Η αναπάντεχη συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Κυριάκο σε καφέ της εθνικής στη Λαμία – Ποια ήταν η ανάρτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας
Μια απρόσμενη συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαδρομή προς την Πέλλα, όπου έχει προγραμματισμένη περιοδεία. Λόγω των προβλημάτων στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταξίδεψε οδικώς. Στην Εθνική οδό σταμάτησε για έναν γρήγορο καφέ και εκεί συνάντησε τον Μανώλη Γλέζο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάθισε μαζί του, καθώς, όπως είπε και ο ίδιος σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, πάντα χαίρεται τις συζητήσεις που κάνει με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Κυκλαδίτη πολιτικό.
«Καθοδόν για την πρώτη περιοδεία στην Πιερία, η γρήγορη στάση για καφέ στην εθνική, λίγο πριν από τη Λαμία, μού επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όταν συναντώ το Μανώλη Γλέζο πάντα χαίρομαι τις συζητήσεις μας, αλλά και πάντα συγκινούμαι. Είναι, νομίζω, ο τελευταίος της γενιάς του πατέρα μου», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.
Η κίνηση έκπληξη
Να σημειώσουμε εδώ, ότι τον περασμένο Μάιο, ο Μανώλης Γλέζος είχε σπάσει κάθε τυπικό με την ενέργειά του να μεταβεί βράδυ στο σπίτι της οικογένειάς Μητσοτάκη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μόλις 24 ώρες από τη στιγμή που είχε φύγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στα 99 του χρόνια.
Ο Μανώλης Γλέζος κρατώντας ένα κόκκινο γαρίφαλο, θέλησε να τιμήσει τον φίλο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανήμερα μάλιστα της επετείου που ο ίδιος μαζί με τον Απόστολο Σάντα είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. Όπως είχε σημειώσει άρθρο του «Ελεύθερου Τύπου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκινήθηκε και έσπευσε να συστήσει στη μικρή του κόρη, Δάφνη, τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: «Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».
Και παράλληλα, ο Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, το οποίο ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε ότι «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά).