Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Απείρανθος: Απόψε θα μιλήσουν για τη παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων...

Νάξος – Απείρανθος: Απόψε θα μιλήσουν για τη παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων (!!!)

|

Η Κοινότητα Απειράθου πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση απόψε (12/10, 18:00) με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων στην Απείρανθο (!!!) – Το δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 14-8 πριν από μία εβδομάδα πήρε απόφαση για μεταφορά των γραφείων στο Χαλκί 

Εάν δεν είναι κάποιο αστείο, είναι προφανώς λάθος και δεν ξέρουμε εάν έχει και λόγο να γίνει μία τέτοια συζήτηση… Εκτός κι εάν υπάρχει κάτι που ξέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Απεράθου και δεν το έχει πει σε κανέναν…  Τι θέλουμε να πούμε; Οτι με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου υπάρχει πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απεράθου με μοναδικό θέμα συζήτησης )(και λήψη απόφασης) “παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων Νάξου στην Κοινότητα Απειράνθου”…  Α και να σημειώσουμε ότι  η αποστολή της πρόσκλησης έγινε την 8η Οκτωβρίου.. 

245034209_852980185402717_6791809784035163686_n.jpg

Θα πείτε που είναι το παράξενο; Μα στο γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη (06/12) σε μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου όπου ανέβηκαν οι τόνοι και είχαμε και …κρυφτό με την ψηφοφορία, πέρασε η πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού να παραχωρηθούν από το δήμο γραφεία στο Χαλκί (προσωρινά για έναν χρόνο, όπως τονίστηκε ουκ ολίγες φορές) και να στεγαστεί εκεί η υπηρεσία, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτηρίου στη Μουτσούνα.   Οπότε γιατί θα μιλήσουν απόψε στην Απείρανθο; 

Να σημειώσουμε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, βρήκε αντίθετους τόσο τις δύο από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας (“Μαζί Αλλάζουμε” του κου Χατζηανδρέου και “Δύναμη Δημιουργίας” του κου Βρούτση) αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Κορώνου κ Κωνσταντάκη.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Κοινότητα Κορώνου αλλά και ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου με έγγραφα τους από τον Μάιο του 2020 τόσο προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και τα αρμόδια υπουργεία είχαν κάνει γνωστό ότι η κοινότητα παραχωρεί δωρεάν χώρο στον οποίο μπορούν να στεγαστούν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σμυριδορυχείων.

 

Ας δούμε τι ανέφεραν οι πρωταγωνιστές της συζήτησης την περασμένη Τετάρτη … 

 

Δημήτρης Λιανός (Δήμαρχος): “Προτείνω προσωρινά για ένα έτος να στεγαστούν στο γραφείο του Δήμου στο Χαλκί και εν όψει των αναγκών που υπάρχουν για να ξεκινήσει άμεσα η διαλογή του σμυριγλιού”.

Μανδηλαράς Γεώργιος (δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε”): “Έχουν γίνει από το 2020 αιτήματα να μεταφερθούν τα γραφεία στην Κόρωνο. Να μεταφερθεί το γραφείο στην Κόρωνο”.

Μπερτσιάς Αθανάσιος (δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε”): “Υπάρχει έγγραφο από την Κοινότητα Κορώνου να γίνει εκεί το γραφείο, έχουν προηγηθεί τα έγγραφα της Κορώνου”.

Koρρές Ιωάννης (επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”): “Είναι απαράδεκτο μια δημόσια υπηρεσία να είναι 12 χρόνια στο δρόμο. Πρόκειται για μια προσωρινή στέγαση. Θα έπρεπε να μας απασχολεί η ύπαρξη του αντικειμένου και να μην καταργηθεί, για να υπάρχει και η υπηρεσία”.

Κωνσταντάκης Ιωάννης (Πρόεδρος Κ. Κορώνου): “Από τότε που ανέλαβα πρόεδρος βάζω αυτό το θέμα και εγγράφως και προφορικώς. Τα 3/5 της ποσότητας βγαίνουν από την Κ. Κορώνου, όπως και οι περισσότεροι σμυριδεργάτες είναι από την Κόρωνο. Εφόσον υπήρχε γνωστή πρόταση από εμένα για την στέγαση των σμυριδωρυχείων πρέπει το γραφείο να λειτουργήσει στην Κόρωνο”.

Βρούτσης Βασίλειος (επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”): “Από μόνο του, έστω και συμβολικά τα συγκεκριμένα χωριά, τα οποία έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση πληθυσμού, θα έπρεπε να πούμε ότι το γραφείο θα έπρεπε να λειτουργήσει εκεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει στο Χαλκί”.

Ακολούθησε ψηφοφορία επί των προτάσεων παραχώρησης χώρου για την στέγαση της Υπηρεσίας Σμυριδορυχείων είτε στο Χαλκί είτε στην Κόρωνο. Υπερψηφίστηκε η πρόταση παραχώρησης στο Χαλκί η οποία έλαβε 14 ψήφους έναντι 8 ψήφους της πρότασης παραχώρησης στην Κόρωνο.  

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία: (Με 14 ψήφους υπέρ και 8 ψήφους κατά)

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Χατζηανδρέου Λεονάρδος, Μαράκης Ν. Ιωάννης, Μπρετσιάς Αθανάσιος, Μανδηλαράς Γεώργιος, Πιτταράς Αντώνιος, Κορακίτης Εμμανουήλ, Φουτάκογλου Αικατερίνη, Νομικός Νικόλαος. Απών λόγω υποχρεώσεων ήταν ο Βασίλης Βρούτσης. 

Α) Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρων γραφείων στην Κοινότητα Χαλκείου για τη προσωρινή στέγαση του Γραφείου Σμυριδωρυχείων Νάξου και των τριών υπαλλήλων του, για ένα έτος, και ειδικότερα από 07/10/2021 έως 06-10-2022, για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών και δη για τη στέγαση της Υπηρεσίας του Γραφείου Σμυριδορυχείων, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαλογή του σμυριγλιού.

Β) Σε περίπτωση που ο χώρος χρειαστεί για χρήση από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων οι υπάλληλοι του Γραφείου Σμυριδορυχείων θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν, μόλις ειδοποιηθούν σχετικά προς τούτο.

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καμίνι η Ελλάδα: Στους 41°C η Φθιώτιδα – Πάνω από 35άρια σε Πάρο και Νάξο

Ιούλιος «φωτιά» στην Ελλάδα με ακραίες θερμοκρασίες, θερμική δυσφορία και υψηλές τιμές ακόμη και στο Αιγαίο – Πάνω από 180 σταθμοί με θερμοκρασίες άνω των 37°C - Η εικόνα στη Παροναξία

Κίμωλος: Το νησί με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο, το λένε οι Αμερικανοί

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα – Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο στην κορυφή της λίστας με τις καθαρότερες θάλασσες, αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς

Καθυστερήσεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου λόγω έλλειψης υλικών

Το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων στα απαραίτητα υλικά, όπως απαντά το Υπουργείο στον Δήμο Πάρου – Κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Καθολική Εκκλησία αφιερώνεται στην Ιερά Καρδία του Ιησού, iστορική πράξη την Κυριακή 13 Ιουλίου στην Τήνο

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα αποφάσισε την αφιέρωση της τοπικής Εκκλησίας στην Ιεροτάτη Καρδία του Ιησού, στο πλαίσιο τριπλής επετείου και του Ιωβηλαίου 2025 – Κεντρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου

HashJ Cloud Mining: Νέα εποχή εξόρυξης χωρίς όριο – Έως 4.999$ την ημέρα

Η πλατφόρμα HashJ ανατρέπει τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά cloud mining, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με μηδενικό κόστος έναρξης, καθημερινά κέρδη και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

«Αγροτεμάχια φάντασμα»: Πώς Κρητικοί κτηνοτρόφοι διεκδικούν επιδοτήσεις σε ξένες γαίες

Με δασικές εκτάσεις και ελαιώνες να «μετατρέπονται» σε βοσκοτόπια για να δηλωθούν στο ΟΣΔΕ, παραγωγοί από την Κρήτη κατηγορούνται ότι εισέπρατταν ευρωπαϊκές ενισχύσεις σε βάρος των πραγματικών αγροτών

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια της Νάξου: Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα στην παραλία της Χώρας (photos)

Ήπειρος, Πόντος, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος συναντήθηκαν στη Νάξο σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά με έντονο παλμό, ζωντανή παράδοση και καρδιά γεμάτη Ελλάδα

Cycladic Nexus στην Ίο: Όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά τον Πρωτοκυκλαδικό Σκάρκο

Μια μοναδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου μετατρέπει τον θεσμικό χώρο σε πεδίο ζωντανού διαλόγου μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με έργα 12 καλλιτεχνών να συνομιλούν με την ιστορία του Σκάρκου.

Επίτιμος Δημότης Θήρας ανακηρύχθηκε ο καθηγητής Δημήτριος Χριστοδούλου

Σε συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε το επιστημονικό έργο του διακεκριμένου Έλληνα φυσικού – Βράβευση μαθητών Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσότεροι σχολικοί καθαριστές στη Σαντορίνη – Ενίσχυση για το 2025-2026

Από 36 σε 44 οι θέσεις καθαριότητας στα σχολεία της Σαντορίνης – Ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας με μέριμνα του Δήμου Θήρας

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.