Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": Περί …. «αγροτικής οδοποιίας»

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: Περί …. «αγροτικής οδοποιίας»

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα την αγροτική οδοποιία και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο τομέα.. 

“…. Επειδή δεν χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, μιας και σε μικρό μέρος ζούμε, οι δρόμοι αυτοί προωθήθηκαν και εντάχθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τουριστικές ανάγκες. Δεν διαφωνούμε στην βελτίωση τους, αλλά στην υποκριτική ρητορική του δημάρχου περί βελτίωσης των υποδομών «που συνδέονται με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στηρίζοντας παράλληλα τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας»…

Μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, η Δημοτική Παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τίτλος “περί … “αγροτικής οδοποίας” και στηλιτεύει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, καταθέτει και πάλι τις προτάσεις της για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Και καταλήγει με την πρόταση ” Κύριε Δήμαρχε, δεν στηρίζετε τους αγρότες. Φθάνει που είστε εντελώς αδιάφορος. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύετε κι από πάνω”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση (σε μορφή pdf στο τέλος του άρθρου) 

“Πριν από μερικές ημέρες ο Δήμαρχος, κ. Λιανός ανακοίνωσε ότι «μία ακόμα πρόταση του Δήμου για βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020.»

Τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια, τρεις «αγροτικούς» δρόμους προώθησε και προωθεί η Δημοτική Αρχή για ασφαλτόστρωση και είναι αυτοί που φαίνονται με κίτρινο χρώμα στην συνημμένη φωτογραφία. Ειδικά οι δύο εξ αυτών εντάχθηκαν στο παραπάνω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δηλαδή για την «αγροτική ανάπτυξη».

Επειδή δεν χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, μιας και σε μικρό μέρος ζούμε, οι δρόμοι αυτοί προωθήθηκαν και εντάχθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τουριστικές ανάγκες. Δεν διαφωνούμε στην βελτίωση τους, αλλά στην υποκριτική ρητορική του δημάρχου περί βελτίωσης των υποδομών «που συνδέονται με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στηρίζοντας παράλληλα τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας» και στο γεγονός ότι το οι δρόμοι που βελτιώνονται βρίσκονται σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του νησιού, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε αμιγώς τουριστικό, αφού, ελλείψει χωροταξικού σχεδιασμού, οι αγροτικές εκτάσεις μετατρέπονται σε βίλες και τουριστικά καταλύματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή, σε όλο το υπόλοιπο νησί, στο οποίο η αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα παραμένει κύρια επαγγελματική ενασχόληση, οι αγροτικοί δρόμοι ρημάζουν και σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, ενώ χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατοντάδες αγρότες.

Από την πλευρά μας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε προτείνει και προτείνουμε

α) αποτύπωση της αγροτικής οδοποιίας

β) κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Δήμου επ’ αυτής

γ) ιεράρχηση στην μελέτη και υλοποίηση παρεμβάσεων οριστικής βελτίωσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια

Ωστόσο, ουσιαστικά βλέπουμε την απόλυτη αδιαφορία, με τις όποιες βελτιώσεις να γίνονται για χάριν άλλων δραστηριοτήτων και τους λιγοστούς αγροτοκτηνοτρόφους, που ωφελούνται, να είναι η γλάστρα που ποτίζεται επειδή ποτίζεται ο βασιλικός (τουρισμός).

Κύριε Δήμαρχε, δεν στηρίζετε τους αγρότες. Φθάνει που είστε εντελώς αδιάφορος. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύετε κι από πάνω”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.