Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Η «Νησιωτική Πολιτεία» αναρωτιέται: υπάρχει ή όχι Δημοτική Αρχή;

Νάξος: Η «Νησιωτική Πολιτεία» αναρωτιέται: υπάρχει ή όχι Δημοτική Αρχή;

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Νησιωτική Πολιτεία” με αφορμή την ανακοίνωση ένταξης έργων στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου κάνει σύγκριση με δράσεις άλλων νησιών, αναρωτιέται αρχικά εάν η Δημοτική Αρχή υπάρχει αλλά στην κατάληξη της ανακοίνωσης εμφανίζεται σίγουρα για την παρουσία της Δημοτικής  Αρχής καθότι έρχετεαι ….τριήμερο και εορταστικές εκδηλώσεις 

Δεν ξέρω εάν μπήκαμε ή όχι σε προεκλογική περίοδο, το σίγουρο είναι ότι οι τόνοι ανεβαίνουν… Και η δημοτική παράταξη «Νησιωτική Πολιτεία» χθες το βράδυ προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης όπου αναρωτιέται εάν υπάρχει Δήμος με σημείο αναφοράς την ένταξη έργων δράσης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Και μάλιστα προχωρεί σε σύγκριση με την γειτονική Πάρο που έχει προχωρήσει προς ένταξη έργα στο εν λόγω πρόγραμμα και όπως σημειώνουν έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με ζητήματα υποδομής για την καλύτερη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων ή την αξιοποίηση των λυμάτων.

Και βέβαια γίνεται αναφορά και στην επιθυμία του Δημάρχου Τήνου (βλ Γιάννη Σιώτη) ώστε το νησί του να αποκτήσει και δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης… Στην σχετική δε ανακοίνωση υπάρχει η απορία / ερώτηση «εμείς ρωτάμε απλά: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Υπάρχει; Φιλότιμο και αυτογνωσία: Υπάρχει;”. Αν και έχουμε την αίσθηση ότι δίνει την απάντηση μόνη της η Δημοτική παράταξη όσον αφορά τη παρουσία της παρούσας δημοτικής Αρχής με την κατάληξη της ανακοίνωσης «Σε λίγες μέρες έχουμε 25η Μαρτίου. Στην παρέλαση και στη δεξίωση που συνήθως ακολουθεί, ΝΑΙ, θα είναι εκεί!”

Η πλήρης ανακοίνωση από τη γραμματεία της «Νησιωτικής Πολιτείας» είναι η ακόλουθη: « Δήμος Νάξου & Μ.Κ .: Υπάρχει  ? »

Και σημειώνει:

1.  Ανακοινώθηκε  επίσημα  η ένταξη  έργων  συνολικού  προϋπολογισμού  έξι εκατομμυρίων επτακοσίων  χιλιάδων ( 6.700.000,00)  ευρώ   στο  Αναπτυξιακό  πρόγραμμα  Ειδικού  Σκοπού  Νοτίου  Αιγαίου,  που  αφορούν  τον  Δήμο  ΠΑΡΟΥ.  Η  ένταξη  αφορά  σε  πέντε ( 5 )  έργα,  μεταξύ  των  οποίων  κι αυτό  του  εκσυγχρονισμού  και  αναβάθμισης  του  ΒΙΟ.ΚΑ  Παροικίας,  με σκοπό την  τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση τους για άρδευση χωρίς περιορισμούς. 

2. Σύμφωνα  με  δηλώσεις  του  Δημάρχου  Τήνου  ξεκινούν  οι  ενέργειες  για  εγκατάσταση  και   λειτουργία  2ης  ( !!! )  αφαλάτωσης  για  το  νησί του, διότι  η μία  που  υπάρχει  δεν  επαρκεί.

Και  εμείς  ρωτάμε  απλά :

Δήμος  Νάξου  και  Μικρών  Κυκλάδων  :  Υπάρχει  ???

Φιλότιμο  και  αυτογνωσία  :  Υπάρχει  ???

Και  μια  υπενθύμιση :  Σε  λίγες  μέρες έχουμε  25η  Μαρτίου. Στην  παρέλαση  και  στην  δεξίωση  που συνήθως  ακολουθεί,  ΝΑΙ ,  θα είναι εκεί».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Έπεσα στη θάλασσα πέντε μηνών έγκυος» — Η Ρούλα (Σταυρούλα) Μπαϊράμη 25 χρόνια μετά το “Εξπρές Σάμινα” (video)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025: μια μαρτυρία–ορόσημο από τη Νάξο. Ο φόβος, το σκοτάδι, το παιδικό σωσίβιο, το καΐκι σωτηρίας και η ζωή που συνέχισε — για τη μητέρα και το μωρό. (video)

Εξπρές Σάμινα: 25 χρόνια μετά — Μνήμη, αλήθειες και υποχρέωση να μην ξανασυμβεί

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025: Η Παροναξία τιμά τους 81 συνανθρώπους μας που χάθηκαν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 λίγο έξω από την Πάρο.

Νότιο Αιγαίο: “Πράσινο” φως για υποδομές ανακύκλωσης σε Πάρο, Σύρο, Μήλο και Τήνο μέσω ΣΔΙΤ

Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε έργο 194,9 εκατ. € για Σύρο, Μύκονο, Πάρο και Τήνο — συνολικού σχεδίου άνω των 600 εκατ. € που αλλάζει τον χάρτη διαχείρισης απορριμμάτων.

Φανή Μετζιτάκου: Αποχαιρετισμός σε μια Δονουσιώτισσα της προσφοράς και της παρέας

Σήμερα Παρασκευή 26/9/2025, στις 09:30 π.μ. στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Δονούσας, η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρετούν τη Φανή Μετζιτάκου.

Γερμανία – Μπάγερν – Βέρντερ: Έδρα και… γκολ στο 2.05!

Σήμερα Παρασκευή 26/09 (21:30), η Μπάγερν υποδέχεται τη Βέρντερ στο Μόναχο με φόρμα «βολίδα». Ο άσος χαμηλά, αλλά ο συνδυασμός 1 & G/G ανεβάζει την απόδοση.

Νάξος – Κάτω Σαγκρί: Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη κατοικία 75 τ.μ. με αυλή & parking (μακροχρόνια)

Άνετο και φωτεινό σπίτι μέσα σε κτήμα, με 1 υπνοδωμάτιο, 1 μπάνιο, ενιαία κουζίνα–καθιστικό, αυλή και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Πανθηραϊκός: Στηρίζει έμπρακτα την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης — το λογότυπο στη φανέλα όλη τη σεζόν

Ο σύλλογος της Σαντορίνης αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο, προβάλλοντας σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις το έργο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

Όγκοι του Θύμου Αδένα: Σπάνιοι αλλά Αντιμετωπίσιμοι με Σύγχρονη Θωρακοχειρουργική

Θύμωμα και θυμικό καρκίνωμα στο πρόσθιο μεσοθωράκιο: ποιοι κινδυνεύουν, ποια συμπτώματα να προσέξετε, πώς γίνεται η διάγνωση και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές.

Το δικό μου Καστράκι: εκεί όπου η μνήμη γίνεται θάλασσα

Ενα προσωπικό οδοιπορικό στο Καστράκι∙ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τα καλοκαίρια, οι άνθρωποι και οι δεσμοί που ριζώνουν.

Check Up στο Naxos Medical: άμεσες εξετάσεις με αξιόπιστα αποτελέσματα (ΕΟΠΥΥ)

Ο Στρατιωτικός Ιατρός Βιοπαθολόγος Ευαγγελόπουλος Πολυζώης σε καθημερινή βάση στο Πολυιατρείο, με σύγχρονο εξοπλισμό για γρήγορα αποτελέσματα και τεκμηριωμένο πόρισμα.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Κυκλάδες: Το νερό έγινε «υγρός χρυσός» — λογαριασμοί-σοκ και SOS από τα Κουφονήσια (video)

Ο αντ/ρχος Νάξου Βαγγ. Κατσάρας μιλά για «πικρό ποτήρι»· ανομβρία, τουριστική ζήτηση και κόστος αφαλάτωσης πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Νάξος: Θραύση κάβου σε φορτηγό οχηματαγωγό κατά τον κατάπλου — χωρίς τραυματισμούς

Παρασκευή 19/09/2025, μεσημβρινές ώρες: έσπασε ο δεξιός πρυμναίος κάβος στην 3η προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμάνι της Νάξου· το πλοίο συνέχισε για Ίο.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!