Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟταν οι χώρες της Δύσης επέβαλαν την άποψή τους με την δύναμη...

Οταν οι χώρες της Δύσης επέβαλαν την άποψή τους με την δύναμη των όπλων

|

Γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε… Οταν οι “Δημοκράτες” με τον δικό τους τρόπο επεδίωκαν την επιβολή της άποψής τους με τη δύναμη των όπλων… Ποιοι γνώρισαν την “δημοκρατική” άποψη… 

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετράει ήδη έξι ημέρες, προχωράμε σε μία ευγενική υπενθύμιση… Αφιερωμένη στους όψιμους «φιλειρηνιστές», «δημοκράτες», «υπέρμαχους» του διεθνούς δικαίου της «ανεξαρτησίας» των κρατών της αυτοδιάθεσης των λαών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τότε στρουθοκαμήλιζαν, σήμερα η κεφαλή εξήλθε της γαίας και απέκτησαν «ευαισθησίες»… 

ΚΥΠΡΟΣ:

Το Ιούλιο του 1974 η Τουρκία ( μέλος του ΝΑΤΟ) αρχίζει πόλεμο κατά της Κύπρου καταλαμβάνοντας το 36,2% της έκτασης της. Αγριότητες, βασανισμοί, βιασμοί, χιλιάδες θάνατοι και αγνοούμενοι… Ενορχηστρωτής, όλων ο κος.Χένρι Κίσιγκερ, τότε Αμερικανός υπουργός εξωτερικών. Τόσο τα Ηνωμένα Εθνη όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης την αναφέρουν ως εισβολή (;;;).Στις 16 Απριλίου  2003 ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) υπογράφει την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ενώ ο κατακτητής (Τουρκία) κατέχει παράνομα εδάφη της. 50 χρόνια σχεδόν κατοχής, ποιες κυρώσεις υπέβαλλε η «δημοκρατική» Δύση (που τυγχάνει να είναι και εταίροι-σύμμαχοι της Ελλάδας) στον κατακτητή Τουρκία;;;

ΠΑΝΑΜΑΣ:

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1989, οι ΗΠΑ εισέβαλαν με ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον Παναμά. Στόχος του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου ήταν η σύλληψη του ηγέτη της χώρας Αντόνιο Νοριέγκα Επισήμως ο αριθμός των θυμάτων ήταν 200 πολίτες και 314 στρατιώτες Παναμέζοι.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Νοριέγκα, που για την σύλληψή του οι Αμερικανοί απέστειλαν χιλιάδες στρατιώτες στον Παναμά, ήταν ο άνθρωπος που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ακόμα ενισχυόταν οικονομικά από τον τότε πρόεδρο Ρήγκαν για να χτυπήσει τους Σαντινίστας(κομμουνιστές) στη Νικαράγουα.

Ο Αντόνιο Νοριέγκα καταδικάστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη σε 40 χρόνια φυλάκιση. Μετά από 17 χρόνια αποφυλακίστηκε.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις προσπάθειες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, αλβανών μαχητών που είχαν στηρίξει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Γιουγκοσλαβία, που τότε αποτελούσαν η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του Απελευθερωτικού Στρατού και της Σερβίας, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στις 24 Μαρτίου 1999  ξεκίνησαν στρατιωτική επέμβαση (κωδική ονομασία Operation Allied Force ) στην κυρίαρχη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, παρά το γεγονός ότι δεν πήραν ποτέ την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διήρκεσε 78 ημέρες. Σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, η Γιουγκοσλαβία μετετράπη σε ερείπια και εξαφανίστηκε από τον παγκόσμιο χάρτη.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο λαός της Σερβίας έμαθε να διακρίνει τον ήχο από βόμβες που πέφτουν και αυτόν από τα μαχητικά αεροπλάνα που σπάζουν το φράγμα του ήχου. Παράλληλα έμαθε τα πάντα για τα βομβαρδιστικά, τα «αόρατα» τζετ, τους πυραύλους Τόμαχοκ, τις βόμβες διασποράς και γραφίτη ενώ… Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι , ανάμεσά τους και παιδιά, πέθαναν και 6.000 τραυματίστηκαν. Όλα αυτά στο όνομα της Δημοκρατίας…

Ήταν η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους και κατά πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:

Στις αρχές Οκτωβρίου 2001, ο Μπους jur διέταξε την εισβολή των Αμερικανών και των συμμάχων τους (NATO) στο Αφγανιστάν για να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν, που στήριζαν την Αλ Κάιντα, και να εξολοθρεύσουν τον αρχηγό της, Οσάμα μπιν Λάντεν. Το Αφγανιστάν όμως δεν ήταν αρκετό, ήταν απλά ένα πάρα πολύ αδύναμο κράτος. Και όπως γνωρίζουν και οι συμμορίες: « μια φήμη που τρομάζει δεν αποκτάται από μια νικηφόρα επίθεση σε αδύναμους». Όπως είχε δηλώσει ο Ράμσφελντ το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου: «Πρέπει να βομβαρδίσουμε κάτι άλλο για να αποδείξουμε ότι είμαστε, ξέρετε, μεγάλοι και ισχυροί και ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε από τέτοιου είδους επιθέσεις».

Το Αφγανιστάν φαινόταν ένας «δίκαιος» πόλεμος, λόγω Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα, ωστόσο ήξεραν ότι η αποστολή ενός μηνύματος αχαλίνωτης ηγεμονίας συνεπαγόταν μια δυσανάλογη απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου, μία απάντηση που έπρεπε να επεκταθεί πέρα ​​από το Αφγανιστάν (ακολουθεί το ΙΡΑΚ).

Το 2021 οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν (ανεξάρτητο κράτος), ρημαγμένο και πάμπτωχο, υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν τους οποίους ήθελαν το 2001 να εξοντώσουν (τραγέλαφος)…

ΙΡΑΚ:

Στις 20 Μαρτίου 2003 ξεκινά η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ .Το πρόσχημα της εισβολής ήταν ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και επιπλέον φερόταν, χωρίς αποδείξεις, να έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και κάποιο ρόλο στην 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ειδικά οι πυρηνικές του δυνατότητες θεωρήθηκαν αρκετά ανησυχητικές για να υποκινήσουν τον πόλεμο. «Τι άλλη απόδειξη θέλετε;» είχε πει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. «Ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από μία Αμερικανική πόλη;».

Στη βιογραφία του με τίτλο «Decision Points», ο Τζορτζ Μπους (ως φιλεύσπαχνος) υπερασπίζεται την απόφασή του για εισβολή στο Ιράκ, λέγοντας ότι οι Ιρακινοί πολίτες είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν, τον οποίο αποκαλεί «δολοφόνο δικτάτορα». Τονίζει ότι και οι ΗΠΑ είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς τον Σ. Χουσεΐν να επιδιώκει βιολογικά ή χημικά όπλα. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπέστη σοκ όταν ανακάλυψε ότι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. «Κανένας δεν υπέστη μεγαλύτερο σοκ και δεν θύμωσε περισσότερο από μένα όταν δεν βρήκαμε τα όπλα. Με αρρώσταινε αυτή η σκέψη. Ακόμα με αρρωσταίνει» γράφει.

Ο πραγματικός λόγος όμως της εισβολής στο Ιρακ ήταν η επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη στην καρδιά του αραβικού κόσμου θα έστελνε ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες της περιοχής, ειδικά σε ανυπότακτα καθεστώτα όπως η Συρία, η Λιβύη και  το Ιράν , ότι η αμερικανική ηγεμονία είναι εδώ και εδώ θα μείνει. Με απλά λόγια, ο πόλεμος στο Ιράκ είχε ως κίνητρο την επανακαθιέρωση της Αμερικής ως αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη στον κόσμο.

Το 2010 ο Ομπάμα «σφυρίζει» λήξη στον πόλεμο στο Ιράκ, έχοντας ισοπεδώσει άλλη μια ανεξάρτητη χώρα…

Υστ.1: Ας μην αναφερθούμε σε παλαιότερους πολέμους + σύγχρονες «επαναστάσεις» , πχ. Βιετνάμ, «πορτοκαλί» επανάσταση ή αραβική «άνοιξη», ποιοι ήσαν οι εμπνευστές -πρωταγωνιστές, εννοείτε πάντα στο όνομα της «δημοκρατίας»…

Υστ.2: Η Ελληνική πολιτεία μερίμνησε να φυλακίσει τους νεοναζί εντός συνόρων, σήμερα αποστέλλει πολεμικό υλικό σε νεοναζί εκτός συνόρων…

Υστ.3: Δύο (2) link για μια γρήγορη και έγκαιρη εκμάθηση μέρος της ιστορίας της Ευρώπης, από την καθηγήτρια πανεπιστημίου Ιστορίας κας. Μαρίας Ευθυμίου:

Με την ευγενική προσφορά του φίλου της ιστοσελίδας Π.Ι. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

ΕΝΠΕ: “Γαλάζιο αντάρτικο” για Χατζημάρκο, ποιοι απουσίασαν

«Γαλάζιο αντάρτικο» για Χατζημάρκο στον απόηχο της διαγραφής Σαμαρά

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σίκινο, Φολέγανδρο και Ίο

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη (19/11) σε Σίκινο, Φολέγανδρο και Ίο

Ανδρος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα λόγω λειψυδρίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άνδρος - Ποιος ο λόγος;

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Μέχρι τις 19:00 σήμερα ανοιχτές οι ηλεκτρονικές κάλπες

Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές κάλπες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Αντ. Παγώνης για την WTM: “Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη”

Αντώνης Παγώνης: "Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM - Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή"

Σαντορίνη: Η σύνθεση του νέου Δ.Σ του ΙΜΠΗΣ

Οι εκλογές έγιναν στις16 Νοεμβρίου 2024

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Το λιμάνι στα Κατάπολα δεν αναβαθμίζεται για την κρουαζιέρα”

Επιστολή Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραϊσκού στη βρετανική εφημερίδα "The Guardian" για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του λιμανιού των Καταπόλων

Μητρόπολη Παροναξίας: Ο κκ Καλλίνικος στις Τρίποδες

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας στην Κοίμηση της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Blue Star Ferries – Απεργία: Αλλαγές στα δρομολόγια, τι ώρα αναχωρούν Blue Star Paros και Αρτεμις

Τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries όπως διαμορφώνονται με βάση την απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Νάξος: Ξημέρωμα μετά την βροχή στην Κωμιακή ή μήπως όχι;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Ξημέρωμα μετά τη βροχή στη Κωμιακή της Νάξου

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Νάξος – Πετράκης: Αγάπησε το κρασί, δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο

Ο Μανώλης Πετράκης - πρώτης γενιάς οινοποιός - αγάπησε το κρασί και δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο στη Νάξο ..

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

Επιτέλους βροχή…. “Πρωτοβρόχια” στις Κυκλάδες αλλά με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από σχεδόν επτά μήνες είχαμε την πρώτη βροχή στις Κυκλάδες - Σε Φολέγανδρο και Ιο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Ινδία: Ποιο νησί των Κυκλάδων δίνει το όνομά του σε αυτοκίνητο; (video)

Το ελληνικό κυκλαδίτικο νησί που θα δώσει το όνομά του στο νέο SUV (εικόνες & βίντεο)

Αμοργός: Ποια δώρισε 198.000 ευρώ στο Δήμο για κατασκευή σχολείου στην Αρκεσίνη;

Δωρεά από Σοφία Κέλερη στον Δήμο Αμοργού για την κατασκευή σχολείου ή άλλου έργου στην Αρκεσίνη