Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΟι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

|

Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια θα διεκδικήσει την ψήφο του λαού το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη τις 25ης Ιανουαρίου.

Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια θα διεκδικήσει την ψήφο του λαού το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη τις 25ης Ιανουαρίου.

 Πιο  αναλυτικά την Πέμπτη 8/1 παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων ανά νομό με το 43% των υποψηφίων να δίνουν για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού. Εντυπωσιακό στατιστικό αποτελεί και το 35% των υποψηφίων που θα είναι γυναίκες, όπως και οι υποψήφιοι 25-39 ετών που καταλαμβάνουν το 34,3% των υποψηφίων.

Η Αλέκα Παπαρήγα με τον καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη και τον γ.γ. της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη θα είναι οι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Λιβαδειά και στη Β΄ Αθηνών.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων

Γκίκας Αναστάσης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ

Καϊλής Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου

Παγούνη Φωτεινή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Αρχιτέκτονας

Πρωτόπαππα Φρατζέσκα, εκπαιδευτικός

Σιγάλας Βαγγέλης, αυτοαπασχολούμενος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου

Χρυσολωράς Θόδωρος, συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου

 

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΚΚΕ

Δόθηκαν χτες Πέμπτη 8-1-2015 στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 25 του Γενάρη.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, απαρτίζονται από: αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, που βρίσκονται κοντά στο λαό και στη νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης, αγωνιστές και αγωνίστριες που αψηφούν κόπους και θυσίες, νοιάζονται για το λαό κι όχι για προσωπικά οφέλη και άνεση, υπαλλήλους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις, φοιτητές, σπουδαστές, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλους του ΚΚΕ, και ανθρώπους που συνεργάζονται σήμερα μαζί του και πριν μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν ανένταχτοι και συναντήθηκαν μαζί του στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου.

Το 43% των υποψηφίων είναι νέοι υποψήφιοι που δίνουν για πρώτη φορά τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, οι δε γυναίκες ανέρχονται στο 35% του συνόλου.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες είναι:

  1. Γκίκας Αναστάσης , μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Είναι 35 ετών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας, όπου επίσης έκανε το μεταπτυχιακό του και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει συγγράψει 4 βιβλία και δεκάδες άλλα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει μετάσχει σε μια σειρά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εντασσόμενος στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, υπήρξε πολλάκις υποψήφιος του ΚΚΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2012.

 

  1. Καΐλής Νίκος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης, ιδιωτικός υπάλληλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο. Είναι 30 ετών. Αριστούχος, απόφοιτος του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Καβάλας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Βοτανική και Γεωβοτανική, της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με την μελέτη και την καταγραφή της ελληνικής χλωρίδας, με εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος των σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας και της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, είναι μέλος του  Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, της οποίας και ήταν επικεφαλής στις δημοτικές εκλογές του 2014.

 

  1. Παγούνη Φωτεινή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Αρχιτέκτονας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο. Είναι 27 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το 2010 και το 2014.

 

  1. Πρωτόπαπα Φραντζέσκα, αδιόριστη εκπαιδευτικός,

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι 28 χρονών. Πτυχιούχος της σχολής Θετικών Επιστημών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Δραστηριοποιείται σε τοπικούς Συλλόγους της Τήνου. Ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου. Είναι στέλεχος της Κ.Ο. Κυκλάδων

 

  1. Σιγάλας Βαγγέλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, συνταξιούχος

Γέννημα – θρέμμα της Σαντορίνης. Είναι συνταξιούχος. Υπήρξε εργαζόμενος σε δημόσιο Νοσοκομείο, ασχολήθηκε με τα αγροτικά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Δραστηριοποιείται χρόνια στην Τοπική Διοίκηση α’ και β’ βαθμού, εκλεγμένος επανειλημμένα στα εκάστοτε όργανά της . Από το 2010 εκλέγεται συνεχώς Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι στέλεχος της Κ.Ο. Κυκλάδων.

 

  1. Χρυσολωράς Θόδωρος,

Συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σέριφο. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο σχολή και στη συνέχεια στο παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ.Δούλεψε ως εκπαιδευτικός στην τεχνική εκπαίδευση, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε επανειλημμένα σε αντιπροσωπευτικά αξιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Συμμετέχει και δραστηριοποιείται σε τοπικούς Συλλόγους της Σερίφου. Ασχολείται με την Τοπική Διοίκηση από το 1998. Σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου που στις Δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβε 49,4% και εξέλεξε 5 Δημοτικούς Συμβούλους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος.