Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Σε live μετάδοση το σημερινό (18/06) δημοτικό Συμβούλιο με ουκ ολίγα...

Νάξος: Σε live μετάδοση το σημερινό (18/06) δημοτικό Συμβούλιο με ουκ ολίγα θέματα

|

Σε απευθείας μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας μας (naxospress.gr) θα δούμε την σημερινή (14:00) πρώτη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  – Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν 

Η πρώτη συνεδρίαση μετά την ψήφιση του προϋπολογσμού, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι γεγονός. Και μάλιστα σήμερα… Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Με 37 θέματα. Αρκετά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Κι έχουν να κάνουμε ζητήματα όπως οι αναθέσεις έργων, η επικαιροποίηση μελετών που έχουν να κάνουν με υποδομές, είτε μιλάμε για τα σχολεία, είτε για ζητήματα αποχέτευσης ή ύδρευσης ή ακόμη και λιμάνι. Και μιλάμε για αυτό στην Σχοινούσα… Και βέβαια ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης όπου το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Νάξου (με δεδομένο ότι έχουμε πλέον ανάρτηση των τευχών δημοπράτησης) ή και το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με λειτουργία θαλάσσιου πάρκου στον Αγιο Προκόπιο θα κλέψουν την παράσταση… Κι εμείς θα είμαστε εκεί. Και μέσα από την ιστοσελίδα μας στο fb ( https://www.facebook.com/naxospress.gr/) μπορείτε να δείτε τη συνεδρίαση σε απευθείας μετάδοση με την αρωγή του Σπύρου Μάκαρη (sportcyclades.gr) 

Αναλυτικά, τα θέματα έχουν ως εξής:
1. Έγκριση ή μη δαπάνης, διάθεση πίστωσης και πολυετίας για την επιχορήγηση των Ιατρών του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου.

2. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και τροποποίηση απόφασης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για το έργο: «Αποκατάσταση – Στεγανοποίηση Λιμνοδεξαμενής Εγγαρών».

3. Έγκριση επικαιροποιημένων τευχών δημοπράτησης της μελέτης του έργου: «Ανακατασκευή w-c στο δημοτικό σχολείο Βίβλου», Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

4. Έγκριση μελέτης και ορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση – επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Δρυμαλίας».

5. Έγκριση της νέας μελέτης του έργου: «Νέο Λιμάνι Σχοινούσας» ως προς τα θέματα: α) Χρήσεων Γης, β) Όρων Δόμησης & Τεχνικής Περιγραφής Εγκαταστάσεων.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έργο: «Προσθήκη αίθουσας νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας».

7. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανέγερση τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και διαμόρφωση αύλειου χώρου».

8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Αντικατάσταση – επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Νάξου».

9. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις δρόμων εντός του οικισμού των Τ.Κ. στην Δ.Ε. Δρυμαλίας».

10. Λήψη απόφασης περί μίσθωσης γεωτρήσεων στην Δημοτική Ενότητα Νάξου λόγω λειψυδρίας.

11. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών: α) «Συντήρηση – παρακολούθηση και αποκατάσταση λειτουργίας Η/Μ εξοπλισμού εγκαταστάσεων Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης νήσου Νάξου», β) Συντήρηση και λειτουργία εγκαταστάσεων ΒΙΟ.ΚΑ Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

12. Λήψη απόφασης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Συντήρηση – παρακολούθηση και αποκατάσταση λειτουργίας Η/Μ εξοπλισμού εγκαταστάσεων Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης νήσου Νάξου» σε τρίτο και διενέργεια διαγωνισμού.

13. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Καθαρισμός υδατοδεξαμενών στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

14. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Καθαρισμός εσωτερικών χώρων των κοινοτικών κτιρίων στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

15. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Ευπρεπισμός των κοινόχρηστων χώρων στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

16. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητας και συγκέντρωσης απορριμμάτων» στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

17. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών για: «Καθαρισμό παραλιών στην Δ.Κ. Δονούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

18. Λήψη απόφασης για μίσθωση ή μη χώρων στάθμευσης οχημάτων στη Δημοτικές Κοινότητες Νάξου, Αγίου Αρσενίου και Φιλωτίου και στις Τοπικές Κοινότητες Απειράνθου, Εγγαρών και Κορωνίδας.

19. Λήψη απόφασης για μίσθωση ή μη χώρου αθλοπαιδιών στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιάς.

20. Λήψη απόφασης μίσθωση ή μη χώρου για την στέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

21. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Μονάδων (Α’+Β’ Δόση 2018).

22. Λήψη απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

23. Αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

24. Έγκριση ή μη πληρωμής χρηματοδοτούμενων μισθωμάτων έτους 2017.

25. Σύσταση επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας Μηχανημάτων Έργου και πάσης φύσεως Οχημάτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

26. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.

27. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.

28. Συγκρότηση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.

29. Λήψη απόφασης για την προέγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης για οικόπεδο εντός του οικισμού της πόλης της Νάξου, (οδός Σχοινούσας – περιοχή «Αγκαθάκια») για ίδρυση Υπαίθριου Σταθμού Επιβατικών Αυτοκινήτων.

30. Λήψη απόφασης για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων ιδιοκτησίας «Ν. Βαλέρης – Ρ. Μετζητάκος Ο.Ε.».

31. Έγκριση εφαρμογής δακοκτόνων μέτρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το έτος 2018.

32. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

33. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 25/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., η οποία αφορά στον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

34. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 86/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, του νομικού προσώπου.

35. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 102/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του νομικού προσώπου.

36. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 103/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Διοίκησης και Διαχείρισης του νομικού προσώπου.

37. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 35/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 της επιχείρησης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο