Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": Ο Δήμαρχος προτιμά την εξυπηρέτηση των ελαχίστων "ημετέρων"

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: Ο Δήμαρχος προτιμά την εξυπηρέτηση των ελαχίστων “ημετέρων”

|

Κατά μέτωπο επίθεση από την δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την καθυστέρηση του ΣΒΑΚ Νάξου – “Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία”.

“…. Τον ευχαριστούμε που συμμερίζεται την αγωνία μας, αλλά εμείς ζητήσαμε απαντήσεις, τις οποίες δεν έχει δώσει εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια. Δεν θέλει την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, όπως δεν προχώρησε ποτέ στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος από το 2015, αφού προτιμά την εξυπηρέτηση ελαχίστων «ημετέρων» από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας αλλά και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών…. “.

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) … Αυτές τις ημέρες το βλέπουμε στη Πάρο, στη Σύρο και στη Μύκονο… Στη Νάξο; Στο νησί μας είμαστε πρωτοπόροι. Από το 2015 ως σκέψη και από το 2017 όταν και ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει μέσω υπογραφών με ανάδοχο μηχανικό… Ομως, για κάποιο αόρατο λόγο τίποτα δεν έχει προχωρήσει… Μάλιστα, υπήρξε θέμα και όταν παρουσιάστηκε το master plan για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης Νάξου …. Και τώρα, έρχεται η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” να καταθέσει πρόταση και κυρίως να μάθει τι γίνεται με το ΣΒΑΚ…

Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην εισαγωγή του άρθρου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Βασίλη Βρούτση, είναι ξεκάθαροι στην σημερινή τους τοποθέτηση…  Και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές… Μάλιστα όπως διαβάζουμε και στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Συνεχίζει δε (σ.σ. ο Δήμαρχος), την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία. «Ψάλε δεσπότη, με πονεί το δάχτυλό μου».

Η δημοτική δε παράταξη μας αποκαλύπτει και την ερώτηση που κατέθεσε προ εξαμήνου ζητώντας “από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)»….  Αλλά απάντηση δεν πήραν και τώρα επιστρέφουν..

Ας δούμε αναλυτικά την σημερινή τους τοποθέτηση (μπορείτε να την δείτε και στο τέλος του άρθρου σε Pdf):

“Στις 19.05.2020 με έγγραφη αίτησή μας, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)».

Σημειωτέον ότι το αίτημά μας είχε την υποσημείωση ότι ζητούσαμε, το ερώτημά μας να απαντηθεί άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμασταν τις ανωτέρω πληροφορίες εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Σήμερα, περισσότερο από έξι (6) μήνες μετά δεν έχουμε ακόμη πάρει απάντηση. Επαναφέραμε το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση στην δυσλειτουργία του Δήμου λόγω της πανδημίας. Τελικά, όταν του αποκριθήκαμε, ότι η εν λόγω ανάθεση έχει γίνει τον Οκτώβριο του 2017 και ότι το δεύτερο παραδοτέο έχει παραδοθεί στον Δήμο για αξιολόγηση πολύ πριν την πανδημία (όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπάλληλος), μάς απάντησε, ότι συμμερίζεται την αγωνία μας για το ΣΒΑΚ… Πολύ κατατοπιστικός όπως πάντα.

Τον ευχαριστούμε, που συμμερίζεται την αγωνία μας, αλλά εμείς ζητήσαμε απαντήσεις, τις οποίες δεν έχει δώσει εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια. Δεν θέλει την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, όπως δεν προχώρησε ποτέ στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος από το 2015, αφού προτιμά την εξυπηρέτηση ελαχίστων «ημετέρων» από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας αλλά και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία. «Ψάλε δεσπότη, με πονεί το δάχτυλό μου».

Και βέβαια παραθέτουμε και την προ εξαμήνου ερώτηση (της 19ης Μαϊου) σχετικά με το ΣΒΑΚ (επίσης μπορείτε να την διαβάσετε και σε pdf στο τέλος του άρθρου):

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)»

“Με την από 31.10.2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 23827 σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιώτη μηχανικού συμφωνήθηκε η από μέρους του αναδόχου μηχανικού παροχή της εν θέματι υπηρεσίας.

Ωστόσο, αν και έχουν παρέλθει περισσότερα από δυόμιση έτη από την υπογραφή της σύμβασης και παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η συμβατική διάρκεια, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο παραδοτέο, πέραν του πρώτου.

Θεωρούμε ότι το ΣΒΑΚ είναι ένα εργαλείο τεράστιας σημασίας στα χέρια του Δήμου, για την βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής στην πόλη μας, η οποία υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η μέχρι σήμερα στασιμότητα που παρατηρείται (όπως βέβαια και σε πλείστες άλλες μελέτες). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και για εσάς έχει την ίδια σημασία και αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το μέλλον της πόλης και όλου του Δήμου.

Αιτούμαστε να μας ενημερώσετε άμεσα για τα παρακάτω:

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανωτέρω σύμβαση.
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί τα παραδοτέα της σύμβασης.
  • Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί;
  • Γιατί η Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δεν αναφέρεται καθόλου στο υπό ανάπτυξη ΣΒΑΚ, αν και δεδομένου ότι ρυθμίζει κυκλοφοριακά-συγκοινωνιακά ζητήματα, θα έπρεπε οι δύο υπηρεσίες να αλληλεπιδρούν.
  • Έχει ζητηθεί η άποψη του αναδόχου της υπηρεσίας ανάπτυξης ΣΒΑΚ για το κατά πόσον οι προτεινόμενες χρήσεις και κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές ρυθμίσεις συνάδουν με τον σκοπό του ΣΒΑΚ ή συγκρούονται με αυτό;

Ζητούμε να μας απαντήσετε άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμαστε τις ανωτέρω πληροφορίες εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύρος: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στην Άνω Σύρο

Με ελεύθερη είσοδο και τρεις κορυφαίες συναυλίες, το ΑΝΩ Festival επιστρέφει δυναμικά, γεφυρώνοντας την εκκλησιαστική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Το πέρασμα του “Blue Star 1” και η σιωπή της θάλασσας

Στο ξημέρωμα μιας ήσυχης μέρας, η θάλασσα γίνεται καθρέφτης συναισθημάτων και το Blue Star 1, κάτι παραπάνω από ένα πλοίο: σύμβολο ελπίδας, μνήμης και συνέχειας.

Έλτσε – Μπέτις: Επιστροφή με… Μπακαμπού στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Η Έλτσε υποδέχεται την πιο έμπειρη Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga, με στόχο μια δυναμική επιστροφή στα «σαλόνια» – Στο προσκήνιο ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ιερό Δηλίου Απόλλωνα (Πορτάρα) Νάξου: Αλλοίωση μνημείου ή αλλοίωση τουριστικού αξιοθέατου.

Ο τουρισμός μεταλλάσσει σταδιακά τον αρχαιολογικό χώρο, σε εμπορικό σύνθετο αξιοθέατο. Η Πορτάρα από ιστορική ταυτότητα της Νάξου, έχει μετατραπεί στην τουριστική ταυτότητα της, ως διεθνής προορισμός.

Τζόκερ: Δύο υπερτυχεροί από την Αττική, μοιράζονται 28,8 εκατομμύρια ευρώ

Μετά από 40 συνεχόμενα τζακ ποτ, το Τζόκερ ανέδειξε δύο νικητές στην Αττική που κερδίζουν από 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ εννέα ακόμη παίκτες πήραν από 100.000 ευρώ.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.