Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΟταν οι χώρες της Δύσης επέβαλαν την άποψή τους με την δύναμη...

Οταν οι χώρες της Δύσης επέβαλαν την άποψή τους με την δύναμη των όπλων

|

Γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε… Οταν οι “Δημοκράτες” με τον δικό τους τρόπο επεδίωκαν την επιβολή της άποψής τους με τη δύναμη των όπλων… Ποιοι γνώρισαν την “δημοκρατική” άποψη… 

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετράει ήδη έξι ημέρες, προχωράμε σε μία ευγενική υπενθύμιση… Αφιερωμένη στους όψιμους «φιλειρηνιστές», «δημοκράτες», «υπέρμαχους» του διεθνούς δικαίου της «ανεξαρτησίας» των κρατών της αυτοδιάθεσης των λαών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τότε στρουθοκαμήλιζαν, σήμερα η κεφαλή εξήλθε της γαίας και απέκτησαν «ευαισθησίες»… 

ΚΥΠΡΟΣ:

Το Ιούλιο του 1974 η Τουρκία ( μέλος του ΝΑΤΟ) αρχίζει πόλεμο κατά της Κύπρου καταλαμβάνοντας το 36,2% της έκτασης της. Αγριότητες, βασανισμοί, βιασμοί, χιλιάδες θάνατοι και αγνοούμενοι… Ενορχηστρωτής, όλων ο κος.Χένρι Κίσιγκερ, τότε Αμερικανός υπουργός εξωτερικών. Τόσο τα Ηνωμένα Εθνη όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης την αναφέρουν ως εισβολή (;;;).Στις 16 Απριλίου  2003 ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) υπογράφει την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ενώ ο κατακτητής (Τουρκία) κατέχει παράνομα εδάφη της. 50 χρόνια σχεδόν κατοχής, ποιες κυρώσεις υπέβαλλε η «δημοκρατική» Δύση (που τυγχάνει να είναι και εταίροι-σύμμαχοι της Ελλάδας) στον κατακτητή Τουρκία;;;

ΠΑΝΑΜΑΣ:

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1989, οι ΗΠΑ εισέβαλαν με ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον Παναμά. Στόχος του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου ήταν η σύλληψη του ηγέτη της χώρας Αντόνιο Νοριέγκα Επισήμως ο αριθμός των θυμάτων ήταν 200 πολίτες και 314 στρατιώτες Παναμέζοι.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Νοριέγκα, που για την σύλληψή του οι Αμερικανοί απέστειλαν χιλιάδες στρατιώτες στον Παναμά, ήταν ο άνθρωπος που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ακόμα ενισχυόταν οικονομικά από τον τότε πρόεδρο Ρήγκαν για να χτυπήσει τους Σαντινίστας(κομμουνιστές) στη Νικαράγουα.

Ο Αντόνιο Νοριέγκα καταδικάστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη σε 40 χρόνια φυλάκιση. Μετά από 17 χρόνια αποφυλακίστηκε.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις προσπάθειες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, αλβανών μαχητών που είχαν στηρίξει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Γιουγκοσλαβία, που τότε αποτελούσαν η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του Απελευθερωτικού Στρατού και της Σερβίας, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στις 24 Μαρτίου 1999  ξεκίνησαν στρατιωτική επέμβαση (κωδική ονομασία Operation Allied Force ) στην κυρίαρχη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, παρά το γεγονός ότι δεν πήραν ποτέ την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διήρκεσε 78 ημέρες. Σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, η Γιουγκοσλαβία μετετράπη σε ερείπια και εξαφανίστηκε από τον παγκόσμιο χάρτη.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο λαός της Σερβίας έμαθε να διακρίνει τον ήχο από βόμβες που πέφτουν και αυτόν από τα μαχητικά αεροπλάνα που σπάζουν το φράγμα του ήχου. Παράλληλα έμαθε τα πάντα για τα βομβαρδιστικά, τα «αόρατα» τζετ, τους πυραύλους Τόμαχοκ, τις βόμβες διασποράς και γραφίτη ενώ… Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι , ανάμεσά τους και παιδιά, πέθαναν και 6.000 τραυματίστηκαν. Όλα αυτά στο όνομα της Δημοκρατίας…

Ήταν η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους και κατά πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:

Στις αρχές Οκτωβρίου 2001, ο Μπους jur διέταξε την εισβολή των Αμερικανών και των συμμάχων τους (NATO) στο Αφγανιστάν για να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν, που στήριζαν την Αλ Κάιντα, και να εξολοθρεύσουν τον αρχηγό της, Οσάμα μπιν Λάντεν. Το Αφγανιστάν όμως δεν ήταν αρκετό, ήταν απλά ένα πάρα πολύ αδύναμο κράτος. Και όπως γνωρίζουν και οι συμμορίες: « μια φήμη που τρομάζει δεν αποκτάται από μια νικηφόρα επίθεση σε αδύναμους». Όπως είχε δηλώσει ο Ράμσφελντ το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου: «Πρέπει να βομβαρδίσουμε κάτι άλλο για να αποδείξουμε ότι είμαστε, ξέρετε, μεγάλοι και ισχυροί και ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε από τέτοιου είδους επιθέσεις».

Το Αφγανιστάν φαινόταν ένας «δίκαιος» πόλεμος, λόγω Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα, ωστόσο ήξεραν ότι η αποστολή ενός μηνύματος αχαλίνωτης ηγεμονίας συνεπαγόταν μια δυσανάλογη απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου, μία απάντηση που έπρεπε να επεκταθεί πέρα ​​από το Αφγανιστάν (ακολουθεί το ΙΡΑΚ).

Το 2021 οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν (ανεξάρτητο κράτος), ρημαγμένο και πάμπτωχο, υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν τους οποίους ήθελαν το 2001 να εξοντώσουν (τραγέλαφος)…

ΙΡΑΚ:

Στις 20 Μαρτίου 2003 ξεκινά η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ .Το πρόσχημα της εισβολής ήταν ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και επιπλέον φερόταν, χωρίς αποδείξεις, να έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και κάποιο ρόλο στην 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ειδικά οι πυρηνικές του δυνατότητες θεωρήθηκαν αρκετά ανησυχητικές για να υποκινήσουν τον πόλεμο. «Τι άλλη απόδειξη θέλετε;» είχε πει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. «Ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από μία Αμερικανική πόλη;».

Στη βιογραφία του με τίτλο «Decision Points», ο Τζορτζ Μπους (ως φιλεύσπαχνος) υπερασπίζεται την απόφασή του για εισβολή στο Ιράκ, λέγοντας ότι οι Ιρακινοί πολίτες είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν, τον οποίο αποκαλεί «δολοφόνο δικτάτορα». Τονίζει ότι και οι ΗΠΑ είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς τον Σ. Χουσεΐν να επιδιώκει βιολογικά ή χημικά όπλα. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπέστη σοκ όταν ανακάλυψε ότι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. «Κανένας δεν υπέστη μεγαλύτερο σοκ και δεν θύμωσε περισσότερο από μένα όταν δεν βρήκαμε τα όπλα. Με αρρώσταινε αυτή η σκέψη. Ακόμα με αρρωσταίνει» γράφει.

Ο πραγματικός λόγος όμως της εισβολής στο Ιρακ ήταν η επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη στην καρδιά του αραβικού κόσμου θα έστελνε ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες της περιοχής, ειδικά σε ανυπότακτα καθεστώτα όπως η Συρία, η Λιβύη και  το Ιράν , ότι η αμερικανική ηγεμονία είναι εδώ και εδώ θα μείνει. Με απλά λόγια, ο πόλεμος στο Ιράκ είχε ως κίνητρο την επανακαθιέρωση της Αμερικής ως αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη στον κόσμο.

Το 2010 ο Ομπάμα «σφυρίζει» λήξη στον πόλεμο στο Ιράκ, έχοντας ισοπεδώσει άλλη μια ανεξάρτητη χώρα…

Υστ.1: Ας μην αναφερθούμε σε παλαιότερους πολέμους + σύγχρονες «επαναστάσεις» , πχ. Βιετνάμ, «πορτοκαλί» επανάσταση ή αραβική «άνοιξη», ποιοι ήσαν οι εμπνευστές -πρωταγωνιστές, εννοείτε πάντα στο όνομα της «δημοκρατίας»…

Υστ.2: Η Ελληνική πολιτεία μερίμνησε να φυλακίσει τους νεοναζί εντός συνόρων, σήμερα αποστέλλει πολεμικό υλικό σε νεοναζί εκτός συνόρων…

Υστ.3: Δύο (2) link για μια γρήγορη και έγκαιρη εκμάθηση μέρος της ιστορίας της Ευρώπης, από την καθηγήτρια πανεπιστημίου Ιστορίας κας. Μαρίας Ευθυμίου:

Με την ευγενική προσφορά του φίλου της ιστοσελίδας Π.Ι. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αργεντινή: Βαρουφάκης κατά Μιλεϊ

Έμμεση πολιτική κόντρα Ελλάδας με Αργεντινή! Ποιοι είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές και ο ρόλος του Βαρουφάκη

“Ο Καρέτσας έχει πολλά να βελτιώσει”

Προσγειωμένο προσπαθεί να κρατήσει τον Καρέτσα ο προπονητής του στην Γκενκ

National League 2 – Play Off: Πρόκριση Πανναξιακού ΑΟΚ και τώρα .. Μελίσσια

Ψύχραιμος ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε με 73-69 της Ηλιούπολης και με 2-1 νίκες προκρίθηκε στον ημιτελικό των play off που θα αντιμετωπίσει τα Μελίσσια

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

ΕεεΕΚ Νάξου: Διοργάνωση δράσης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση (photos-video)

Το μήνυμα αποδοχής και ελπίδας από το ΕΕΕΕΚ Νάξου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (photos - video)

Νάξος – Γυμνάσιο Τραγαίας: Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, ποιο ήταν το θέμα;

Συμμετοχή του Γυμνασίου Τραγαίας στο 3ο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ" - Ποιο ήταν το θέμα; .

ΕΚΑΒ: Χρονιά ρεκόρ σε αεροδιακομιδές το 2024

H αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών σχετίζεται με την τουριστική κίνηση, αλλά όχι μόνο - Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Nova – Κακοκαιρία: Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης

Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε τις εν λόγω περιοχές

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.