Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Λιμενικό Ταμείο: Ανέλαβε πρόεδρος ο Δημήτρης Λιανός, νέο πρόσωπο ο...

Νάξος – Λιμενικό Ταμείο: Ανέλαβε πρόεδρος ο Δημήτρης Λιανός, νέο πρόσωπο ο Βασίλης Βρούτσης

|

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δεν είχαμε συμμετοχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης) ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αναλαμβάνει και … επίσημα τα ηνία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου – Ποια είναι τα νέα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου

Και το όνομα αυτού … Δημήτρης Λιανός. Ημέρες 2014 διανύει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθότι και την περίοδο 2013 – 14, ο τότε Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης είχε αναλάβει τα ηνία του Λιμενικού Ταμείου (σ.σ. εκ του Νόμου, ο εκάστοτε Δήμαρχος είναι Πρόεδρος αλλά σχεδόν πάντα σε όλους τους Δήμους υπάρχει ο επίσημος αντ’ αυτού) λόγω της διαφοράς στην πολιτική αντίληψη με τον τότε πρόεδρο Γιάννη Μαμουζέλου

Ο Δημήτρης Λιανός λοιπόν σήμερα μετά από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με την γνωστή πλέον μέθοδο της τηλεδιάσκεψης) αναλαμβάνει τα ηνία του Λιμενικού Ταμείου αντί του έως τώρα προέδρου, Δημήτρη Ημελλου (σ.σ. τελευταία ανανέωση στις 30 Οκτωβρίου) και όπως φάνηκε με συγκεκριμένο στόχο..

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης «υπάρχουν κατεπείγοντα ζητήματα για τα οποία υπάρχει απόλυτη ανάγκη για λειτουργία και λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, όπως οι εργασίες συντήρησης και επισκευής  του  κεντρικού  προβλήτα  Λιμένα  Νάξου  και  τμήματος  του  προσήνεμου  μόλου  του  τουριστικού καταφυγίου του Λιμένα Νάξου λόγω υποσκαφής (σπηλαίωσης)».

Ενώ υπάρχει χρονοδιάγραμμα παρουσίας του Δημήτρη Λιανού (και της σύνθεσης που δεν έχει πολλές αλλαγές είναι η αλήθεια) έως τα τέλη Μαρτίου 2021 και με την πεποίθηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπάρχει οριστική απόφαση, βάζοντας τέλος στη … διαμάχη σχετικά με την σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου…  Όπως είναι γνωστό, μετά από προσφυγή του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Βασίλη Βρούτση στην ΑΔΑ, ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου και για το λόγο αυτό ψηφίστηκε εκ νέου.

Μάλιστα, ο κος Μαυρομμάτης σημείωσε ότι «Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έκανε δεκτή την ειδική διοικητική προσφυγή και ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 56716/8-12-2020 απόφαση. Κατά της απόφασης αυτής του Συντονιστή Α.Δ.Α. ο Δήμος μας έχει ασκήσει προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 Ν.3463/2006 για όσους νόμιμους και βάσιμους λόγους αναφέρονται σε αυτήν. Έχουμε την βεβαιότητα ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Ν.3463/2006, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, καθ’ όσον η συγκρότηση του ΔΣ του ΔΛΤ Νάξου υπήρξε απόλυτα νόμιμη σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου αναμένεται να καθυστερήσει, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της υπολειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών»

Ποια ήταν η πρόταση του Δημάρχου κου Λιανού; Ο Δημήτριος Λιανός, πρότεινε να οριστούν τέσσερα μέλη από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,  δύο μέλη από την μειοψηφία, και  ο Λιμενάρχης  ως ex officio μέλος.

Πρότεινε ως τακτικά μέλη από την πλευρά της πλειοψηφίας τους: Λιανό Δημήτριο (Δήμαρχος),  Βιτζηλαίου  Καλλιόπη,  Λυκουρόπουλο  Εμμανουήλ  και  Λεγάκη  Μαρία  και  ως  αναπληρωματικά  μέλη  τους:  Μαυρογιάννη Ευθύμιο, Βλαχάκη Τόνια, Σέργη Ιάκωβο και Γιακουμή Ειρήνη  αντίστοιχα.

Από  την πλευρά  της μειοψηφίας προτάθηκαν ως  τακτικά μέλη οι κ.κ. Μπερτσιάς Αθανάσιος και Βρούτσης Βασίλειος και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Μαράκης Ν. Ιωάννης και κ. Καπίρης Σταμάτης αντίστοιχα.

Και για τη θέση του αντιπροέδρου (όπως και στο προηγούμενο συμβούλιο) έχουμε την πρόταση ορισμού της Πόπης (Καλλιόπης) Βιτζηλαίου τη στιγμή που ο Γιάννης Κορρές εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε ότι «Θα έπρεπε να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, από τη στιγμή που δεν συμμετέχουν όλες, δεν συμμετέχουμε εμείς στη διαδικασία».

Τι βλέπουμε ουσιαστικά στο νέο διοικητικό συμβούλιο; Ότι δεν συμμετέχει ο έως σήμερα πρόεδρος Δημήτρης Ημελλος και η Γεωργία Περράκη (και Νίκος Χουζούρης) που εκπροσωπούσε τη δημοτική κοινότητα Νάξου (αντιπολίτευση), καθότι φεύγει από τη μέση η κοινότητα Νάξου.. Αντίθετα, νέα είσοδος είναι η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με τη παρουσία του Βασίλη Βρούτση και του Σταμάτη Καπίρη ως αναπληρωτή του…

Οπότε έχουμε:

Πρόεδρος: Δημήτρης Λιανός (αντί Δημήτρη Ημελλου) –  Μάκης Μαυρογιάννης

Αντιπρόεδρος: Πόπη Βιτζηλαίου – Τόνια Βλαχάκη (ως έχει)

Μέλη: Μανώλης Λυκουρόπουλος –  Ιάκωβος Σέργης (ως έχει)

Μέλη: Μαρία Λεγάκη –  Ειρήνη Γιακουμή

Μέλη: Θανάσης Μπερτσιάς –  Γιάννης Ν. Μαράκης (από τη παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε»)  

Μέλη: Βασίλης Βρούτσης – Σταμάτης Καπίρης (από τη παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας»)

Και: Αλέξης Αποστολόπουλος (Λιμενάρχης) – (αναπληρωτής ο εκάστοτε αναπληρωτής του)

Δείτε στο τέλος του άρθρου την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή