Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας...

Νάξος – ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου;

|

Θα αλλάξει κάτι μετά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κας Γκάγκα; Τι ανφέρει η ανακοίνωση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου για την επίσκεψη Γκάγκα στο νοσοκομείο Νάξου 

“Ο ίδιος αριθμός προσωπικού που εξυπηρετεί τις ανάγκες υγείας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων σε ετήσια βάση, εξυπηρετεί και την καλοκαιρινή περίοδο, όπου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης , ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη πίεση του νοσοκομείου και επομένως των εργαζομένων του, που με προσωπικό κόπο και υπέρβαση των φυσικών δυνατοτήτων τους, φέρνουν εις πέρας το έργο τους. Αν αναλογιστούμε και τη μάστιγα της πανδημίας που φορτίζει, έτι περαιτέρω το ΕΣΥ, η κατάσταση περιπλέκεται σε υπερβολικόβαθμό” .

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάξου στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου... Και όπως καταλήγει ”  Οι ψευδεπίγραφες επισκέψεις των συγκεκριμένων κομματικών προεστών και των εγκαθέτων τους, συντηρούν τη δεξιά πολιτική της υγείας για τους λίγους”.

Αναλυτικά (στο τέλος του άρθρου υπάρχει και σε μορφή pdf) 

“Ψεκάστε , σκουπίστε , τελειώσατε. Αυτή η διαφημιστική περιγραφή προηγούμενης δεκαετίας, καταγράφει γλαφυρά την επίσκεψη αστραπή της υφυπουργού υγείας, κας Γκάγκα στο ΓΝ/ΚΥ Νάξου.

Επίσκεψη εθιμοτυπική χωρίς ουσία όπως αυτή κρίνεται εκ του συνολικού αποτελέσματος. Κινήσεις εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις ή τουλάχιστον εγγυήσεις σχετικά με τη λειτουργία του πολύπαθου ΓΝ/ΚΥ Νάξου, όπου η υποστελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού είναι κραυγαλέα. Πάνω από το 50% του ιατρικού προσωπικού στελεχώνεται από επικουρικό προσωπικό , με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τμημάτων (π.χ. Χειρουργικό, γυναικολογικό, ακτινολογικό). Αυτό συνεπάγεται ακάλυπτες ημέρες εφημεριών από τις προαναφερθείσες ειδικότητες που προκύπτουν επακριβώς λόγω της υποστελέχωσης.

Οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό και τεχνολογικό υλικό, σε διοικητικό προσωπικό, συνθέτουν τελικά μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού. Και αυτό έχει αντίκτυπο στον αποδέκτη πολίτη- νησιώτη ή επισκέπτη της Νάξου. Είναι αδύνατο να αναλυθούν και να προσδιοριστούν καθώς και να σηματοδοτηθούν οι πολλαπλές ανάγκες του νοσοκομείου σε τέτοιου είδους επισκέψεις, όπου μόνο χαρακτήρα εσωκομματικής ευλογίας έχουν, από τη στιγμή που η κα υπουργός δεν είχε τον χρόνο ούτε για να συνομιλήσει και να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανησυχίες και τα ουσιαστικά αιτήματα των εργαζομένων, καθώς και τις τομές που χρειάζονται στο ΓΝ / ΚΥ Νάξου για να λειτουργήσει τιμώντας τον όρο της δευτεροβάθμιας βαθμίδας παροχής ιατρικώνυπηρεσιών που τυπικά έχει.

Ο ίδιος αριθμός προσωπικού που εξυπηρετεί τις ανάγκες υγείας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων σε ετήσια βάση, εξυπηρετεί και την καλοκαιρινή περίοδο, όπου  λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης , ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη πίεση του νοσοκομείου και επομένως των εργαζομένων του, που με προσωπικό κόπο και υπέρβαση των φυσικών δυνατοτήτων τους, φέρνουν εις πέρας το έργο τους. 

Αν αναλογιστούμε και τη μάστιγα της πανδημίας που φορτίζει, έτι περαιτέρω το ΕΣΥ, η κατάσταση περιπλέκεται σε υπερβολικό βαθμό . Ούτε λόγος φυσικά για την μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων, τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τμημάτων, (ιατρικών και διοικητικών), και τέλος την πραγμάτωση του επί σειρά ετών νέου οργανισμού του νοσοκομείου, ο οποίος θα βοηθούσε ουσιαστικά στη διασφάλιση της ύπαρξης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η έναρξη του χειρουργείου και η διατήρηση της λειτουργίας της μονάδας του τεχνητού νεφρού δεν συζητήθηκαν στο ελάχιστο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημαντική συζήτηση για την αποδέσμευση από το άρμα του ΓΝ Σύρου, ως διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Τέλος σιγή ιχθύος για το καθεστώς των διακομιδών, που η συχνότητα τους έχει μειωθεί, αλλά είναι ακόμα προβληματικές. Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις “σταθμοί”, από την κεντρική διοίκηση του υπουργείου υγείας καθώς και από τη 2η ΔΥΠΕ, για τα νησιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, στα οποία λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας που έχουν ,”νησιωτικότητα”,  μόνο με ικανή διασύνδεση και ορθολογικό προγραμματισμό, δύναται να παρέχουν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους.

Οι ψευδεπίγραφες επισκέψεις των συγκεκριμένων κομματικών προεστών και των εγκαθέτων τους, συντηρούν τη δεξιά πολιτική της υγείας για τους λίγους”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"