Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Φ. Ζαννετίδης: Κύριε Βορίδη δώστε λύση στο θέμα για τη...

ΠΝΑΙ – Φ. Ζαννετίδης: Κύριε Βορίδη δώστε λύση στο θέμα για τη συγκομιδή σταφυλιών

|

Και νέα επιστολή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Βορίδη για την αδειοδότηση της συγκομιδής σταφυλιών

 

Σε επιτακτικό τόνο, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλήμονας Ζαννετίδης διαμαρτύρεται στον υπουργό κ. Βορίδη για την καθυστέρηση ενεργοποίησης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν σε απόσταξη ενώ παράλληλα η καθυστέρηση αυτή καταστρέφει τα σταφύλια και την παραγωγή. Ο αντιπεριφερειάρχης παρακαλεί τον υπουργό για άμεση προσωπική παρέμβαση, αφού του εξηγεί πως η διαδικασία είναι προγραμματισμένη σε ετήσια βάση χωρίς ιδιαιτερότητες.

Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής (φέρει την υπογραφή του κου Ζαννετίδη), που την χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επείγον, έχει ως εξής:

«Καθυστέρηση στην Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων συγκομιδής.

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Πρωτ 43/10.09.2020 επιστολής μας όπου εξηγήσαμε τους λόγους ανάγκης επίσπευσης της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων, με έκπληξη μας και παρά της διαβεβαιώσεις που λάβαμε ότι θα ενεργοποιηθεί μέχρι την 15/9/2020, η διαδικασία δεν λειτουργεί μέχρι και σήμερα 16/09/2020. Ήδη οι αμπελουργοί είναι απεγνωσμένοι καθώς η καθυστέρηση της απόσταξης έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση των στεμφύλων λόγω οξείδωσης, και κατ’ επέκταση το απόσταγμα προβλέπεται να είναι κακής ποιότητας. Επιπλέον πολλοί παραγωγοί μας ενημέρωσαν διαμαρτυρόμενοι ότι αναγκάστηκαν τα πετάξουν τα στέμφυλα καθώς είχαν πλέον καταστεί ακατάλληλα.

Παρακαλούμε για την άμεση έναρξη της διαδικασίας, που ήδη έχει καθυστερήσει από αυτήν που έχει προγραμματιστεί, πριν το σύνολο του αποστάγματος που παράγεται από τους διήμερους αποσταγματοποιούς καταστεί κάκιστης ποιότητας αναγκάζοντας τους παραγωγούς να πετάξουν την παραγωγή τους.

Σε μια εποχή που ο κλάδος της αμπελουργίας είναι από τους πλέον πληττόμενους λόγω της πανδημία του COVID-19, είναι ιδιαίτερα λυπηρό απλές και προγραμματισμένες διοικητικές διαδικασίες, για τις οποίες την αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να καθυστερούν αδικαιολόγητα αποτελώντας αιτία για περεταίρω πρόκληση ζημίας στους αμπελουργούς.

Κύριε Υπουργέ παρακαλούμε για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, που είμαι σίγουρος πως παρά το φόρτο εργασίας που έχετε, θα φροντίσετε για την διευθέτηση του εν λόγω θέματος”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.