Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος – Μηχανικοί: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επαφή με Δήμαρχο

Νάξος – Μηχανικοί: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επαφή με Δήμαρχο

|

Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Μηχανικών Νάξου – Ποιος είναι πρόεδρος, οι αλλαγές, η συνάντηση με τον Δήμαρχο και η επόμενη κίνηση

Κι έχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου… Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο, καθότι έχουμε ουσιαστικά μόνο μία αλλαγή (σ.σ. η Εμμανουέλα Σιόντα αντί του Φραγκίσκου Ανεβλαβή) , αλλά σημασία έχει ότι έχουμε ένα δραστήριο Συμβούλιο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του Δήμου μας…

Άλλωστε, σ’ έναν Δήμο (Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) όπου έχουμε ανάγκη από «φωνές» με άποψη για την βελτίωση των υποδομών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο των Μηχανικών στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…

Νέος πρόεδρος είναι ο Χρυσόστομος Κυπριτζής (σ.σ. χρόνια πολλά καθότι πρόσφατα γιόρταζε) και η κα Σιόντα έρχεται να καλύψει τη θέση της Αντιπροέδρου. Προηγούμενος πρόεδρος ήταν ο Φραγκίσκος Ανεβλαβής και η θητεία του Συμβουλίου είναι δύο χρόνια…

Να σημειώσουμε εδώ ότι βρέθηκαν στην εκλογική κάλπη περισσότεροι από τους μισούς μηχανικούς (τα μέλη είναι 80) κάτι που ικανοποίησε τα μέλη του Συλλόγου και μιλούν για τη μεγαλύτερη προσέλευση σε εκλογική αναμέτρηση εδώ και αρκετά χρόνια.. Μάλιστα, υπάρχει πλέον και εκπρόσωπος από της Μικρές Κυκλάδες.

Η πρώτη κίνηση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό για μία πρώτη ενημέρωση όσον αφορά τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος ενώ συμμετείχε και στην συζήτηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ επόμενη κίνηση είναι με την Ένωση Ξενοδόχων.

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης αναφέρει:

«Το νέο συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου, το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες , συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Κυπριτζής Χρυσόστομος

Αντιπρόεδρος: Σιόντα Εμμανουέλα

Γραμματέας: Καραμπάτσου Δήμητρα

Ταμίας: Σαλτερής Γιώργος

Μέλος: Δενδρινός Βασίλειος

Το νέο συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε στη συζήτηση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου, στην οποία άκουσε τις απόψεις των άλλων φορέων και εξέφρασε τις προτάσεις του. Σε συνέχεια της συζήτησης αυτής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Δημήτρη Λιανό, προκειμένου να ενημερωθεί σε βάθος για τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος και να  παρουσιάσει αναλυτικότερα τα έργα που προτείνει για το νησί. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους φορείς προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας και κοινής δράσης».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Στους δικαιούχους ειδικού ποσοστού εισαγωγής στα ΑΕΙ μετά από ενέργειες του Γιάννη Βρούτση

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη – Δικαίωση για τους μαθητές και τις οικογένειες της Πάρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Αγγλία – Ανδόρα: Στόχος το 4/4 στο «Γουέμπλεϊ» αλλά όχι με … πολλά γκολ

Τα «Τρία Λιοντάρια» υποδέχονται την Ανδόρα με το βλέμμα στην απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2026 – Το προγνωστικό που «αγγίζει» τον διπλασιασμό.

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Δ. Καπούνης: «Θα καταγγείλω στη Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τη νοθεία της Πατάτας Νάξου»

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου στέλνει σαφές μήνυμα για την προστασία του προϊόντος-σύμβολο του νησιού και ασκεί σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και θεσμούς. (video)

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.