Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Γ. Πολυχρονάκος: Ζητούμενο οι απαντήσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου

Νάξος – Γ. Πολυχρονάκος: Ζητούμενο οι απαντήσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου

|

‘’ Ποιος θα μας πει τι συμβαίνει με την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νάξου;’’ … Η ερώτηση που θέτει ο Γιάννης Πολυχρονάκος 

“…. Η κυβέρνηση πρέπει να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις, πρώτα από όλα για την τύχη του διαγωνισμού για τα έργα στο αεροδρόμιο της Νάξου και κατά δεύτερο λόγο για τη διαδικασία παραχώρησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου. Θα προσέθετα επίσης ότι σε αυτή τη διαδικασία αξιοποίησης, οι τοπικοί φορείς αλλά και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν. Όλοι θέλουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα σε ανακοίνωση του ο Γιάννης Πολυχρονάκος – ο αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – .με τίτλο “Ποιος θα μας πει τι συμβαίνει με την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νάξου;” Παράλληλα, ενημερώνει  για την κατάθεση δύο ερωτήσεων προς το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών σχετικά με το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου. 

Αναλυτικά 

Το ζήτημα της αναβάθμισης και της αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νάξου, αναδεικνύει με παρέμβαση του ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Συγκεκριμένα ο κ.Πολυχρονάκος ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου.

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πολυχρονάκος ζητά επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, το χρόνο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες ξεκινά η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια νέα εξέλιξη , αφού το Υπερταμείο που διαχειρίζεται 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Νάξου, εικάζεται ότι προχωρά σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή , μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με νέα παρέμβαση του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείουκ.Δημητριάδη , θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα;

– Η διαγωνιστική διαδικασία θα αφορά και τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια συνολικά ή θα διαχωριστούν σε clusters;

– Και αν επιλεγεί η δεύτερη λύση, το αεροδρόμιο της Νάξου σε ποια ομάδα αεροδρομίων προς αξιοποίηση θα επιλεγεί;

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρει:

‘’ Η κυβέρνηση πρέπει να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις, πρώτα από όλα για την τύχη του διαγωνισμού για τα έργα στο αεροδρόμιο της Νάξου και κατά δεύτερο λόγο για τη διαδικασία παραχώρησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Θα προσέθετα επίσης ότι σε αυτή τη διαδικασία αξιοποίησης, οι τοπικοί φορείς αλλά και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν.

Όλοι θέλουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Κατέθεσα ήδη δύο προτάσεις με δεδομένο ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για κάθε επενδυτή.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν όροι και στόχοι, όπως:

– Μειωμένα τέλη στο αεροδρόμιο της Νάξου για τους 8 μήνες του χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την αύξηση πτήσεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

– Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, που προσελκύει τουρίστες και επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.’’

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Καμπανάκι για τα τροχαία στο νησί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί σε υπευθυνότητα, πρόληψη και αιμοδοσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Νάξος – Τα παλαιά πιάνα κελαηδούν ξανά, Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τέχνη στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με είσοδο ελεύθερη. (πρόγραμμα)

Το «μυστικό» πίσω από τον ήχο της θάλασσας στα κοχύλια

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί αυτό που ακούμε δεν είναι ο ωκεανός, αλλά ενισχυμένοι ήχοι του περιβάλλοντος

Γιάννης Στάνκογλου: Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι με την κόρη του στη Σρι Λάνκα, μπροστά στο μνημείο Sigiriya (video)

Ο ηθοποιός ταξίδεψε με τα παιδιά του στο νησί της Ασίας και μοιράστηκε μια τρυφερή μουσική στιγμή με φόντο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες