Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος – Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη: Υποσχέθηκε διεθνές αεροδρόμιο και προσλήψεις αστυνομικών

Πάρος – Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη: Υποσχέθηκε διεθνές αεροδρόμιο και προσλήψεις αστυνομικών

|

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρέθηκε σήμερα στην Πάρο – Τι του είπαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και ο Επαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς – Τι υποσχέθηκε ο κος Χρυσοχοϊδης

Με αρκετές υποσχέσεις έφυγε από τη Πάρο σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχοντας ολοκληρώσει ολιγόωρη επίσκεψη όπου ανάμεσα στα άλλα προήδρευσε ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Έπαρχος Πάρου και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι Δήμαρχοι των νησιών των Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων και οι Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ο κος Χρυσοχοϊδης αφού άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου, σημείωσε ότι θα υπάρξει, άμεσα, εξειδίκευση των αναγκών του κάθε νησιού και θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή, ενώ θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό τα αεροδρόμια των νησιών που κάνουν διαβατηριακούς ελέγχους. «Πρέπει να εξατομικεύσουμε τις ανάγκες του κάθε νησιού, ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες και στη χώρα μας».

Στόχος του Υπουργού είναι όπως σημείωσε ο ίδιος, η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων όλων των νησιών, ώστε οι Κυκλάδες να καταστούν μια ασφαλής περιοχή. Για την Πάρο συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι με την επέκταση του αεροδρομίου θα εισηγηθεί ώστε αυτό να γίνει διεθνές και να δέχεται πτήσεις από χώρες της συνθήκης Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, καθιστώντας το νησί ελκυστικό για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους τουρίστες. Τέλος, εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 600 αστυνομικών στα νησιά του Αιγαίου ώστε να στελεχωθούν τα αεροδρόμιά τους με επαρκές προσωπικό για τους διαβατηριακούς ελέγχους.

Ποιες ήταν οι τοποθετήσεις των αιρετών;

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος άδραξε την ευκαιρία ως οικοδεσπότες και έθεσε αιτήματα που καίνε την Πάρο… Όπως;  Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου για την επιτήρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου για την απευθείας υποδοχή πτήσεων από χώρες της συνθήκης Σένγκεν. Ζήτησε η είσοδος σε πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό την Πάρο να γίνεται με αρνητικό τεστ για Covid – 19 ενώ επίσης αιτήθηκε τη δημιουργία κέντρων διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σταδιακό άνοιγμα της εστίασης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για την διενέργεια μοριακών τεστ, την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Πάρο και τέλος την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα μας των τουριστών, ώστε οι τελευταίοι να ενημερώνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία.

175186325_1977622525722814_4091194281117831657_n.jpg

Πως είδε τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος; «Τα νησιά μας θα ανοίξουν για τους επισκέπτες τους και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε. Στην Πάρο βρισκόμαστε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην δυσκολότερη δημοσιονομικά περίοδο της χώρας κτίζουμε και τα πιο απαιτητικά σχέδια διαχείρισης δύσκολων και συχνά απρόβλεπτων καταστάσεων.  Αλλά, έτσι είναι η ζωή. Δεν διαλέγεις μάχες, τις δίνεις όλες. Τουλάχιστον, αυτή είναι η δική μας επιλογή».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο και ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα παραεμπορίου και εγκληματικότητας και τόνισε την ανάγκη αύξησης της δυναμικότητας του Α.Τ. Πάρου. Όπως διαβάζουμε – ανάμεσα στα άλλα – στη ανάρτηση που έκανε στη προσωπική του σελίδα στα social media «Θεωρώ θετική την επίσκεψη του κ. Υπουργού στο νησί μας ώστε να ακούσει δια ζώσης τα θέματα που αφορούν τα νησιά μας και αφορούν το υπουργείο αρμοδιότητας του.  Στην τοποθέτησή μου ανέφερα τα προβλήματα των νησιών μας , την υποστελέχωση των αστυνομικών δυνάμεων και τους αναγκαίους ελέγχους για τον κορωνοϊό. Συγχρόνως τόνισα την σημαντική εξάρτηση της οικονομίας μας από τον τουρισμό.  Τέλος, κατέληξα ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού».

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα parianostypos.gr ο Αστυνομικός Δ/ντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης σημείωσε ότι οι κλοπές, τα τροχαία και το παραεμπόριο είναι προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου στα νησιά και τόνισε ότι θα γίνει στελέχωση των Α.Τ. ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Και τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος εστιάστηκε στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ζήτησε τη συνεργασία Α.Τ. με το Λιμενικό και έθιξε επιπλέον το θέμα του οριζόντιου εμβολιασμού σε δημοφιλή νησιά με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου