Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Φ. Μαυρομμάτης: "Κύριοι, έχουμε πάρει απόφαση για το νέο λιμάνι,...

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Κύριοι, έχουμε πάρει απόφαση για το νέο λιμάνι, Εσείς το καταψηφίσατε”

|

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτη Μαυρομμάτη, στο από την 23η Μαϊου, αίτημα της Αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την χωροθέτηση νέου επιβατικού λιμανιού στη Νάξο

“Ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση σχετικής μελέτης», όπου, προτείνουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την επείγουσα ανάγκη κατασκευής νέου, σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού Λιμένα στην Νάξο”.. Είναι το έγγραφο που περιέχει το εν λόγω αίτημα και έχει ως παραλήπτη τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη την 23η Μαϊου και προέρχεται από τα 14 μέλη των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (“Μαζί Αλλάζουμε”, “Δύναμη Δημιουργίας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”… 

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ” Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, όταν ήρθε προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά περιλάμβανε τη «Σύνταξη φακέλου δημόσιας σύμβασης χωροθέτησης νέου επιβατικού λιμένα Νάξου», παρακάλεσα τα μέλη της αντιπολίτευσης όπως το υπερψηφίσουν, δυστυχώς, όμως, εκείνοι το καταψήφισαν! Τους ευχαριστώ που έστω και τώρα θέλουν να συμφωνήσουν με το τεχνικό πρόγραμμα που ήδη υλοποιούμε, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω έργο!»

Απάντηση όμως που δεν άφησε .. αναπάντητη, ο Βασίλης Βρούτσης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” να σημειώνει (επίσης με ανάρτηση τα social media) ανάμεσα στα άλλα “με έκπληξη διάβασα, ότι ο Δήμαρχος με έκπληξη διάβασε την αίτηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναγκαιότητα χωροθέτησης και κατασκευής νέου λιμανιού, “χρωματίζοντας” την έκπληξή του με ειρωνικά σχόλια”.

Και σήμερα (έξι ημέρες αργότερα), παίρνει το λόγο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης, ο οποίος και με την επιστολή του προς τα 14 μέλη της αντιπολίτευσης. ξεκαθαρίζει ότι “σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει ήδη λάβει απόφαση για το θέμα αυτό, στην συνεδρίασή του, της 13-12-2019, στο θέμα με τίτλο «Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2020», όπου στον αριθμό 112 του ψηφισθέντος τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων του έτους 2020, έχει συμπεριληφθεί το έργο «ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ».

Και προσθέτει βάζοντας τέλος στο .. θέμα “συζήτηση για νέο λιμάνι” σημειώνοντας: “όλοι εσείς οι αιτούντες, πλην του κου Νικόλαου Νομικού και του κου Ιωάννη Βασ. Μαράκη που απουσίαζε από την συνεδρίαση, καταψηφίσατε στο σύνολό του το ανωτέρω θέμα”

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτη Μαυρομμάτη:

«Επί της ανωτέρω με αριθμ. πρωτοκ. 7846/25-05-2020 αιτήσεώς σας για τη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «Λήψη απόφασης  περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση της σχετικής μελέτης», σας ενημερώνουμε ότι το  Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει ήδη λάβει απόφαση για το  θέμα αυτό, στην συνεδρίασή του, της  13-12-2019, στο θέμα με τίτλο «Ψήφιση  Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2020», όπου  στον αριθμό 112 του ψηφισθέντος τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων του έτους 2020, έχει συμπεριληφθεί το έργο «ΣΥΝΤΑΞΗ  ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ». 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το σώμα της ανωτέρω απόφασης, όλοι εσείς οι αιτούντες, πλην του κου Νικόλαου Νομικού  και του κου Ιωάννη Βασ. Μαράκη που απουσίαζε από την συνεδρίαση, καταψηφίσατε στο σύνολό του το ανωτέρω θέμα.   

Κατόπιν των ανωτέρω  και κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 67 παρ. 2 του Ν.  3852/2020 ως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 4674/2020 και ισχύει, το αίτημά σας δεν γίνεται δεκτό”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Οι Σκανδιναβοί “γνωρίζουν” την Τήνο, την Μήλο και την Σύρο

Νησιά των Κυκλάδων (Τήνος - Μήλος και Σύρος) προβάλλονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά

Στοίχημα – ΝΒΑ: Με τον “τριπλό” Γιόκιτς για μία ακόμη νίκη επί του Μαϊάμι

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει μπόλικο μπάσκετ... Από την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα έως το ΝΒΑ και τους Νάγκετς

ΔΕΔΔΗΕ – Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Που θα έχει διακοπές ρεύματος το Σάββατο

Πρωινή διακοπή ρεύματος αύριο Σάββατο (10/06) σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες

Κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 - Χρονοδιάγραμμα

Εκλογές 2023 – Ν. Δημοκρατία: Εκτός ψηφοδελτίων ο Πνευματικός

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων

Εκτακτο – Πάρος: Ημιβυθισμένο σκάφος στις Κολυμπήθρες Νάουσας

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Πάρου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Ποιός ο λόγος;

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει εκ νέου (09/06) η πλατφόρμα για αιτήσεις

Ανοίγει ξανά σήμερα (09/06) η πλατφόρμα σχετικά με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Δικαιούχοι και κριτήρια σχετικά με τις αιτήσεις

Εύβοια: Σεισμός προκάλεσε καθίζηση σε παραλία (!!!)

Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου άλλαξε το τοπίο μιας παραλίας στη Βόρεια Εύβοια.

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.