Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜήλος - ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήσεις του Σταθάκη, στο επίκεντρο ο τουρισμός

Μήλος – ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήσεις του Σταθάκη, στο επίκεντρο ο τουρισμός

|

Σημαντικές συναντήσεις του Γιώργου Σταθάκη και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη Μήλο  Στο προσκήνιο τα ζητήματα της ενέργειας, της ακρίβειας, του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης

Σημαντικές συναντήσεις είχε στη Μήλο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, από το μέλος της Κ.Ε. και πρώην βουλευτή Νίκο Μανιό, από τα μέλη της Ν.Ε. Ελένη Γαϊτανή και Χρήστο Βενιανάκη και στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μήλου.

Καταρχήν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μεγάλης εξορυκτικής βιομηχανίας IMERYS στην περιοχή Βούδια, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της εταιρείας στη Μήλο Γιάννη Σανούδο και άλλα διευθυντικά στελέχη. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά για το έργο της εξόρυξης και ειδικότερα για τη δραστηριότητα στη Μήλο, με την εξόρυξη κατά κύριο λόγο του μπετονίτη και του περλίτη.

Ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία απασχολεί άμεσα 210 εργαζόμενους, ενώ μαζί με τους εργολάβους φθάνουν περίπου τους 450, ενώ εξάγουν ετησίως 1.000.000 τόνους μπετονίτη και 350.000 τόνους περλίτη. Φυσικά η ακρίβεια έχει πλήξει και τη συγκεκριμένο κλάδο, ιδιαίτερα στις μεταφορές. Επίσης ενημερωθήκαμε για τη στήριξη φορέων και έργων που υλοποιούνται στο νησί, πάντα με προτεραιότητες που βάζει ο Δήμος. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τους χώρους των εγκαταστάσεων και συνομιλήσαμε με εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα, τους χώρους παραγωγής και επεξεργασίας των ορυκτών.

imerys.jpg

Η δεύτερη συνάντηση έγινε στο Δήμο με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής και μέσω zoom με το δήμαρχο Μανώλη Μικέλη, λόγω της συμμετοχής του σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην Αθήνα και επίσης με την Έπαρχο Έλλη Χωριανοπούλου. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ένα νησιωτικό δήμο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα ζητήματα έλλειψης οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων, τόσο σε ότι αφορά τη δυνατότητα στελέχωσης και προσλήψεων, όσο και της υλοποίησης έργων που λόγω πολύπλοκων διαδικασιών καθυστερούν ανεπίτρεπτα, παρά την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα ενέργειας και η θετική αντιμετώπιση της γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας, καθώς και η αντίθεση της δημοτικής αρχής για εγκρίσεις εγκατάστασης 90 περίπου ανεμογεννητριών. Στο θέμα αυτό ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε κατηγορηματικά την αντίθεση σε τέτοιου είδους αποφάσεις, που όπως είπε είχαν εγκριθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά και για όλη την Ελλάδα, αποφάσεις στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε τόσο με το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ, το οποίο ακόμα δεν ολοκληρώθηκε, όσο και με τη θεσμοθέτηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με στόχο βάσει του προγράμματος μας να αναλάβουν το 50% της παραγωγής ενέργειας,μέσω ΑΠΕ.  Τέλος στη συνάντηση τέθηκε πάλι το ζήτημα της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με γιατρούς ειδικοτήτων, όσο και το θέμα της στέγασης των γιατρών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.

Η τρίτη συνάντηση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς και πιο συγκεκριμένα, με το Εργατικό Κέντρο Μήλου και τον πρόεδρο του Αντώνη Καβαλιέρο, το Σωματείο Συνταξιούχων και τον πρόεδρο του Γιώργο Μάλλη, το Σωματείο Ξενοδόχων και τον πρόεδρο του Δημήτρη Μωραΐτη, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών και τον εκπρόσωπο του Μάρκο Ζούλια και το Σωματείο Τουριστικών Σκαφών και τον πρόεδρο του Ηλία Καναβό.

Στη συνάντηση τέθηκαν κυρίως τα ζητήματα της ακρίβειας και ειδικότερα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης της πληρωμής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, της ανάγκης στήριξης του Δήμου από την κεντρική διοίκηση, το κρίσιμο επίσης ζήτημα της ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού, της ανεπάρκειας των υποδομών, αλλά και της ανάγκης προσδιορισμού της φέρουσας ικανότητας. Επίσης σε ότι αφορά τα λιμενικά έργα, την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του master plan του λιμανιού.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα των εργαζομένων, επισημάνθηκε η ανεξέλεγκτη κατάσταση στα εργασιακά, ενώ για τη ζητήματα των συνταξιούχων, τονίστηκε για μια ακόμα φορά, ο εμπαιγμός τους σε ότι αφορά την καταβολή των αναδρομικών τους και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, ενημερώσαμε τους φορείς για τις προτάσεις μας αλλά και την πληθώρα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουμε προωθήσει.

Τέλος το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., όπου βεβαίως η συζήτηση περιστράφηκε στην επιτακτική ανάγκη νίκης στις επερχόμενες εκλογές. Τονίστηκε από πολλούς ομιλητές η ανάγκη έντασης της επικοινωνίας με τον κόσμο, έτσι ώστε να μεταφερθούν οι προτάσεις και το εκλογικό μας πρόγραμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση