Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Ουδέποτε ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι «χρηματίζει...

Νάξος: Ουδέποτε ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι «χρηματίζει δημοσιογράφους για να επιτίθενται στον Δήμο»…

|

Δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή δημοσιεύματα που μιλάμε για χρηματισμό δημοσιογράφων ή αναφοράς περί “χαρτζιλίκωμα” ή άλλη επιλήψιμη πράξη λειτουργιών του Τύπου  

“…κατά τη διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συζήτησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε πρόσφατα, αναρτημένα στη Διαύγεια, εντάλματα πληρωμής του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., που αφορούσαν σε καταβολή χρηματικών ποσών σε επιχειρήσεις του τοπικού τύπου και δημοσιογράφους. Ουδεμία αναφορά έγινε σε «χαρτζιλίκωμα» ή «χρηματισμό» οποιουδήποτε ή άλλη επιλήψιμη πράξη λειτουργών του τύπου και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν οι παριστάμενοι. Επιπλέον, ουδέποτε ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι «χρηματίζει δημοσιογράφους για να επιτίθενται στον Δήμο»….”

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή τόσο δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και Εντυπο Τύπο όσο και σε δελτίο Ενημέρωσης από τη Παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” που μιλάει ότι ο ΦΟΔΣΑ «χαρτζιλικώνει» τους δημοσιογράφους από τα χρήματα” των δημοτών για να επιτίθενται στον Δήμο και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δήθεν δεν καταλάβαιναν όσα έλεγε”.

Και όπως καταλήγει η σχετική αναφορά από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ”  Αν αυτό που «πουλάει» για κάποιους είναι η σκανδαλολογία και η προσπάθεια να πλήξουν την ανέκαθεν καλή σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ιδιοτελείς σκοπούς, τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό και το μόνο που θα πετύχουν είναι η απαξίωση τους στα μάτια των πολιτών”. 

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου 

“Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με φερόμενη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε.Ο.Τ.Α.και σε συνέχεια της ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας που βάναυσα κακοποιήθηκε και κακοποιείται, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Καμία συζήτηση σχετική με τα ανωτέρω θέματα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής στις 15-3-2022. Το 12ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, το οποίο αναβλήθηκε κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μέχρι να ληφθεί απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Αφού έληξε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποχώρησαν οι Υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια, στα πλαίσια της συνεργασίας και ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που επιδιώκει η παρούσα δημοτική αρχή, έγινε άτυπη ενημέρωση από τον Δήμαρχο προς τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία δύο αντιδημάρχων. Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., χαιρετίζοντας την ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στο ΕΣΠΑ, της οποίας τη μελέτη παρέλαβε ο Δήμος το 2019. Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξαιτίας της ίδρυσης της ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. και της νομοθετικής μεταβολής που επέφερε το άρθρ. 93 του Ν. 4685/2020, δεν προχώρησε η έγκαιρη δημοπράτηση του έργου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συζήτησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε πρόσφατα, αναρτημένα στη Διαύγεια, εντάλματα πληρωμής του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., που αφορούσαν σε καταβολή χρηματικών ποσών σε επιχειρήσεις του τοπικού τύπου και δημοσιογράφους. Ουδεμία αναφορά έγινεσε «χαρτζιλίκωμα» ή «χρηματισμό» οποιουδήποτε ή άλλη επιλήψιμη πράξη λειτουργών του τύπου και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν οι παριστάμενοι. Επιπλέον, ουδέποτε ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι «χρηματίζει δημοσιογράφους για να επιτίθενται στον Δήμο».

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι στο πλαίσιο μιας κατ΄ιδίαν συζήτησης και της ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων επιχειρείται η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την εκτόξευση αβάσιμων και ψευδών κατηγοριών κατά του Δημάρχου, με τη συνδρομή της ελάσσονος μειοψηφίας, δυστυχώς, η οποία με την ανακοίνωσή της δίνει «τροφή» για την παραπληροφόρηση.

Κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι τα μεγάλα και μικρά καθημερινά θέματα που απασχολούν τους δημότες και τους επισκέπτες μας τόσο διαχρονικά όσο καιεξ αιτίας των σημερινών δύσκολων υγειονομικών και οικονομικών συνθηκών. Έχουμε αποφασίσει συνειδητά να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση των θεμάτων αυτών, αντί να αναλωνόμαστε σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

Το έργο μας σε κάθε τομέα ευθύνης είναι ορατό και απτό για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και όχι μέσα από παραμορφωτικούς φακούς πολιτικών μικροσυμφερόντων ή προσωπικών συμπλεγμάτων.

Αν αυτό που «πουλάει» για κάποιους είναι η σκανδαλολογία και η προσπάθεια να πλήξουν την ανέκαθεν καλή σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ιδιοτελείς σκοπούς, τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό και το μόνο που θα πετύχουν είναι η απαξίωση τους στα μάτια των πολιτών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Βρούτσης: “Μια καινούργια μάχη για να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε και αναπτύσσουμε τη χώρα μας”

Η δήλωση του Γιάννη Βρούτση - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία - ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου

Attica Group: Σε συμφωνία για απόκτηση ενός ακόμη οχηματαγωγού πλοίου

Attica Group: Συμφωνία για την απόκτηση του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου Clementine

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κυκλάδων: Μανώλης Γλέζος, πάντα παρών

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απουσία του Μανώλη Γλέζου

Γ. Πολυχρονάκος: “Σε αυτές τις εκλογές, όλοι εμείς, πρέπει να γίνουμε η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας”

Η δήλωση του Υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, Γιάννη Πολυχρονάκου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην έξοδο του πάρκινγκ στο Δημαρχείο Νάξου

Πέμπτη 30 Μαρτίου και κλειστός ο δρόμος εξόδου από το πάρκινγκ στο Δημαρχειακό Μέγαρο προς την παραλία της Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους Γιώργο Μεσολογγίτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03, 15:00) το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μεσολογγίτη - Ψήφισμα από τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos