Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝότιο Αιγαίο - Λαϊκή Συσπείρωση: Στα καφάσια οι κάτοικοι Αντιπάρου ψάχνουν την...

Νότιο Αιγαίο – Λαϊκή Συσπείρωση: Στα καφάσια οι κάτοικοι Αντιπάρου ψάχνουν την αλληλογραφία τους

|

“Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ με παράδοση αλληλογραφίας στα καφάσια” – Η ανακοίνωση από την “Λαϊκή Συσπείρωση” Νοτίου Αιγαίου για την κατάσταση στην Αντίπαρο 

“…. Οι απαράδεκτες αυτές εικόνες που είδαμε στη Κρεμαστή Ρόδου, αυτή τη φορά επαναλήφθηκαν στην Αντίπαρο και έκαναν το γύρο της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, έτρεχαν με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα….”

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” Νοτίου Αιγαίου για την απαράδεκτη εικόνα που είδαμε πρόσφατα στην Αντίπαρο. Οπου βαν μεταφέρει την αλληλογραφία από την Πάρο και την παραδίδει σε … καφάσια στο λμάνι για να βρουν οι κάτοικοι ότι τους αφορά (!!!)  Και καταλήγει τονίζοντας ” Για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες σε κάθε νησί, ακόμα και στο πιο απαμακρυσμένο, για επαρκές και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, χρειάζεται αγωνιστική διεκδίκηση και εργατική πάλη που θα ανατρέψει οριστικά αυτή την πολιτική”.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση της Περιφερειακής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου αναφέρει: 

“Αυξάνονται οι εικόνες με τον κόσμο να ψάχνει την αλληλογραφία του στα πεζοδρόμια μέσα από καφάσια, στα οποία ξεφορτώνουν πλέον τα ΕΛΤΑ την αλληλογραφία, λόγω κλεισίματος των υποκαταστημάτων τους σε νησιά και χωριά.

Οι απαράδεκτες αυτές εικόνες που είδαμε στη Κρεμαστή Ρόδου, αυτή τη φορά επαναλήφθηκαν στην Αντίπαρο και έκαναν το γύρο της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, έτρεχαν με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη παραπέμψει παρόμοια ερωτήματα στην ίδια την εταιρεία των ΕΛΤΑ ΑΕ για απαντήσεις, ενώ μέσω του Τμήματος των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει αναρμόδια για την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας ΕΛΤΑ ΑΕ, γιατί σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4386/2016 άρθρο 197, το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛΤΑ ΑΕ έχει μεταβιβαστεί αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ», δηλαδή στο Υπερταμείο!

Παράλληλα τα ΕΛΤΑ διαφημίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, που δήθεν εξασφαλίζει γρήγορες, καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πελάτες…
Φτάνει πια με την κοροϊδία! 

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών είναι στη πρώτη γραμμή της στρατηγικής των αστικών κομμάτων και των πολιτικών τους στηριγμάτων στη τοπική διοίκηση. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού σε όλα τα επίπεδα.

Για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες σε κάθε νησί, ακόμα και στο πιο απαμακρυσμένο, για επαρκές και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, χρειάζεται αγωνιστική διεκδίκηση και εργατική πάλη που θα ανατρέψει οριστικά αυτή την πολιτική”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

Η διάσημη τουρκική ομάδα βόλεϊ αποσύρεται από τη μεγάλη κατηγορία για να ενισχύσει τις ακαδημίες της

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τον τουρισμό

Υποδοχή ρεκόρ επισκεπτών, αλλά και έλλειψη εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα

Η Ρουμανία δεν είναι μόνο ο Δράκουλας

Ανακαλύψτε μια άγνωστη, αυθεντική Ρουμανία: από τις οχυρωμένες σαξονικές πόλεις και τα πολύχρωμα μοναστήρια της Βουκοβίνας, μέχρι τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και τα κάστρα των Καρπαθίων.

Πρεμιέρα του Δήμου Θήρας στην έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2025

Η Σαντορίνη κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών αγορών στο Ντουμπάι – Ενισχυμένη εξωστρέφεια και στρατηγικές επαφές

Κως – Λιμάνι: Οδηγός «πάρκαρε»… στη θάλασσα

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς η πτώση οχήματος στα βράχια – Άμεση η επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ειρήνης και Εφραίμ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Δαμαλά και τη Γαλήνη

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Τήνος – Τριήμερο Πίστης και συγκίνησης: Προσκυνήματα, μνημόσυνο και ξωκλήσια γεμάτα χάρη

Από το Ιωβηλαίο στον Άγιο Ιωσήφ και το μνημόσυνο του Πάπα Φραγκίσκου έως την καρδιακή λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Καράδο – Η Τήνος τίμησε την πίστη με σεμνότητα και ευλάβεια.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου