Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - ΕΔΩ: Νέο λιμάνι και "μας παρουσιάζουν τα τσιμέντα ως πρόοδο"

Νάξος – ΕΔΩ: Νέο λιμάνι και “μας παρουσιάζουν τα τσιμέντα ως πρόοδο”

|

Την προσεχή Τετάρτη 13 Μαϊου έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την πρώτη συζήτηση για το ΠΕΑΛ Νάξου και το λιμάνι που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα – Η αντίδραση από την Αδέσμευτή Κίνηση Πολιτών Νάξου 

Τετάρτη 13 Μαΐου και το βασικό θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου»! Κοινώς θα έχουμε την πρώτη παρουσίαση του ΠΕΑΛ Νάξου και το νέο λιμάνι που όπως μαθαίνουμε είναι ήδη από τις 29 Απριλίου σε διαβούλευση και έως τέλος του μήνα… Μετά από δύο χρόνια συζητήσεων φτάνουμε στην τελική ευθεία… Και σίγουρα δεν μιλάμε για λιμάνι έξω από τη Νάξο 

Στη δημιουργία ενός λιμανιού με προέκταση του λιμενοβραχίονα κατά 150 μέτρα στο βορρά, σε αλλαγές όσον αφορά το κεφαλόσκαλο για την παρουσία περισσότερων πλοίων, πέραν των δυο, για αλλαγή στην έξοδο από το λιμάνι με κόψιμο της πλατείας στο ύψος του Φαρμακείου Δελλαρόκα όμως το κυριότερο είναι η εμφάνιση του τουριστικού καταφυγίου στον πάλαι ποτέ Μετεωρολογικό σταθμό… Με δυνατότητα επίσκεψης ακόμη και 150 σκαφών αλλά και του αλιευτικού καταφυγίου …    Και όπως καταλαβαίνουμε η κουβέντα για νέο λιμάνι έξω από τη πόλη πάει περίπατο. 

Και είναι δεδομένο ότι η συζήτηση στο διαδίκτυο θα έχει ενδιαφέρον. Όμως, σήμερα έχουμε την πρώτη επίσημη αντίδραση, Από την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου (ΕΔΩ) που μιλάει για “τσιμεντοποίηση της Νάξου”… Και όπως τονίζει ”  Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας, παρά τις διαφορές μας, παρά τα αριστερά και τα δεξιά μας και να απαιτήσουμε να μη γίνει ΠΟΤΕ αυτό που προγραμματίζεται, δεν είναι θέμα αισθητικό, είναι θέμα ζωτικό, είναι η ίδια η ζωή μας”.

Αναλυτικά η ανάρτηση στη σελίδα της Κίνησης στο διαδίκτυο 

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αυτό είναι το σχέδιο για την παραλιακή ζώνη της Χώρας της Νάξου.

Ετοιμάζονται να ρίξουν χιλιάδες τόνους τσιμέντου ΞΑΝΑ στη θάλασσα. Δεν τους έφτασε που πριν χρόνια έκαναν βούρκο όλη τη θάλασσα της Χώρας και διέλυσαν οποιαδήποτε εικόνα είχαμε για το τι είναι αυτός ο τόπος που ζούμε, τώρα επιστρέφουν εκδικητικά και με μένος να τσιμεντώσουν όλα τα παράλια.

Έχουμε τεράστια ευθύνη να μιλήσουμε άμεσα για το ποιον τόπο θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά. Μας παρουσιάζουν τα τσιμέντα ως πρόοδο την ίδια ώρα που οι νέοι μιλάνε για προστασία του περιβάλλοντος, μιλάνε και φωνάζουν για έναν άλλο κόσμο. Θα μας γλυκάνουν πάλι με χρήματα, θα μας πουλήσουν τουρισμό με γιωτ και πλοία και κρουαζιέρες ως άλλα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.
Όσο ζούμε, θα είμαστε μαζί με εκείνους που θέλουν ο τόπος τους να είναι Νάξος και όχι Βουλιαγμένη ή Γλυφάδα.

Θα είμαστε με εκείνους που θέλουν να κάνουν μπάνιο στο Βίντσι και στον Αη Γιώργη, θα είμαστε με εκείνους που κουβεντιάζουν με την Πορτάρα και μιλάνε με τη Γρόττα.
Θα μας βρουν απέναντι όλοι εκείνοι που θέλουν τσιμέντα, βούρκους, απαγορεύσεις και μπάρες.

Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας, παρά τις διαφορές μας, παρά τα αριστερά και τα δεξιά μας και να απαιτήσουμε να μη γίνει ΠΟΤΕ αυτό που προγραμματίζεται, δεν είναι θέμα αισθητικό, είναι θέμα ζωτικό, είναι η ίδια η ζωή μας.

Σε πρώτη φάση βρέιτε εκείνους που ψηφίσατε και κάνετέ τους σαφές ότι αν προχωρήσουν δεν θα τους ξαναψηφίσει ούτε η μανούλα τους. Μην το υποτιμάτε αυτό, μόνο αυτό τους νοιάζει. Σε δεύτερη φάση αν καταφέρουν και τα ψηφίσουν θα οργανωθούμε και θα ξαναμιλήσουμε από κοντά και από το δρόμο και από μέσα από τα δημαρχεία και τα συμβούλια. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. (video)

Μύκονος – Μουσείο Μπενάκη: Εκδήλωση “Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως”

Σάββατο 17 Ιουνίου.. Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει εκδήλωση «Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως» στο Μουσείο Μπενάκη

Σέριφος: Να διασωθεί η παράδοση του νησιού

Επιστημονική ημερίδα "Ακολουθώντας τις ράγες" στη Χώρα Σερίφου - οι ομιλητές, τα συμπεράσματα

Πάρος: “Καυτός” Μαϊος, η κίνηση του Αγίου Πνεύματος άγγιξε το 2019 (πίνακες)

Πάνω από 80.000 επισκέπτες δέχτηκε η Πάρος το Μάϊο από θάλασσα και αέρα με τις αυξήσεις έναντι του προηγούμενου έτους να ξεπερνούν το μέσο όρο της χώρας. (πίνακες)

Πάτμος: Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης (!!!)

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάτμου - Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης - Την απείλησε με μαχαίρι στο σπίτι της

Σύρος: Ξεκινάει τη Δευτέρα, 4ημερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σύρο - Χρονοδιάγραμμα

Στοίχημα – Champions League: Τελικός με over και προβάδισμα σε Σίτι

Η προταση από την Foxbet.gr... Τελικός Champions League 2023 και τι παίζουμε;

Estiatoria.gr – Golden Awards: “Στο Λαδόχαρτο” και “Dal Professore” στη κορυφή της γεύσης

Ποια είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Estiatoria.gr Golden Awards - Η εικόνα των Κυκλάδων

Εστίαση: Μπήκαν οι υπογραφές για αυξήσεις (10,5%) μισθών

Από 1ης Ιουνίου οι μισθοί ενισχύονται 5,5% και ένα χρόνο αργότερα, την 1η Ιουνίου 2024, θα αυκηθούν επιπλέον κατά 5%

Κολομβία: Βρέθηκαν μετά από 40 ημέρες ζωντανά τέσσερα παιδιά στη ζούγκλα

Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 ημέρες τα τέσσερα παιδιά που είχαν χαθεί στη ζούγκλα

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.