Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Λαϊκή Συσπείρωση: Οξυμένα τα προβλήματα για τους κατοίκους της Κορωνίδας

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Οξυμένα τα προβλήματα για τους κατοίκους της Κορωνίδας

|

Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: “Οξυμένα τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Κορωνίδας” 

“…. Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι.   Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”  με αφορμή τα διαχρονικά – όπως αποδεικνύεται – προβλήματα της κοινότητας Κορωνίδας που περιλαμβάνει τόσο την Κωμιακή όσο και τον Απόλλωνα αλλά και μικρότερους οικισμούς στα βόρεια της Νάξου... 

Αναλυτικά, το δελτίο Ενημέρωσης αναφέρει: 

“Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης, αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό τρόπο η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά, χρόνια τώρα οι κάτοικοι τόσο του Απόλλωνα, όσο και συνολικά της κοινότητας Κορωνίδας, σε όλη την έκταση της.

 Η εγκατάλειψη και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών είναι περισσότερο και από προκλητική, αφού στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα ενώ δήμος και περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα.

Προβλήματα όπως αυτό της καθαριότητας, των «λιμενικών υποδομών», του οδικού δικτύου κ.α. αντανακλούν την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μιας πολιτικής που τα πάντα τα αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους – οφέλους και η οποία έχει ως αφετηρία της την ίδια την ΕΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις  και που δήμος και περιφέρεια έρχονται να την εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων και θέτοντας την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους σε κίνδυνο καθημερινά.

Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι.   Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία των συμβούλων από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάζουν λάδι τη  δημοτική αρχή, απαλλάσσοντας την από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση της κοινότητας. Βάζουν πλάτη στην αδράνεια και την αδιαφορία της, αφού μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, εράνους κλπ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ελλιπή καθαριότητα δρόμων και παραλίων, ενώ  προχωράνε και σε παρεμβάσεις  χωρίς καμία απολύτως μελέτη ή σχεδιασμό οι οποίες μάλιστα εκτός του άσχημου αισθητικού αποτελέσματος σε κάποιες περιπτώσεις, δημιουργούν και επιπλέον κινδύνους για τους κατοίκους.

apollo.jpg

Απαράδεκτο και αδιανόητο επίσης είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι καλούνται να δώσουν μόνοι τους λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, όπως καταγγέλθηκε και στο σχετικό δημοσίευμα από συμπολίτες μας. 

Την ίδια στιγμή βέβαια καλούμαστε να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κλπ, ενώ διπλασιάστηκε  το ενοίκιο των χώρων χρήσης τραπεζοκαθισμάτων για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Θέμα για το όποιο ως Λαϊκή συσπείρωση, με αφορμή και την τεράστια ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος σε όλους τους τομείς,  καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας, για δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους κατοίκους, κατάργηση τους για τις ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους, τρίτεκνους,  ΑμΕΑ κλπ. Πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Είναι ξεκάθαρο πια πως οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος, συνολικά οι κάτοικοι του δήμου μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή,  αλλά ούτε και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού πέρα από το γεγονός πως έχουν ευθύνη που στήριξαν τον δήθεν ανεξάρτητο συνδυασμό της «Αναγέννησης Κορωνίδας» – που κάθε άλλο παρά αναγέννηση και ευημερία δεν έφερε στο τοπικό διαμέρισμα- στηρίζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία  των αποφάσεων που παίρνονται στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία είναι το αποφασιστικό όργανο του, ενώ βγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και επιδίδονται σε κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου.

Καλούμε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δει ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση την οποία βιώνει και οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, να συμπορευτεί με τη  Λαϊκή συσπείρωση που μέσα και έξω από τα συμβούλια δίνει τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων. Για μέτρα πολιτικής προστασίας, έργα υποδομών, για την παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών που πρέπει να απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου μας και που δεν μπορεί να θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για παραλαβές, εκκαθαρίσεις και επιδοτήσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις για την παραλαβή Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π., την εκκαθάριση του πενταετούς προγράμματος αμπελουργίας και την καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι Χαΐνηδες ζωντανά στη Μονή Νάξου, τη Παρασκευή 25 Ιουλίου

Η θρυλική κολεκτίβα των Χαΐνηδων έρχεται στη Νάξο για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ποίηση και ελευθερία, στο Δημοτικό Σχολείο Μονής.

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έκτακτο διαφημιστικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Jet2holidays για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα του νησιού

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια 2025» από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στη Χώρα Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στον εορταστικό Εσπερινό.

Χρυσό GOOD TRAVELSEAL για το ELaiolithos, η Ορεινή Νάξος στην κορυφή της βιωσιμότητας

Με σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες, το ELaiolithos στη Νάξο αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια και η υπευθυνότητα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, τιμώντας τον τόπο και τον πολιτισμό του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)