Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": "ο Δήμαρχος δεν απάντησε σοβαρά στις ερωτήσεις...

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “ο Δήμαρχος δεν απάντησε σοβαρά στις ερωτήσεις που τέθηκαν”

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” σχετικά με όσα έγιναν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και όπως τονίζει – ανάμεσα στα άλλα – “είναι ενδιαφέρον να απαντήσει ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος  κ. Σιδερής, γιατί σε μία τόσο μακρά διαδικασία, ήταν απρόθυμος να τιμήσει το Δ.Σ., με την άποψη του για το θέμα, αν και εμφανίζεται πολύ πρόθυμος να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, όποτε του δοθεί ευκαιρία.

“…Το χειρότερο όμως είναι ότι, με όσα ακούστηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο (που δείχνει να μην έχει επίγνωση της κατάστασης, που έχει ο ίδιος δημιουργήσει) και άλλα μέλη της παράταξής του, αλλά και με την ψήφο τους, δίνεται συνέχεια στην μέχρι σήμερα ανεύθυνη στάση του Δήμου, δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο η σχέση του Δήμου με τον ίδιο τον Φορέα του οποίο είναι μέλος και, κυρίως, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο πολύ σημαντικά έργα και δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας…”.

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (22/02) η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με σημείο αναφοράς τα όσα έγιναν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και τη παραμονή μας ή όχι ως δήμος στην εταιρεία που έχει συσταθεί και στην οποία ο Δήμαρχος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου…Μάλιστα, η “Δύναμη Δημιουργίας” καταλήγει ” απαιτήσαμε από τον Δήμαρχο, πριν να είναι πολύ αργά, να δώσει τέλος στην πολεμική που έχει αναπτύξει με τον Φορέα, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Δήμου, που απορρέουν από το Καταστατικό που ο ίδιος έχει υπογράψει και σε καμμία περίπτωση να μην παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α.”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”  (στο τέλος του άρθρου και σε pdf)

“Σε μία συνεδρίαση (19/2) που διήρκησε περίπου έξι ώρες, στην οποία ο κ. Μαυρομάτης  απέδειξε για ακόμη μία φορά, τους λόγους που τον καθιστούν ακατάλληλο για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού έκανε «κουρελόχαρτο» τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου και δυναμίτιζε σε κάθε ευκαιρία τη συζήτηση, ο Δήμαρχος δεν απάντησε σοβαρά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους, αναφορικά με τα πεπραγμένα του σχετικά με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το χειρότερο όμως είναι ότι, με όσα ακούστηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο (που δείχνει  να μην έχει επίγνωση της κατάστασης, που έχει ο ίδιος δημιουργήσει) και άλλα μέλη της παράταξής του, αλλά και με την ψήφο τους, δίνεται συνέχεια στην μέχρι σήμερα ανεύθυνη στάση του Δήμου, δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο η σχέση του Δήμου με τον ίδιο τον Φορέα του οποίο είναι μέλος και, κυρίως, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο πολύ σημαντικά έργα και δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας. Αυτό που δεν πρέπει, ωστόσο, να αγνοείται είναι το γεγονός ότι εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί ο Δήμαρχος θίγεται το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στους υπόλοιπους Ο.Τ.Α. του Ν. Αιγαίου και στην κοινωνία των νησιών μας.

Επίσης, είναι ενδιαφέρον να απαντήσει ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος  κ. Σιδερής, γιατί σε μία τόσο μακρά διαδικασία, ήταν απρόθυμος να τιμήσει το Δ.Σ., με την άποψη του για το θέμα, αν και εμφανίζεται πολύ πρόθυμος να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, όποτε του δοθεί ευκαιρία.

Από την πλευρά μας καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα, η οποία ήταν η και η μόνη ρεαλιστική πρόταση που τέθηκε στο συμβούλιο που ήταν η εξής:

Ως Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση την κατάργηση των παραγράφων 7 και 9 του άρθρου 226Α Ν. 4555/2018, δηλαδή των διατάξεων που προβλέπουν τη μεταβίβαση των σχετικών με τη διαχείριση απορριμμάτων περιουσιακών στοιχείων στον ΦΟ.Δ.Σ.Α., καθώς πέρα από το αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα του Δήμου στην περιουσία του, η διατάξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και άρα ανεφάρμοστες.

Επίσης προτείναμε να εξουσιοδοτήσουμε  τον Δήμαρχο να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους δημάρχους του Ν. Αιγαίου, ώστε το αίτημα αυτό να υποβληθεί συλλογικά από όλους τους Δήμους στην Κυβέρνηση. Μέχρι τότε να συζητήσουμε επιτέλους επί της ουσίας την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δ.Σ. εν όψει και της επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ και να διεκδικήσουμε μέσα από τα συλλογικά όργανα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. τα προσδοκώμενα έργα και δράσεις για τον Δήμο. Επίσης απαιτήσαμε από τον Δήμαρχο, πριν να είναι πολύ αργά,  να δώσει τέλος στην πολεμική που έχει αναπτύξει με τον Φορέα, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Δήμου, που απορρέουν από το Καταστατικό που ο ίδιος έχει υπογράψει και σε καμμία περίπτωση να μην παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο