Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜύκονος: Δράσεις για τα αδέσποτα ζώα στο "Νησί των Ανέμων"

Μύκονος: Δράσεις για τα αδέσποτα ζώα στο “Νησί των Ανέμων”

|

Σε διαγωνισμό προχωρεί ο Δήμος Μυκόνου με σκοπό την ηλεκτρονική καταγραφή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων – Στις 3 Ιουλίου θα ανοίξουν οι φάκελοι  – Τι είχε συμβεί πέρυσι στο «Νησί των ανέμων» στην αντίστοιχη δράση του Δήμου

Τώρα θα μου πείτε… συγκρίσεις ε; Εμ τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε ακόμη κι εάν δεν το θέλουμε. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η είδηση (και δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά) ότι επεκτείνεται το φαινόμενο με τις φόλες. Κυρίως στη περιοχή της παλιάς Χώρας Νάξου. Και το πιο εντυπωσιακό; Έχουμε φόλες και μάλιστα νέας …τεχνολογίας. Εισπνεόμενες για να υπάρχει προφανώς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα… Εμείς τι κάνουμε ως αντίδραση; Απλά μετράμε κουτάβια και γατιά και ασκούμε κριτική από το internet (το Φατσοβιβλίο που λέει κι ένας φίλος)…

Την ίδια ώρα; Σε ένα νησί εδώ κοντά μας, το «νησί των ανέμων» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Μυκόνου προχωρεί σε διαγωνισμό για ηλεκτρονική καταγραφή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων.  Θα έχουμε έγγραφες σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη, για «αμοιβές κτηνιάτρου για σήμανση, ηλ. καταγραφή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση αδέσποτων ζώων» προϋπολογισμού 74.000 ευρώ συμπ. ΦΠΑ 24%.  Η συμβατική διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας καθορίζεται ως το τέλος του έτους (2018). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μυκόνου από την Επιτροπή Διαγωνισμού στις 3/7/2018 ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών την 10:30π.μ. και ώρα λήξης αποδοχής προσφορών την 11:00π.μ.

Δράση που γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων, που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή Μυκόνου με παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 και καλύπτονται εξ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους. Στόχος είναι η προστασία των ίδιων των ζώων, αλλά και η εξομάλυνση της συμπεριφοράς τους, προκειμένου να διασφαλίζεται και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πέρυσι το αντίστοιχο πρόγραμμα είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Κι αυτό γιατί πραγματοποιήθηκαν: 802 στειρώσεις γατών. 45 στειρώσεις σκύλων. 25 ευθανασίες γατών. 5 ευθανασίες σκύλων. 12 εμβολιασμοί λύσσας. 16 νοσηλείες με οροθεραπεία. 21 ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις. 28 βραχυχρόνιες νοσηλείες. 73 πολλαπλά εμβόλια γατών. 37 αποπαρασιτώσεις γατών για ενδοπαράσιτα. 101 αποπαρασιτώσεις γατών για εξωπαράσιτα. 3 συρραφές τραύματος γατών. 1 χειρουργική επέμβαση μεγάλης βαρύτητας σκύλου και 16 χειρουργικές επεμβάσεις μεγάλης βαρύτητας γατών.

Και όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κωνσταντίνος Κουκάς «Εάν μέτρο και δείγμα του πολιτισμού και της ανθρωπιά μας είναι ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα, ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, απέδειξε την ευαισθησία του για τους αδέσποτους μικρούς μας φίλους . Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για τη συνέχιση αντίστοιχων δράσεων και ευχαριστούμε τη Φιλοζωική Μυκόνου για την ουσιαστική συνδρομή και συμβολή της σε αυτή την προσπάθεια».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

Δήμος Θήρας: Έναρξη εγγραφών σε Φιλαρμονική & Χορωδία 2025–2026

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά 7+ και ενήλικες, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο

Γερμανία: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 7% το 2026, αλλά και αντιδράσεις

Η κυβέρνηση ρίχνει τον συντελεστή από 19% σε 7% για εστιατόρια & γεύματα (χωρίς αλκοόλ), με κριτική από φορείς για όφελος στις αλυσίδες και πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στην πόλη της Γάζας

Τανκς προωθούνται προς το κέντρο της πόλης· τουλάχιστον 106 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. ΟΗΕ μιλά για «γενοκτονία», η Ε.Ε. προαναγγέλλει μέτρα, σκληραίνει η στάση αραβικών κρατών.

Φιλώτι Νάξου: Παρουσιάστηκε ο 14ος τόμος «Ναξιακά» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Στέφανου Ψαρρά

Ζεστή συμμετοχή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών· η Ο.ΝΑ.Σ. τίμησε τον διδάκτορα Φιλολογίας και συνεργάτη της έκδοσης με έναν αναμνηστικό τόμο υψηλών προδιαγραφών.

Σπύρος Μάκαρης: «Σημαία» του Πανναξιακού για 24η σεζόν – Ο 38χρονος φόργουορντ συνεχίζει μπροστάρης

Η διοίκηση ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Ναξιώτη φόργουορντ (2,00 μ.), που μπαίνει στην 24η χρονιά του και στέλνει μήνυμα ενότητας στους φιλάθλους.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.