Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Ταξίδι στη Μάλαγα, παρουσία σε τρισάγιο μνήμης

Νάξος: Ταξίδι στη Μάλαγα, παρουσία σε τρισάγιο μνήμης

|

Ταξίδι στην Ισπανία και δη στη Μάλαγα και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Consumeless για τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη  – οι επαφές που είχε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος και η παρουσία του Δημάρχου στο μνημόσυνο των έξι (ανάμεσά τους και ο Ναξιώτης Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) την περασμένη Κυριακή 

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί στην προσπάθεια που γίνεται από ολοένα και περισσότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη υλοποίησης δράσεων εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων τους. Ανάμεσά τους  και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο οποίος προχώρησε ήδη στην προχρηματοδότηση και εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Med: CONSUME-LESS: «Κατανάλωσε λιγότερο στις Μεσογειακές Τουριστικές Κοινότητες». Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της βιωσιμότητας των αναπτυξιακών πολιτικών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την ανάπτυξη βιώσιμου και υπεύθυνου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις παράκτιες και γειτονικές θαλάσσιες περιοχές στην περιοχή της Μεσογείου.

Το ταξίδι στη Μάλαγα 
Και όπως διαβάζουμε σε σημερινό δελτίο Τύπου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανόλης Μαργαρίτης, βρέθηκε στην Ισπανία και δη στη Μάλαγα όπου πήρε μέρος σε σειρά συναντήσεων πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως διαβάζουμε «Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Consumeless, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του Κατερίνα Μαργαρίτη επισκέφθηκαν τη Μάλαγα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες των εταίρων του προγράμματος.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από πέντε χώρες (Ισπανία, Μάλτα, Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία). Εκτός από την ανάλυση της προόδου του έργου, οι συναντήσεις περιλάμβαναν επίσης εργαστήριο για τη δημιουργία ενός οικολογικού σήματος, με σύνθημα «Καταναλώνουμε λιγότερο», που θα τοποθετηθεί σε καταστήματα και τουριστικά κέντρα που ακολουθούν τη φιλοσοφία του έργου.

Το Consumless είναι μέρος του προγράμματος Interreg MED, που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Στόχος του είναι να προτείνει δράσεις για την υπεύθυνη κατανάλωση ύδατος και ενέργειας και για τη μείωση των αποβλήτων σε παράκτιους δήμους. Ο βασικός σκοπός του είναι να επιτευχθεί σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο στις μεσογειακές πόλεις, με τον καθορισμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και κοινής στρατηγικής βιώσιμης διαχείρισης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του παράκτιου τουρισμού». 

Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει ως Δήμος Πιλοτικής Εφαρμογής του Προγράμματος με στόχο την εφαρμογή και τελειοποίηση του τουριστικού μοντέλου «Κατανάλωσε λιγότερο» στο οποίο προβλέπονται η ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ειδών δράσεων σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων και μέτρα διαχείρισης τους, την προσφορά υπηρεσιών “consume-less” με την ενεργό εμπλοκή παρόχων τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την ενημέρωση του κοινού μέσω εκστρατειών που θα βασίζονται στη χρήση καινοτόμων λύσεων. Το έργο θα διαρκέσει έως και τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.635.000 ευρώ.

Και βέβαια να προσθέσουμε ότι ο κος Μαργαρίτης έδωσε το παρών σε μία ακόμη εκδήλωση ιδιαίτερη σημαντική για τη Νάξο «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του προγράμματος, η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.  Την Κυριακή το πρωί, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη στο μνημόσυνο των 6, μεταξύ των οποίων και του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, που με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου εκτελέστηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και που ο Άρειος Πάγος αθώωσε πρόσφατα (σ.σ. το 2010), καθώς έκρινε την τότε απόφαση ως πάσχουσα πλάνης».

 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης - Νεκτάριος Καπίρης βρέθηκε στο Επαρχείο Νάξου... Οι διαπιστώσεις του

H ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού “Ενωμένοι Μπορούμε” (video)

Παρακολουθείστε ολόκληρο το απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην παρουσίαση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Times: Φθινοπωρινές διακοπές σε Ιο, Νάξο, Αντίπαρο και Κουφονήσια

Οι βρετανικοί Times προτείνουν για διακοπές και μετά την υψηλή σεζόν περιοχές της Ελλάδας ... Ποιες είναι από τις Κυκλάδες

Μ. Πολυκρέτης: Καταγγελία για το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλωκα

Η καταγγελία του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Πολυκρέτη για το ακίνητο (οίκημα αναμονής επιβατών) στο λιμάνι του Βόλωκα
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια
loading...