Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Σαπουνέρα η πολιτική για τον μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο"

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: “Σαπουνέρα η πολιτική για τον μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο”

|

Μια οφειλόμενη απάντηση από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κον Ευστρατίου – «Η πολιτική για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο Νότιο Αιγαίο ως κομματική σαπουνόπερα»

Στις σαπουνόπερες λαϊκής κατανάλωσης, οι φράσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς, υποτιμώντας διαρκώς τη νοημοσύνη των τηλεθεατών, και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές υποβιβάζονται σε ευκολοχώνευτες ατάκες με ευδιάκριτα δίπολα που εναλλάσσονται.

Με παρόμοιο τρόπο, αντιλαμβάνονται την πολιτική για μείζονα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας στελέχη με σημαντικές θέσεις στην Αιρετή Αυτοδιοίκηση, όπως ο κος Ευστρατίου.

Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «είναι πολύ αργά για δάκρυα», «ντροπή», «εξιλέωση» για να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη πρόταση μέλους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, για από κοινού διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θεωρεί ότι ασκεί πολιτική… Αντιθέτως, η τοποθέτηση του βρίσκεται στον αντίποδα της ουσίας, της δεοντολογίας και του πολιτισμού στην πολιτική ζωή του Νοτίου Αιγαίου.

Οι δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες:

1.      Προσβάλλουν την εκπροσώπηση των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκαινιάζοντας ένα νέο ήθος πολιτικών τοποθετήσεων από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη -υποτίθεται- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Δωδεκανήσου, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Εκτός και αν ο ίδιος εκτιμά ότι η θεσμική του θέση αφορά μόνο στους ΝΔκράτες ψηφοφόρους του, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι υποσύνολο των πολιτών οι οποίοι στήριξαν γενικά δεξιούς υποψήφιους στην Περιφέρεια Ενότητα Ρόδου.

2.      Καταδεικνύουν την αλλεργία συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών της Περιφερειακής Αρχής στη συνεννόηση, τη συνεργασία για θέματα μείζονος σημασίας και τελικά αποκαλύπτουν γιατί απεχθάνονται την απλή αναλογική.

3.      Προσδιορίζουν μία τακτική που επιβάλει τη σιωπή όσων η άποψη τυγχάνει να μη «βολεύει» τους ίδιους ή την κομματική ταμπέλα τους. 

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ το 2015 αποτέλεσε ένα από τα επιβληθέντα μέτρα του συμβιβασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μέτρα, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο -το οποίο ούτως ή άλλως αποτελούσε πάγιο αίτημα των νησιωτών- και η σύσταση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού, προσπάθησαν να αμβλύνουν και να βοηθήσουν στοχευμένα και αποτελεσματικά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, χωρίς ουδέποτε να απεμπολείται η θέση για τη διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών. Mε σοβαρή τεκμηρίωση και σε πνεύμα ομοψυχίας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την διεκδίκηση της επαναφοράς τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Πεδίον δόξης λαμπρό να επανέλθει το αίτημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Αναμένουμε τη στάση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα. 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιωαν. Μαργαρίτης: «Στεκόμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα, με έργα και δράσεις που αναβαθμίζουν την εκπαίδευση στα νησιά μας»

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Ιωάννη Μαργαρίτη

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Τραυματισμός 70χρονου στο λιμάνι της Νάξου

Έπεσε στον κυματοθραύστη ενώ ψάρευε – Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου

Κουφονήσι: «Χρυσό» το νερό, επιχειρηματίες σε απόγνωση για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης

Λογαριασμοί που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ απειλούν τη βιωσιμότητα τουριστικών επιχειρήσεων – Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΤΕΚ

Βιολογικός Καθαρισμός Απόλλωνα: Καταγγελίες, προσφυγές και γραφειοκρατία

Πολίτης καταγγέλλει, ο Δήμος απαντά – Τι λένε οι αρμόδιες αρχές για τη λειτουργία των βιολογικών στη Νάξο

Πανναξιακός ΑΟ: Μένει «στο σπίτι» ο Κώστας Μανωλάς!

Ο διεθνής αμυντικός ανανέωσε με τον Πανναξιακό για τη σεζόν 2025-26 – έμπνευση για τη νέα γενιά της Νάξου

Ελλάδα: Πρώτο κουδούνι για 1,3 εκατ. μαθητές, τα νέα μαθήματα

Πρεμιέρα και για τα 12 Ωνάσεια Σχολεία - Εισάγεται πιλοτικό μάθημα κατά των fake news - Συνεχίζει το ψηφιακό φροντιστήριο - Μπαίνουν 10.000 απινιδωτές - Πόσα σχολεία καταργούνται

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Ο τρύγος στον Καλόξυλο: Μνήμες, άνθρωποι και ευχές για «Καλά Κρασιά»

Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Τζιώτης μοιράζεται μέσα από τη σελίδα του εικόνες και συναισθήματα από τον Σεπτέμβρη της γης και των ανθρώπων

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέο απόκτημα ο Σέρβος γκαρντ Νεμάνια Μιλόσεβιτς

Η τέταρτη μεταγραφή ενισχύει την περιφέρεια ενόψει της National League 2

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες