Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Μαν. Μαργαρίτης σε Λιανό: "Μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις...

Νάξος – Μαν. Μαργαρίτης σε Λιανό: “Μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου”

|

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου, ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης σε ανοιχτή του επιστολή του φωνάζει “Αιδώς Αργειοί” και του θυμίζει τι .. ξέχασε. – Ενδιαφέρουσα και η παρατήρηση για το “αφεντικό” του Λιανού 

“…. Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου «επιτυχία», συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας- να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέων ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας….” 

Αποκλειστική “επιτυχία”… Εάν είστε ακόμη στις θέσεις σας…. Να φωνάξεις και το αφεντικό σου…. Μερικές από τις εκφράσεις που εμπεριέχονται σε μία πρόταση από την ανοιχτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη προς τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό. Γιατί η “ανοιχτή επιστολή” και δη με επίλογο “Αιδώς Αργειοί”;  Πολύ απλά γιατί πριν από μερικές ημέρες, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός είχε επικοινωνήσει την υπογραφή στην ένταξη σε πρόγραμμα για την αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου Νάξου. Ενός έργου που αποτέλεσε όνειρο για όλους τους Ναξιώτες, αλλά ο κος Λιανός στην ανάρττησή του στα social media είχε κάνει μία γενική αναφορά σε όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα… 

Και όπως είναι λογικό, ενοχλήθηκε ο κος Μαργαρίτης. Και όχι άδικα. Οπως αναφέρει στην επιστολή του “Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη”. Εδωσε δε παραδείγματα της δικής του συμπεριφοράς για έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή . Και στη συνέχεια ανέφερε τι “ξέχασε” ο κος Λιανός. (σ.σ. η κεντρική φωτογραφία από την παραλαβή της μελέτης Περιβαλλοντικών όρων τον Ιούνιο του 2017 στο Δημαρχείο Νάξου)

Και δεν ήταν και λίγα, όπως αποδεικνύεται στην επιστολή.  Ολοκληρώνει δε με την πρόταση ” Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση”.

Αναλυτικά, η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Μανώλη Μαργαρίτη, πρώην Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρει: 

“Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη.

Επί των ημερών της δημοτικής μου αρχής χαρακτηριστικά, παρέλαβα έτοιμες μελέτες από το Νίκο Μαράκη, όπως βρεφονηπιακός σταθμός της Γρόττας, δρόμος των Καλαμουριών κ.ά., τα οποία έργα ολοκληρώθηκαν στη δική μου θητεία. Πάντα όμως με τον αρμόζοντα σεβασμό, ποτέ δεν τα οικειοποιήθηκα και την κορδέλα των εγκαινίων την κόβαμε με τον πρώην δήμαρχο, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωση σου για το σπουδαιότατο και αναγκαίο έργο για το νησί μας – επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου Νάξου.

Οι ενέργειες γι αυτό το έργο, το οποίο ως γνωστόν έχουν ξεκινήσει από το 2011, εύχομαι να προχωρήσουν γοργά και να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις για το καλό της Νάξου και των νησιών μας.

Ανέφερες λοιπόν ότι το έργο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, οικονομική κρίση κ.ά. φοβούμενος να αναφέρεις τις εννέα ετών προσπάθειες της προηγούμενης δικής μου δημοτικής αρχής, λες και ότι έγινε, επιτεύχθηκε στα δύο τελευταία χρόνια της δικής σου διοίκησης.

Ξεχνάς βέβαια (ηθελημένα) ότι μαζί πρωτοπήγαμε στην ΥΠΑ το 2011.

Ξεχνάς τη συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που με εντολή του ξεκίνησε η υπόθεση.

Ξεχνάς ότι η τοπογραφική μελέτη του έργου, η γεωλογική και οι περιβαλλοντικές μελέτες έγιναν επί των ημερών μου.

Ξεχνάς, ότι οι απαλλοτριώσεις ξεκίνησαν και έγιναν τότε.

Ξεχνάς, τις επισκέψεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για μετρήσεις, ακόμα και του τότε Διοικητή κ. Κούκη.

Ξεχνάς τα επανειλημμένα ταξίδια μου και πολλές φορές μαζί σου, στην ΥΠΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών και τόσα άλλα που απώτερο στόχο και σκοπό είχαν το αεροδρόμιο μας.

Εσύ βέβαια ξεπερνώντας όλα αυτά, και με τη χαρακτηριστική σου έπαρση, θεώρησες ότι μόνο από εσένα έγιναν όλα.

Θα πεις όμως ότι στο τέλος της ανακοίνωσης σου ευχαριστείς πολλούς, εντάσσοντας και εμένα στο πλήθος των συμβαλλόντων, ενώ δεν είναι έτσι το σωστό.

Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου «επιτυχία», συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας- να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέων ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας.

Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Μανώλης Μαργαρίτης
πρώην δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Κέα: Με δράσεις για όλες τις ηλικίες γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας

Η Κέα γίνεται το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλασίας με συμμετοχή, χαρά και περιβαλλοντικό μήνυμα

Σαντορίνη: Μαθήματα ανακύκλωσης για ένα καθαρό μέλλον

Ενημερωτική δράση του Δήμου Θήρας και της ΑΝΑΚΕΜ στο Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Κουφονήσι: Σε πλήρη λειτουργία και οι δύο Μονάδες Αφαλάτωσης

Με παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Φώτη Μαυρομμάτη αποκαταστάθηκε η κρίσιμη βλάβη — Προχωρά και η προμήθεια νέων αντλιών

Κουφονήσι – Εκδήλωση: Η Κέρος και το Δασκαλιό στο φως της τιμής και της επιστήμης

Ο Dr Michael Boyd αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων — Τιμήθηκε η μνήμη του Λόρδου Colin Renfrew και το έργο της ΕΡΤ για την Κέρο

Ποιες ουσίες στο νερό βρύσης προκαλούν αλλεργίες & πώς να τις αντιμετωπίσετε με φίλτρο νερού

Το νερό είναι πηγή ζωής, όμως δεν είναι τόσο ωφέλιμο όσο νομίζουμε. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό; Φυσικά και όχι!

Σαντορίνη: Εκπαιδεύοντας τον τουρισμό για να προστατεύσουμε την Ποσειδωνία

Το Cyclades Preservation Fund σε συνεργασία με την easyJet holidays ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλάσσιων λιβαδιών – Εκπαιδεύσεις, ψηφιακή ενημέρωση και snorkeling δράσεις στο νησί.

«Έφυγε» η Κατερίνα Γιουλάκη, Το γλυκό πρόσωπο της ελληνικής κωμωδίας

H αγαπημένη ηθοποιός που χάρισε γέλιο και ζεστασιά σε γενιές θεατών έφυγε σε ηλικία 87 ετών – Η πορεία της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Φτάνει πια»: Διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία

Κάτοικοι και ακτιβιστές από Βαρκελώνη μέχρι Βενετία ενώνουν τις φωνές τους για έναν τουρισμό πιο δίκαιο για τις πόλεις και τους ανθρώπους τους.

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στη Μήλο για τις εκδηλώσεις στις Κατακόμβες

Διήμερη επίσκεψη του Υπουργού στη Μήλο με αφορμή τον εορτασμό στις Ιερές Κατακόμβες, συνοδεία Ολυμπιονικών και παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό αθλητισμό

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας