Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Απόλλωνας: Παλέτα, ασπίδα προστασίας

Νάξος – Απόλλωνας: Παλέτα, ασπίδα προστασίας

|

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές με θέμα “Για την πλατεία του Απόλλωνα” και με σημείο αναφοράς την πρόσφατη τοποθέτηση παλέτας (!!!) σε χώρο όπου βρίσκεται τρύπα στην χεραία ζώνη του οικοσμού Απόλλωνα 
 

Πως το είχε πει αλήθεια ο Θεόκριτος; “Πενία τέχνας κατεργάζεται” Αυτό αναφέρει ο αρχαίος Ελληνας Ποιητής του 3ου πΧ αιώνα, θέλοντας να τονίσει την ευρυματικότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές… Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Απόλλωνα της Νάξου; Καμμία. Η μήπως όχι; Οπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει πρόβλημα με την χερσαία ζώνη του παραθαλάσσιου οικισμού Απόλλωνα που ελέω της διάβρωσης από τη θάλασσα (σ.σ. ο κυματοθραύστης εδώ και χρόνια δεν παίζει ουσιαστικά κανέναν ρόλο) ο χώρος της πλατείας είναι επικίνδυνος. Το πόσο; Αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι φορείς. Η ουσία είναι ότι υπάρχει μία αρκετά μεγάλη τρύπα, που όμως τις τελευταίες ημέρες έχει καλυφθεί από μία παλέτα. 

Ναι. Οπως το διαβάζετε. Από μία παλέτα. Χωρίς κάποια άλλη ένδειξη. Αντιμετώπιση που ώθησε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Δημήτρη Κορρέ, να προχωρήσει σε ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή με θέμα την παλέτα στην πλατεία του Απόλλωνα και ανάμεσα στα άλλα να αναφέρει ” επέλεξαν, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παρουσία μάλιστα του Αντιδήμαρχου ΔΕ Δρυμαλίας κου Σιδερή, να τοποθετήσουν μία παλέτα πάνω από την τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, παίζοντας κυριολεκτικά με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, αφού στο σημείο αυτό μανουβράρουν και σταθμεύουν αυτοκίνητα αλλά και μεγάλα πούλμαν, με κίνδυνο την υποχώρηση του εδάφους κάτω από το βάρος αυτών των οχημάτων“.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας αναφέρει:  “Με μια παλέτα αποφάσισε η σημερινή και νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να δώσει λύση στο σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην πλατεία του Απόλλωνα στην παραλία, το υπέδαφος της οποίας έχει υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα ένα αρκετά μεγάλο μέρος της να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα αφού το μόνο που την καλύπτει είναι ένα λεπτό στρώμα μπετόν.

Παρότι τόσο ο Δήμος όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχαν ενημερωθεί με έγγραφο μου, καθώς και με φωτογραφικό υλικό (επισυνάπτονται) για την επικινδυνότητα της κατάστασης, από τις 12-2-2019, μέχρι και σήμερα δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για τη διασφάλιση και προστασία της σωματικής ακεραιότητας κατοίκων και επισκεπτών. Αντιθέτως επέλεξαν, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παρουσία μάλιστα του Αντιδήμαρχου ΔΕ Δρυμαλίας κου Σιδερή, να τοποθετήσουν μία παλέτα πάνω από την τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, παίζοντας κυριολεκτικά με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, αφού στο σημείο αυτό μανουβράρουν και σταθμεύουν αυτοκίνητα αλλά και μεγάλα πούλμαν, με κίνδυνο την υποχώρηση του εδάφους κάτω από το βάρος αυτών των οχημάτων.

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει την ανευθυνότητα και τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας και των κατοίκων του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη τόσο αυτή, αλλά και όσοι τη στηρίζουν σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Καλούμε τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε όψιμους σωτήρες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν και στηρίζουν τη δημοτική αρχή και προσπαθούν να τη βγάλουν λάδι και να την απαλλάξουν από τις ευθύνες της. Από κοινού να διεκδικήσουμε την οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόλλωνας και συνολικά το τοπικό μας διαμέρισμα”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μείωση τελών και ενίσχυση τουριστικής προβολής προτείνει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας

Αντιμετώπιση της πτώσης της επισκεψιμότητας μέσω οικονομικής ελάφρυνσης και ανακατανομής πόρων προς στοχευμένες δράσεις προβολής

Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο στην Αμοργό: Ελπίδα και γνώση για την Άνοια και τη Νόσο Πάρκινσον

Η ιατρική ομάδα του Καθηγητή Σωκράτη Παπαγεωργίου φέρνει στην Αμοργό τη φροντίδα, την πρόληψη και την ενημέρωση μέσα από το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής

Αμερική: Άνοιξε η μεγαλύτερη χρονοκάψουλα του κόσμου – Μια ματιά στο 1975

Πάνω από 5.000 αντικείμενα και ένα ολοκαίνουργιο Chevy Vega αποκαλύφθηκαν μετά από 50 χρόνια στη Νεμπράσκα

Απόκοσμος ουρανός στην Ουάσινγκτον: Καταιγίδα, αστραπές και ουράνια τόξα σε μία μέρα

Απειλητικά σύννεφα, αστραπές και στο τέλος, χρώματα ελπίδας – Η φύση εν δράσει στην καρδιά του καλοκαιριού

Πάρος: Διακοπή οχλουσών οικοδομικών εργασιών για το καλοκαίρι, ποια είναι τα νέα δεδομένα

Νέο καθεστώς περιορισμών σε όλο το νησί με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη – Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι εξαιρέσεις ανά περιοχή

Παραλαβή νέου σχολικού εξοπλισμού από τον Δήμο Θήρας σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε

Θρανία, καρέκλες και εξειδικευμένος εξοπλισμός ενισχύουν τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων – Σταθερή μέριμνα για τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης στο νησί

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα κρατικά αεροδρόμια, βελτιώσεις και στη Νάξο από την ΥΠΑ

Ολιστική στρατηγική για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κρατικών αεροδρομίων υιοθετεί η ΥΠΑ – Στο επίκεντρο η καθαριότητα, οι χώροι υγιεινής και η εμπειρία των επιβατών, με άμεσες παρεμβάσεις και στη Νάξο

Πράσινο φως για τη στρατηγική επένδυση του Ομίλου Calilo στην Ίο

Με επανασχεδιασμό υπέρ της προστασίας του τοπίου και της βιώσιμης ανάπτυξης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Στρατηγική Μελέτη για το πρώτο έργο των 42 εκατ. ευρώ στην Ίο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σταδιακή υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου των 200 εκατ. ευρώ του Ομίλου Calilo

Andros Island 3×3 Basketball Festival: Η Άνδρος γίνεται… μπασκετικός προορισμός

Με παρουσίες όπως του Μπουρούση, Τσαλμπούρη και Σταυρακόπουλου, η Άνδρος φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά 3×3 από 25 έως 27 Ιουλίου στη Χώρα – Στόχος να γίνει θεσμός για τη νεολαία και τον αθλητισμό των Κυκλάδων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο