Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - ΚΟΒ Κωμιακής: Το συμφέρον για τον λαό είναι να μην...

Νάξος – ΚΟΒ Κωμιακής: Το συμφέρον για τον λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο δολοφόνων

|

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Κωμιακή (04/03) με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία – Ποιος μίλησε; Το συμπέρασμα 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 4 Μαρτίου στην Κωμιακή η εκδήλωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ, με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόσο μέσα από την ομιλία του Θοδωρή Λιάπη μέλους της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, όσο και από την συζήτηση που ακολούθησε στη συνέχεια με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, έγινε ξεκάθαρο πως ο Ελληνικός λαός όπως και ο Ουκρανικός και ο Ρώσικος λαός δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτόν τον πόλεμο, αφού μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά από την ανατίμηση των προϊόντων, αλλά και  οι επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών σε όλους τους τομείς.

Η στάση της κυβέρνησης που εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού, αλλά και στρατευμάτων τα οποία ετοιμάζεται να στείλει εκεί, είναι πολύ επικίνδυνη, ανήθικη αλλά και επιζήμια εξέλιξη, αφού το μάρμαρο για μία ακόμη φορά θα το πληρώσει ο Ελληνικός λαός ο οποίος καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 4 δις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα εκθέτει τη χώρα μας, η οποία εμπλέκεται πάρα πολύ σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ είναι ήδη μπλεγμένη επικίνδυνα, αφού είναι γεμάτη βάσεις θανάτου, αμερικανοΝΑΤΟικές, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, οι οποίες χρησιμοποιούνται για προέλαση αμερικανικών – ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, όπλων και πολεμικού υλικού, στις χώρες γύρω από τη Ρωσία και προς την Ουκρανία.

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι μπήκαμε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο, με μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς, όχι μόνο της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της γύρω περιοχής, αλλά ευρύτερα. Ότι υπάρχει κίνδυνος για έναν γενικευμένο πόλεμο καθώς -κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός- θα ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος με εμπλοκή κι άλλων χωρών διότι είναι άπληστα τα μονοπώλια και πολύ μεγάλοι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Το συμφέρον για τον λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο δολοφόνων, να παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών εις βαρος των λαών. Ο λαός πρέπει να έχει αυτόνομη, αυτοτελή πολιτική και δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και σε ιμπεριαλιστικές επιθετικές συμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καμιά εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.