Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Λαϊκή Συσπείρωση: "Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εφησυχάζει"

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: “Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εφησυχάζει”

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων – Τι ζητάει από τη Δημοτική Αρχή Πάρου

“… Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφησυχάζει γιατί, εκτός των άλλων, οι ευθύνες της για την ανυπαρξία σχολικών αιθουσών ώστε να υπάρχει δυνατότητα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού είναι τεράστιες.  Είναι απαραίτητο ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων….” Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η “Λαϊκή Συσπείρωση” Πάρου σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και καταθέτει πέντε προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στην πανδημία… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρυ” αναφέρει:

“Μετά από γνωστό «αλαλούμ» η κυβέρνηση ανακοίνωσε για την ερχόμενη Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της προσχολικής αγωγής και των σχολείων ειδικής αγωγής. 

Είναι γνωστό ότι την περίοδο των διακοπών εκατοντάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι και άλλοι, έφυγαν από το νησί μας και επέστρεψαν στη συνέχεια, όπως και οι εκπαιδευτικοί που η μόνιμη κατοικία τους είναι εκτός Πάρου. 

Οι «πύλες» του νησιού είναι χωρίς έλεγχο και όσοι με δική τους πρωτοβουλία προσφεύγουν στο Κέντρο Υγείας εισπράττουν την απάντηση ότι δεν γίνονται τεστ covid-19 εκεί, ενώ  οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν μπορούν να κάνουν από μόνες τους προγραμματισμό.

Είναι προφανές ότι οι όποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό μπορεί να υπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά ως μέτρο κατά της πανδημίας κάτω αυτές τις συνθήκες. Μόνο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπηρετούν 80 αναπληρωτές οι οποίοι παρουσιάστηκαν χτες στα σχολεία τους χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ πριν παρουσιαστούν, ενώ αρκετοί το επιθυμούσαν.

@ Δεν σηκώνει αναβολή. Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου. 

@ Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

@ Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

@ Να αποσυρθούν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έχουν γεμίσει με παραπέρα άγχος τα παιδιά.

@ Η αναγκαιότητα ενεργοποίησης της Επιτροπής Κρίσεων είναι επιτακτική μετά την επιλογή του Δημάρχου να την αδρανοποιήσει εδώ και οκτώ μήνες.

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφησυχάζει γιατί, εκτός των άλλων, οι ευθύνες της για την ανυπαρξία σχολικών αιθουσών ώστε να υπάρχει δυνατότητα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού είναι τεράστιες. 

Είναι απαραίτητο ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καλούμε τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών να απαιτήσουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους για την υγεία και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου