Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Λαϊκή Συσπείρωση": Μένουμε δυνατοί αλλά όχι σιωπηλοί...

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Μένουμε δυνατοί αλλά όχι σιωπηλοί…

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων” με βασικό θέμα “Κανένας μόνος του ! Νικάμε το φόβο! – Μένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι”. 

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκει το λαό μας ανοχύρωτο, με υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τεράστια κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν αναγκαία το επόμενο διάστημα όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη μας σε κάθε έναν, σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται με κάθε τρόπο. Οι οικονομικές & κοινωνικές συνέπειες θα πλήξουν αργά ή γρήγορα το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η παραδοχή και από τον πρωθυπουργό σε πρόσφατο διάγγελμα του ότι όποιος αρρωστήσει σε νησί είναι καταδικασμένος αποκαλύπτει τη γύμνια του συστήματος υγείας και στα νησιά.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.

Και φυσικά είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, οι οποίοι μάλιστα πλήττονται ακόμα περισσότερο με τα περιοριστικά μέτρα,  να καλούνται οι συνδημότες μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν οικονομικά και υλικά τις δημόσιες δομές υγείας, όπως πρόσφατα ζήτησε με ανακοίνωση του το Ίδρυμα Στήριξης του Κ.Υ. – Νοσοκομείου Νάξου.

Αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας και να διεκδικήσουμε αυτό που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες μας στην υγεία πόσο μάλλον σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

«Φοράμε τη μάσκα» αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί! Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων κάλυψης ελλείψεων περιφερειακών ιατρείων και του Κ.Υ. – Νοσοκομείου με το απαιτούμενο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθουν στον πόλεμο που δίνουν για τη δική μας ζωή.

Μένουμε δυνατοί και διεκδικούμε:

  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού. Να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι απαραίτητος όρος ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία για να μη γίνονται χώροι μετάδοσης.
  • Να εξασφαλιστεί γενναία έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ειδικά αναπνευστήρες, monitor, ατομικά μέσα προστασίας κ.ά) και υποδομές.
  • Να εξασφαλιστούν τεστ διαγνωστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο και εξασφάλιση μεταφοράς σε εργαστήριο αξιολόγησης δείγματος.
  • Η κυβέρνηση πρέπει έκτακτα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, να δεσμεύσει και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό και τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, που είναι δεκάδες χιλιάδες.
  • Πλήρη εξοπλισμό όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους τις έχουν ανάγκη.
  • Στήριξη από το κράτος των αυτοαπασχολουμένων, των ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους συνέπεια της πανδημίας με φοροαπαλλαγές και έκτακτα επιδόματα.

Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να προτάσσουμε την άμεση επίλυση των ζητημάτων υγείας στα νησιά μας, και να καλούμε σε διεκδικήσεις για αυτά που μας ανήκουν.

Παράλληλα συμμετέχουμε και ενισχύουμε σε κάθε χωριό του δήμου μας κάθε συλλογική δράση και πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Κανένας μόνος του ! Νικάμε το φόβο!

Μένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.