Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: «Οι υποκριτές που τελειώνουν και οι γνήσιοι δημοκράτες»

Νάξος: «Οι υποκριτές που τελειώνουν και οι γνήσιοι δημοκράτες»

|

Το μήνυμα που στέλνει ο Σταμάτης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων όπου εξηγεί την απουσία του από τις εκλογές και αναφέρεται στα δύο είδη πολιτών της Νάξου που έδωσαν το παρών στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση για την σύσταση Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής

Οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να συσταθούν Τοπικές οργανώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Με το «Ποτάμι» να απέχει και με την Νάξο να στέλνει το δικό της μήνυμα. Το παρών στο Δημαρχιακό Μέγαρο έδωσαν 188 μέλη, τα 184 ψήφισαν και η εξάδα των μελών που εκλέχτηκε είναι πλέον γνωστή. Και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση για την σύστασή τους σε σώμα…

Υπήρξε όμως και μία σημαντική απουσία. Αυτή του Σταμάτη Δημητροκάλλη, του πρώην Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων ο οποίος όπως έχει τονίσει απέχει από την Πολιτική… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Και το έκανε μέσω ανοιχτής επιστολής, όπου καλεί τον Δημοκρατικό Πολίτη να βάλει ένα τέλος σε αυτούς που θέλουν την παράταξη «κομπάρσο» της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης αλλά και σχολιάζει και τις εκλογές σε τοπικό επίπεδο μιλώντας για δύο είδη πολιτών που έριξαν την ψήφο τους. Για τους «φιλοσυριζαίους», οι οποίοι αποτελούν και τον νόμιμο σύμμαχο που όμως δεν ενημερώνει την βάση του Κινήματος και στους «γνήσιους Δημοκράτες» τους πάλαι ποτέ «προδότες και κλέφτες» οι οποίοι και δέχτηκαν όλη την προπαγάνδα της φασίζουσας Αριστεράς. Και κλείνει εξηγώντας ότι απείχε από τις εκλογές καθότι «η υποκρισία είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου και της πολιτικής κουλτούρας των συγκεκριμένων, πράγμα που δεν μπορώ να ακολουθήσω. Ελπίζω πως είναι ήδη απομονωμένοι εντός της τοπικής του Κινήματος στη Νάξο» .

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Εκλογές του Κινήματός Αλλαγής σήμερα. Ο Δημοκρατικός πολίτης πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτούς που θέλουν την παράταξη κομπάρσο της χειρότερης Κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που με πολιτική απατεωνιά, διχάζοντας, υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ήταν εκείνοι που ήθελαν τη διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης που την πάλεψαν με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, αλλά δεν τα κατάφεραν . Είναι εδώ.

Της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που παρέδωσε το Μακεδονικό έθνος και τη Μακεδονική Γλώσσα πανηγυρίζοντας. Της δημόσιας παραδοχής μιας κυβέρνησης που είχε αυταπάτες.

Της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χλεύαζαν τυχοδιωκτικά την επιμήκυνση του Χρέους από τους προκατόχους της και σήμερα πανηγυρίζει.

Αυτοί που τον όρο Αριστερός τον διέσυραν ντροπιαστικά για την καρέκλα της εξουσίας, διχάζοντας του πολίτες.

Καμία άλλη Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα, και βέβαια με τις ευλογίες της συνιστώσας του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού που είναι μια μικρή μειοψηφία στα όρια της ανυπαρξίας εντός της παράταξης.

Σήμερα πρέπει να μπει ένα τέλος, στα αντιδραστικά στοιχεία που θέλουν την χώρα έρμαιο πελατειακών λογικών, έρμαιο ρουσφετιών, και κρατικοδίαιτων πρακτικών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτούς που είναι ενάντια σε κάθε προοδευτική, δημοκρατική για τη χώρα αναπτυξιακή λογική .

Στην φασίζουσα αριστερά του διχασμού της αυταπάτης της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Της φασίζουσας αριστεράς, που μιλούσε για Γερμανοτσολιάδες και προδότες στην φασίζουσα αριστερά που μούντζωνε το Κοινοβούλιο, ήταν στους αγανακτισμένους και κυνηγούσε πολιτικούς, και σταματούσε παρελάσεις.

Οι παλαιότεροι μπορεί να μας διηγούνται για την φασιστική δεξιά αλλά εμείς οι νέοι νιώσαμε στο πετσί μας, το πολιτικό μπουλιγκ της αριστεράς .

Και το μίσος για τη Πατριωτική Δημοκρατική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό βεβαίως ανησυχεί κάποιους για τη δήθεν προοδευτική συμμαχία που στα χρόνια της Κρίσης είχαν τη Δημοκρατική Παράταξη στο εκτελεστικό απόσπασμα και την χτυπούσαν αλύπητα.

Οι συγκεκριμένοι ήταν μια απομονωμένη μειοψηφία που πήρε λόγο ύπαρξης, λαϊκίζοντας, δημαγωγώντας, λέγοντας ψέματα παίζοντας με τον πόνο του Λαού για ανέβουν στην εξουσία.

Όσον αφορά στη Νάξο τοπικά στην κάλπη του Κινήματός Αλλαγής πήγαν δύο είδη πολιτών: αυτοί με φιλοΣυριζαιακά αισθήματα που είναι βέβαια πλέον ο νομιμοποιημένος σύμμαχος μας χωρίς καμιά ενημέρωσης της βάσης του Κινήματός και οι γνήσιοι Δημοκράτες. Ναι αυτούς που τους αποκαλούσαν, προδότες, Γερμανοτσολιάδες, κλέφτες, τότε στην περίοδο της επανάστασης στα χρόνια της προπαγάνδας της φασίζουσας αριστεράς!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συμμετείχα στης τοπικές εκλογές του Κινήματός στη Νάξο, πλέον η υποκρισία είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου και της πολιτικής κουλτούρας των συγκεκριμένων, πράγμα που δεν μπορώ να ακολουθήσω. Ελπίζω πως είναι ήδη απομονωμένοι εντός της τοπικής του Κινήματος στη Νάξο .

Η παράταξη μας ήταν πάντοτε Πατριωτική, Δημοκρατική Προοδευτική και Κεντροαριστερή στον αγώνα της ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας μας .

Καλό αγώνα.

Σταμάτης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)