Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος (Κωμιακή) - Λαϊκή Συσπείρωση: Στη γωνία η μπασκέτα, στο κέντρο η...

Νάξος (Κωμιακή) – Λαϊκή Συσπείρωση: Στη γωνία η μπασκέτα, στο κέντρο η προχειρότητα

|

Ποιος είναι ο λόγος που ώθησε την Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να βγάλει ανακοίνωση όπου μιλάει “Για ανευθυνότητα και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών” – Οι εικόνες από τον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Κωμιακής 

“…. Την ίδια ώρα που οι νέοι του τόπου μας δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε χώρους άθλησης (αφού τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Κωμιακή είναι εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα), οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες από χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σχολικό αθλητισμό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατασκευή αθλητικού χώρου μπάσκετ, ζωγραφίζοντας για μια ακόμη φορά. Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», αφού ¨μελετήθηκε¨ κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του «γηπέδου» και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι. Και επίσης, πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθεί υπόψιν η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά….”.

Μερικές φορές λένε ότι μία φωτογραφία αξίζει όσες χίλιες λέξεις. Και όταν παίρνει κάποιος στα χέρια του το δελτίο Τύπου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” με σημείο αναφοράς ένα έργο σε εξέλιξη στην Κωμιακή προσπαθεί να καταλάβει εάν είναι αλήθεια. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο από τη στιγμή που υπάρχει η επίσημη καταγγελία. Η απορία όμως μένει: οι άνθρωποι που έχουν σχεδιάσει το γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο του δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, δεν έχουν δει ποτέ τους αγώνα μπάσκετ; Πρέπει να πάρουν οδηγίες από μία πολιτική ηγεσία για να το κάνουν σωστά; Η η δεδομένη αστοχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα τα έργα της συγκεκριμένης δράσης μέσω Φιλόδημου γίνονται κομμάτια κομμάτια κι όχι ολοκληρωμένα; Οσο για το ποσό; Αποκλείεται να έχουν δώσει 119 χιλιάδες ευρώ για ένα έργο… Προφανώς είναι για όλα τα γήπεδα στο Δήμο… Οι απορίες αυτές δικές μας. 

Της Λαϊκής Συσπείρωσης με την υπογραφή του επικεφαλής Δημήτρη Κορρέ οι προτάσεις / παρατηρήσεις είναι οι ακόλουθες ” 

@ τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον δήμο μας, προκειμένου οι νεολαία  και συνολικά ο λαός να μπορούν να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση

@ να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα τα μέσα, οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια

@ να χρηματοδοτηθούν γενναία όλα τα σωματεία του Δήμου μας, να σταματήσουν τα χαράτσια στους αθλούμενους και στην λαϊκή οικογένεια, και να γίνεται η χρήση όλων των αθλητικών χώρων για τα σωματεία και το λαό δωρεάν 

4.jpg

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τίτλο ” Για την ανευθυνότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών”

“Η δημοτική αρχή απέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο πρόχειρα και ανεύθυνα αντιμετωπίζει την ασφαλή πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό, με την παρέμβαση της στο χώρο άθλησης του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου Κωμιακής.

Την ίδια ώρα που οι νέοι του τόπου μας δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε χώρους άθλησης (αφού τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Κωμιακή είναι εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα), οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες από χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σχολικό αθλητισμό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατασκευή αθλητικού χώρου μπάσκετ, ζωγραφίζοντας για μια ακόμη φορά. Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», αφού ¨μελετήθηκε¨ κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του «γηπέδου» και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι. Και επίσης, πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθεί υπόψιν η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά.

Ευθύνη βέβαια σε αυτό έχει και ο πρόεδρος της κοινότητας αφού το εν λόγω «έργο» έγινε με την ανοχή του. Δεν παρενέβη, ούτε και το κατήγγειλε ως όφειλε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δυστυχώς όμως έχει αποδειχτεί τα δύο αυτά χρόνια η προχειρότητα αλλά και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος, όσο και η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση από χρόνια παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον δήμο μας, προκειμένου οι νεολαία  και συνολικά ο λαός να μπορούν να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση
  • να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα τα μέσα, οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια
  • να χρηματοδοτηθούν γενναία όλα τα σωματεία του Δήμου μας, να σταματήσουν τα χαράτσια στους αθλούμενους και στην λαϊκή οικογένεια, και να γίνεται η χρήση όλων των αθλητικών χώρων για τα σωματεία και το λαό δωρεάν

Καλούμε τους κατοίκους του τόπου μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και σε κοινό μέτωπο με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όλους τους φορείς  να οργανώσουμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα μας για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στα World Travel Awards – Διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αυθεντικού νησιωτικού προορισμού

Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου – Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύει την Ακαδημία του, καλωσορίζει τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο προπονητικό team

Με στόχο την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, ο σύλλογος υιοθετεί τα πρότυπα μεγάλων αθλητικών οργανισμών και προσθέτει ένα ακόμη έμπειρο στέλεχος στο τεχνικό του δυναμικό.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.