Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται (01/10) στο "νησί της Αριάδνης"

Νάξος – ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται (01/10) στο “νησί της Αριάδνης”

|

Επίσκεψη την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει στη Νάξο ο Ανδρέας Λοβέρδος – πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – με σκοπό να έχει επαφές με φορείς στο νησί των Κυκλάδων – το πρόγραμμά του 

Μετά την Κεφαλονιά, η Νάξος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα βρίσκεται την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο “νησί της Αριάδνης”…  

Ο βουλευτής του “Κινήματος Αλλαγής” (ΚΙΝΑΛ) και πρώην υπουργός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ώστε να ισχυροποιήσει την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ… 

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες θα βρίσκεται στη Νάξο το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 11.00 και αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη του Κινήματος αλλά και φορείς του νησιού… 

Η πρώτη συνάντηση που θα έχει θα είναι με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλίνικο στα γραφεία της Μητροπόλεως στη Χώρα της Νάξου

Επόμενος σταθμός το  Δημαρχείο όπου θα έχει συνάντηση τον Δήμαρχο ή μέλη της Δημοτικής Αρχής και στη συνέχεια (γύρω στις 1.30) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Λοβέρδος θα μιλήσει στο κατάστημα “Άλσος”  απέναντι από το Αλσος της Ελλης. Και βέβαια υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για όλους. Φίλους και μη του Κινήματος Αλλαγής…  

Να σημειώσουμε ότι μιλώντας στην Κεφαλονιά πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε αυτά που είχε ανακοινώσει σε διαδικτυακή εκδήλωση, όταν και παρουσίασε το πολιτικό μανιφέστο για την ηγεσία του “Κινήματος Αλλαγής” (ΚΙΝΑΛ), την «Πράσινη Επανάσταση» με βασικό σύνθημα την «επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ»

Εκεί είχε τονίει ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης σημειώνοντας ότι οι αλλαγές είναι ζωτικής σημασία για την ύπαρξη και την ανάπτυξη του κόμματος.

Τόνισε ότι η πρώτη και κύρια αλλαγή που είναι απαραίτητη να συμβεί είναι η αλλαγή του προέδρου. Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα του κόμματος ριζικά. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι νομαρχιακές επιτροπές δεν διαθέτουν γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις είναι ανύπαρκτες. Το κόμμα δεν πρέπει να φοβάται τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες αλλά να τρέφεται από αυτές.

Δήλωσε δε ότι έχει εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, πιστεύει βαθιά ότι μπορεί να βοηθήσει να αναπτυχθεί η παράταξη από τη θέση του Προέδρου. Οι προσωπικότητες που εκπροσωπούν το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ στη βουλή θα πρέπει να έχουν ελεύθερη βούληση. Η πολιτική προς το προσφυγικό μέτωπο είναι αναγκαίο να αλλάξει. Η οικονομία πρέπει να στηριχθεί και οι μισθοί του λαού να αυξηθούν. Οι πολίτες αποζητούν «προστασία» από το κόμμα. Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ νοιάζεται.

Αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, όπως στον τρόπο λειτουργίας του, στις δομές της παράταξης, στις θέσεις της εθνικής πολιτικής κι αυτό γιατί η κοινωνία χρειάζεται μια αντιπολίτευση προοδευτική και της οποίας ο ρόλος είναι η εποπτεία του έργου της κυβέρνησης.

Για το θέμα του ονόματος ανέφερε «δεν μπορούμε να κρύβουμε το όνομα του ΠΑΣΟΚ για να κρατάμε ένα όνομα που επελέγη από ανθρώπους οι οποίοι λίγο μετά αποχώρησαν». Οπότε πάμε σε επιστροφή “στον πράσινο ήλιο” και το ΠΑΣΟΚ.  Και επισήμανε ότι σε περίπτωση που αποτύχει θα αποχωρήσει από την προεδρία. Ο κάθε πρόεδρος οφείλει να δώσει τη μάχη του και αν αποτύχει να αποσυρθεί. 

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι ζυμώσεις είναι συνεχείς όσον αφορά τη προεκλογική μάχη. Αναμένετα η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει  πιθανότατα στις 3 Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με την εταιρεία OTS (είχε αναλάβει και τις εκλογές του 2017), που αυτή τη στιγμή είναι η επικρατέστερη για να «τρέξει» τις εκλογές.

Ως προς τις εκλογές, αυτές αναμένεται να διεξαχθούν την 5η Δεκεμβρίου (ο πρώτος γύρος) και στις 12 Δεκεμβρίου η τελική μάχη για τη θέση του προέδρου με τέσσερις μονομάχους (Γεννηματά, Λοβέρδος, Καστανίδης και Ανδρουλάκης)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για παραλαβές, εκκαθαρίσεις και επιδοτήσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις για την παραλαβή Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π., την εκκαθάριση του πενταετούς προγράμματος αμπελουργίας και την καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι Χαΐνηδες ζωντανά στη Μονή Νάξου, τη Παρασκευή 25 Ιουλίου

Η θρυλική κολεκτίβα των Χαΐνηδων έρχεται στη Νάξο για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ποίηση και ελευθερία, στο Δημοτικό Σχολείο Μονής.

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έκτακτο διαφημιστικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Jet2holidays για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα του νησιού

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια 2025» από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στη Χώρα Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στον εορταστικό Εσπερινό.

Χρυσό GOOD TRAVELSEAL για το ELaiolithos, η Ορεινή Νάξος στην κορυφή της βιωσιμότητας

Με σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες, το ELaiolithos στη Νάξο αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια και η υπευθυνότητα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, τιμώντας τον τόπο και τον πολιτισμό του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)