Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠανικός και πέντε ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις

Πανικός και πέντε ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις

|

Νέα καυστική ανακοίνωση από την Νησιωτική Πολιτεία για το θέμα των Μουσείων στην Απείρανθο και με αναφορά για πανικό στα λεγόμενα του Δημάρχου αλλά και προσπάθεια να αυτοδιαψεύσει τον εαυτό του σε σχέση με όσα έλεγε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

Ένα ακόμη επεισόδιο στο θέμα «Μουσεία Απειράνθου» όπου μετά από συνεντεύξεις και αναλύσεις φτάσαμε και σε μία ακόμη ανακοίνωση από τη «Νησιωτική Πολιτεία» όπου έχουμε μάλιστα και την κατάθεση πέντε ερωτημάτων προς την Δημοτική Αρχή ζητώντας απαντήσεις… Στην τελευταία ανακοίνωση μάλιστα σημειώνεται ότι «πανικός είναι η κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει το ύφος και τα λεγόμενα του Δημάρχου σε συνέντευξη που έδωσε» ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι ο Δήμαρχος άρχισε τη «την γνώριμη και προσφιλή τακτική του να υβρίζει και να μας απειλεί με μυνήσεις» ενώ «Προσπάθησε επίσης με στρεψόδικους ισχυρισμούς να ανακαλέσει τα όσα με επισημότητα ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο»… Ουσιαστικά δηλαδή να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό όπως σημειώνεται. Και ως κερασάκι έρχονται και πέντε ερωτήσεις όπου ζητούνται απαντήσεις και έχουν σχέση με το καθεστώς που διέπει την λειτουργία των Μουσείων στην Απείρανθο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Νησιωτική Πολιτεία» αναφέρει τα εξής:

«Πανικός είναι η κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει κανείς το ύφος και τα λεγόμενα του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη στην συνέντευξη ,που έδωσε στη δημοσιογράφο κα Ρούλα Μπράουν και στο Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ στο Κόκκινο το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου. Φαίνεται ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ της  22-9-2016 και η αναγγελθείσα εκεί Εισαγγελική παρέμβαση (την οποία εμείς ζητήσαμε), για τα συμβαίνοντα στην Απείρανθο σχετικά με την διαχείριση και εκμετάλλευση του εκεί Πολιτιστικού Κέντρου και των Δημοτικών Μουσειακών συλλογών τον έκανε να καταλάβει ότι πράγματι ήλθε η ώρα να «τεθεί τέρμα σε κάθε παράνομη πράξη, βλαπτική της δημόσιας περιουσίας και των νομίμων συμφερόντων των δημοτών», όπως αναφέραμε στην από 8/9 ανακοίνωσή μας. Έτσι άρχισε την γνώριμη και προσφιλή τακτική του να υβρίζει και να μας απειλεί με μηνύσεις, να ανακατεύει, χωρίς λόγο, το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Μανώλη Γλέζο, να εκμεταλλεύεται  την  απεραθίτικη καταγωγή  του ( λες κι αυτή  αλλά και οι υπόλοιποι περήφανοι Απεραθίτες  αποτελούν άλλοθι για κάθε μη σύννομη πράξη του ή βιλαέτι των προσωπικών επιδιώξεων και των επιλογών του),   ενώ ταυτόχρονα με τα λόγια του απέδειξε ότι έχει παντελή άγνοια της νομοθεσίας, που αφορά στις ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.

Προσπάθησε επίσης με στρεψόδικους ισχυρισμούς να ανακαλέσει τα όσα με επισημότητα ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου,  να  διαψεύσει  τον  ίδιο τον εαυτό  του και αποπειράθηκε να μας πείσει ότι όταν έλεγε τότε «όλα τα Μουσεία της Απειράνθου», για τα οποία κόβει εισιτήριο ( στο οποίο αναγράφεται «ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΠΕΡΑΘΟΥ» χωρίς διάκριση) η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Απεραθίτικος Πολιτισμός» εννοούσε μόνο τα δύο Μουσεία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ( ή όποιου άλλου αποτελούν ιδιοκτησία αυτά) και ότι στα Μουσεία του Πολιτιστικού Κέντρου οι επισκέπτες εισέρχονται δωρεάν και χωρίς να επιδεικνύουν το εισιτήριο, που έχουν κόψει….!!! 

Πιστεύει φαίνεται ο κ . Δήμαρχος ότι έχει να κάνει με αφελείς ή ανίδεους και ότι διαστρέφοντας συνεχώς την πραγματικότητα θα καταφέρει να συγκαλύψει την κακή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, που ΜΟΝΟΣ του και πανηγυρικά αποκάλυψε ότι συντελείται στην Απείρανθο.  Μας έκανε όμως και άλλες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, ο κ. Δήμαρχος στην προαναφερόμενη συνέντευξή του. Μας ομολόγησε ότι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έχει δικό της νοικιασμένο χώρο, που τον χρησιμοποιεί για την άσκηση των δραστηριοτήτων της και ότι η επίσκεψη στα απεραθίτικα Μουσεία είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και ότι τα επισκέπτονται πολλές χιλιάδες άνθρωποι. Το τελευταίο εξάλλου είναι γνωστό και από όλους τους τουριστικούς και άλλους παράγοντες και πολίτες της Νάξου. Οι αποκαλύψεις αυτές του Δημάρχου μας υποχρεώνουν να του θέσουμε μερικά ακόμα  ερωτήματα :

1. Αφού η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. διαθέτει δικό της νοικιασμένο χώρο (αλήθεια, σε ποιόν ανήκει?), ποιος ο λόγος να της παραχωρείται για χρήση χώρος στο Πολιτιστικό Κέντρο ?  Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η παραχώρηση ?

2.  Αφού οι εισπράξεις από τις επισκέψεις στα Μουσεία ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ γιατί ο Δήμος και το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. αδιαφορούν γι αυτά τα μεγάλα έσοδα και δεν φροντίζουν να τα εισπράττουν και αντίστοιχα να οργανώσουν την λειτουργία των Μουσείων με τον τρόπο, που προβλέπει η Νομοθεσία  ? Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η αδιαφάνεια ? Αδιαφορούν για το μέγεθος της ζημίας, που προξενούν στο Δήμο και κατ’ επέκταση στα Δημόσια έσοδα ?

3. Ποιος μας διαβεβαιώνει, ότι ακόμη και αν ισχύουν οι νεώτεροι ισχυρισμοί του Δημάρχου,  τα Δημοτικά Μουσεία δεν λειτουργούν πράγματι σαν διαφήμιση των ιδιωτικών Μουσείων , που εκμεταλλεύεται για λογαριασμό της η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ή ακόμη ότι ΜΟΝΟ τα Δημοτικά Μουσεία  της αποδίδουν γιατί είναι σημαντικότερα από τα άλλα? Ποιος μπορεί να πιστοποιήσει πότε και με ποια σειρά κόβονται τα εισιτήρια και τι πραγματικά ενδιαφέρει τους χιλιάδες των επισκεπτών ?

4. Ποια μελέτη ανέθεσε ο κ. Δήμαρχος (ως όφειλε) στις δημοτικές υπηρεσίες ή σε ιδιώτη προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η επωφελέστερη εκμετάλλευση της συγκεκριμένης δημοτικής περιουσίας, δεδομένου ότι του είναι γνωστό (από τριακονταετίας, όπως μας ομολογεί στη συνέντευξή του) ότι αποφέρει μεγάλα ποσά λόγω της μεγάλης  επισκεψιμότητας ? Πως αγνοεί την νομοθεσία, που του επιβάλλει να προστατεύει και να διαχειρίζεται την κάθε είδους δημοτική περιουσία  «με τρόπο επιμελή και αποδοτικό» και που εξυπηρετεί το δημοτικό και όχι το ιδιωτικό συμφέρον ?

5. Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. αναλογίζονται το μέγεθος της ευθύνης τους απέναντι στις γυναίκες, που μετέχουν στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.? Για ποιο λόγο τις παρέσυραν σε τέτοιου είδους συναλλαγές? Γιατί δεν φρόντισαν να οργανώσουν την εργασιακή τους σχέση και την ασφαλιστική τους  τακτοποίηση, όπως προβλέπει ο Νόμος ?

Η κοινή γνώμη και εμείς περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματά μας και ελπίζουμε ότι η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής θα δρομολογήσει πλέον την αποκατάσταση της νομιμότητας και την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας”.  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις