Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": Ο Δήμαρχος προτιμά την εξυπηρέτηση των ελαχίστων "ημετέρων"

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: Ο Δήμαρχος προτιμά την εξυπηρέτηση των ελαχίστων “ημετέρων”

|

Κατά μέτωπο επίθεση από την δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την καθυστέρηση του ΣΒΑΚ Νάξου – “Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία”.

“…. Τον ευχαριστούμε που συμμερίζεται την αγωνία μας, αλλά εμείς ζητήσαμε απαντήσεις, τις οποίες δεν έχει δώσει εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια. Δεν θέλει την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, όπως δεν προχώρησε ποτέ στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος από το 2015, αφού προτιμά την εξυπηρέτηση ελαχίστων «ημετέρων» από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας αλλά και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών…. “.

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) … Αυτές τις ημέρες το βλέπουμε στη Πάρο, στη Σύρο και στη Μύκονο… Στη Νάξο; Στο νησί μας είμαστε πρωτοπόροι. Από το 2015 ως σκέψη και από το 2017 όταν και ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει μέσω υπογραφών με ανάδοχο μηχανικό… Ομως, για κάποιο αόρατο λόγο τίποτα δεν έχει προχωρήσει… Μάλιστα, υπήρξε θέμα και όταν παρουσιάστηκε το master plan για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης Νάξου …. Και τώρα, έρχεται η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” να καταθέσει πρόταση και κυρίως να μάθει τι γίνεται με το ΣΒΑΚ…

Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην εισαγωγή του άρθρου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Βασίλη Βρούτση, είναι ξεκάθαροι στην σημερινή τους τοποθέτηση…  Και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές… Μάλιστα όπως διαβάζουμε και στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Συνεχίζει δε (σ.σ. ο Δήμαρχος), την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία. «Ψάλε δεσπότη, με πονεί το δάχτυλό μου».

Η δημοτική δε παράταξη μας αποκαλύπτει και την ερώτηση που κατέθεσε προ εξαμήνου ζητώντας “από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)»….  Αλλά απάντηση δεν πήραν και τώρα επιστρέφουν..

Ας δούμε αναλυτικά την σημερινή τους τοποθέτηση (μπορείτε να την δείτε και στο τέλος του άρθρου σε Pdf):

“Στις 19.05.2020 με έγγραφη αίτησή μας, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)».

Σημειωτέον ότι το αίτημά μας είχε την υποσημείωση ότι ζητούσαμε, το ερώτημά μας να απαντηθεί άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμασταν τις ανωτέρω πληροφορίες εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Σήμερα, περισσότερο από έξι (6) μήνες μετά δεν έχουμε ακόμη πάρει απάντηση. Επαναφέραμε το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση στην δυσλειτουργία του Δήμου λόγω της πανδημίας. Τελικά, όταν του αποκριθήκαμε, ότι η εν λόγω ανάθεση έχει γίνει τον Οκτώβριο του 2017 και ότι το δεύτερο παραδοτέο έχει παραδοθεί στον Δήμο για αξιολόγηση πολύ πριν την πανδημία (όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπάλληλος), μάς απάντησε, ότι συμμερίζεται την αγωνία μας για το ΣΒΑΚ… Πολύ κατατοπιστικός όπως πάντα.

Τον ευχαριστούμε, που συμμερίζεται την αγωνία μας, αλλά εμείς ζητήσαμε απαντήσεις, τις οποίες δεν έχει δώσει εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια. Δεν θέλει την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, όπως δεν προχώρησε ποτέ στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος από το 2015, αφού προτιμά την εξυπηρέτηση ελαχίστων «ημετέρων» από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας αλλά και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία. «Ψάλε δεσπότη, με πονεί το δάχτυλό μου».

Και βέβαια παραθέτουμε και την προ εξαμήνου ερώτηση (της 19ης Μαϊου) σχετικά με το ΣΒΑΚ (επίσης μπορείτε να την διαβάσετε και σε pdf στο τέλος του άρθρου):

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)»

“Με την από 31.10.2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 23827 σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιώτη μηχανικού συμφωνήθηκε η από μέρους του αναδόχου μηχανικού παροχή της εν θέματι υπηρεσίας.

Ωστόσο, αν και έχουν παρέλθει περισσότερα από δυόμιση έτη από την υπογραφή της σύμβασης και παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η συμβατική διάρκεια, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο παραδοτέο, πέραν του πρώτου.

Θεωρούμε ότι το ΣΒΑΚ είναι ένα εργαλείο τεράστιας σημασίας στα χέρια του Δήμου, για την βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής στην πόλη μας, η οποία υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η μέχρι σήμερα στασιμότητα που παρατηρείται (όπως βέβαια και σε πλείστες άλλες μελέτες). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και για εσάς έχει την ίδια σημασία και αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το μέλλον της πόλης και όλου του Δήμου.

Αιτούμαστε να μας ενημερώσετε άμεσα για τα παρακάτω:

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανωτέρω σύμβαση.
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί τα παραδοτέα της σύμβασης.
  • Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί;
  • Γιατί η Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δεν αναφέρεται καθόλου στο υπό ανάπτυξη ΣΒΑΚ, αν και δεδομένου ότι ρυθμίζει κυκλοφοριακά-συγκοινωνιακά ζητήματα, θα έπρεπε οι δύο υπηρεσίες να αλληλεπιδρούν.
  • Έχει ζητηθεί η άποψη του αναδόχου της υπηρεσίας ανάπτυξης ΣΒΑΚ για το κατά πόσον οι προτεινόμενες χρήσεις και κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές ρυθμίσεις συνάδουν με τον σκοπό του ΣΒΑΚ ή συγκρούονται με αυτό;

Ζητούμε να μας απαντήσετε άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμαστε τις ανωτέρω πληροφορίες εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Γ. Μαργαρίτης: “Η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο με καθαρές κουβέντες”

Η τοποθέτηση του Επάρχου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννη Μαργαρίτη σχετικά με το επίμαχο θέμα του υπό κατασκευή γηπέδου "8χ8" στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Βάβουλας: “Ακόμη και 15 ευρώ το κιλό θα φτάσει το κατσίκι φέτος” (video)

Δ. Καπούνης και Γ. Βάβουλας στο Mega: «Ακριβότερο φέτος το Πάσχα το αρνί και το κατσίκι της Νάξου». (video)

Μ. Πολυκρέτης: “Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Λιανέ να στερείτε από τη νεολαία μας ένα χώρο άθλησης”

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο 8Χ8 στην πόλη της Νάξου

Euro 2024: Με το …καλησπέρα προβάδισμα για Βοσνία

Προκριματικά για το Euro 2024 .. Φαβορί και αουτσάιντερ για τον 10ο όμιλο. Τι λέει η Foxbet.gr

Πανναξιακός ΑΟ: Ποια η θέση του Δήμου για το βοηθητικό γήπεδο;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο "8χ8" στο ΔΑΚ Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Αποκτούν οι Κυκλάδες σύγχρονο οδοφωτισμό

Αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν περί τους 8.160 ιστούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Μήλος: Τουριστική προβολή στην Ιταλία

Χρόνο με το χρόνο η Μήλος μοιάζει να κερδίζει μέρος από την ιταλική αγορά

Σαντορίνη – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση με υπεύθυνο του ΔΑΠΠΟΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής