ελληνικής γης στο Αιγαίο, της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου,  σε μία περίοδο με τη γνώριμη μεν προκλητικότητα των γειτόνων αλλά και στο ξεκίνημα της πιο πρωτόγνωρης, χωρίς προηγούμενο, τουριστικής χρονιάς.

Κάτω από ένα υπέροχο ήλιο, σε Αγαθονήσι και Λειψούς, οι νησιώτες μας, αγέρωχοι σαν την Ιστορία των νησιών τους, μας θύμισαν ότι ο ήλιος δεν εξαντλείται ποτέ εδώ. Εξακολουθεί να λάµπει σε έναν καθαρό ουρανό, όσο στεκόμαστε απέναντι στις προκλήσεις σαν ομάδα και με υπευθυνότητα. Χωρίς αμφιβολία αυτές τις μέρες γράφουμε ιστορία. Περισσότερο από ποτέ, η ιστορία της επόμενης περιόδου θα γραφτεί από τον καθένα μας”.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα νησιά την Κυριακή ολοκληρώθηκε  στην Πάτμο, όπου με τον Δήμαρχο Πάτμου Λευτέρη Πέντε, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πολίτες του νησιού, έγινε συζήτηση για τις προκλήσεις της περιόδου.

Το Γραφείο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελιδες του naxospress.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.