Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜύκονος - Κέντρο Υγείας: "Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε"

Μύκονος – Κέντρο Υγείας: “Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε”

|

Τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει το Κέντρο Υγείας Μυκόνου … Ο δεκάλογος των δράσεων και το “ευχαριστώ” από την κα Ντίνα Σαμψούνη προς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας τονίζοντας “Με σχέδιο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε!”

Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τον ΕΟΔΥ, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες τους, αναφορικά με την πρόληψη και έλεγχο διασποράς της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 .

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και της προστασίας των ασθενών,των επισκεπτών,του προσωπικού μας καθώς και της πιθανής επιμόλυνσης των χώρων του Κ.Υ. έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή των παρακάτω μέτρων

1. Εφαρμογή συστήματος διαλογής ασθενών με εκτίμηση, διαλογή- κατηγοριοποίηση περιστατικών (triage), από υγειονομικό προσωπικο, πριν την είσοδο στο ΚΥ με ασφάλεια, με στόχο την διερεύνηση της κρισιμότητας

2. Εγκατάσταση isobox πλήρως επανδρωμένο, όπου πραγματοποιείται η εξέταση ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις κατόπιν της παραπάνω διαλογής των περιστατικών

3. Συνταγογράφηση χωρίς φυσική παρουσία ασθενών, μέσω του τηλεφώνου 228936000 και του email hc.mykonos@gmail.com

4. Αναστολή των τακτικών ιατρείων και εξετάσεων

5. Λειτουργία του Π.Ι της Άνω Μεράς μονο τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη

6. Τοποθέτηση 2 isobox, με 4 χώρους απομόνωσης πλήρως εξοπλισμένους, για ενδεχόμενη πιθανή βραχεία νοσηλεία, ασθενών έως την διακομιδή του, σε νοσοκομείο.

7. Προχωρήσαμε σε απαραίτητες τροποποιήσεις προγραμμάτων προσωπικού, με στόχο, την ορθολογικότερη διαχείριση των πολύτιμων ανθρώπινων πόρων μας.

8. Πραγματοποιήσαμε συμπληρωματικές προμήθειες κυρίως σε μέσα ατομικής προστασίας,(στολές), παρά την καθολική έλλειψη από την αγορά.

9. Αυξήσαμε τα αποθέματά μας σε αντισηπτικα και απολυμαντικά.

10. Αν και το ΕΚΑΒ αποτελεί ανεξάρτητη υπηρεσία από το Κ.Υ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξαίρουμε την επαγγελματική ευσυνειδησία των διασωστών που προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης στον τομέα της αρμοδιότητάς τους.

Επιπρόσθετα βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο Μυκόνου, για την προμήθεια επιπρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού για την δυνητική ταυτόχρονη αντιμετώπιση ομοειδών περιστατικών.

Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε δυνατή επάρκεια σε φαρμακευτικό υλικό, μεγαλύτερη από το πρωτόκολλο που ακολουθούμε ως πρωτοβάθμια δομή υγείας, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Ασφαλώς όλα αυτά δεν θα είχαν καμία αξία και δεν θα προσδοκούσαμε κανένα αποτέλεσμα εάν δεν υπήρχε το προσωπικό μας. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, για να δώσουν αυτήν την σκληρή μάχη που έρχεται για την δημόσια υγεία του νησιού μας, για να μείνει η κοινωνία μας όρθια, με αυτοθυσία και επιστημονική επάρκεια.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε ότι έχουν διερευνηθεί και εξεταστεί όλα τα πιθανά εργαλεία, μέσα και οι μέθοδοι που υπάρχουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα σε αυτόν τον άγνωστο πόλεμο.

Συνοδοιπόροι μας από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Μυκόνου αρωγός αλλά και η κοινωνία του νησιού.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την δημόσια υγεία, για τους συμπολίτες μας, επιβάλλεται εγρήγορση, συνεργασία και συνεννόηση. Με σχέδιο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε!

Ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως αυτοπειθαρχία! ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


Για το ΚΥ Μυκόνου
Σαμψούνη Ντίνα


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.