Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜήλος: Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων το λιμάνι των...

Μήλος: Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων το λιμάνι των Πολλωνίων

|

Συνάντηση σήμερα το πρωί (04/02) στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Λεονταρίτη και τον Δήμαρχο Μήλου κο Δαμουλάκη για σημαντικά έργα υποδομής στη Μήλο

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία το παρών έδωσαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Άδα Συμεοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των μελετών που σχετίζονται με σημαντικά έργα υποδομής (μονάδα ΒΙΟ.ΚΑ., δίκτυα ύδρευσης, λιμενικό έργο στα Πολλώνια) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο νησί της Μήλου, ενώ συζητήθηκε επίσης, ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών και των περαιτέρω διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση και ολοκλήρωση τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: « Η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση, αλλά και τον σχεδιασμό σημαντικών έργων για το ταχύτατα αναπτυσσόμενο νησί της Μήλου. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, έργα οδοποιίας τα οποία εκτελέστηκαν, καθώς και αυτά που ήδη είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν, η ανακατασκευή της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Αδάμαντος, η προοπτική της απόκτησης και δεύτερου λιμένα στα Πολλώνια κ.α. αποδεικνύουν ότι, όπου υπάρχει συστράτευση δυνάμεων και πνεύμα συνεργασίας προκύπτουν θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και σε περιόδους κρίσης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκηςδήλωσε τα εξής: «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη, οι οποίοι εγκύπτουν σε όλα τα έργα υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών της Μήλου. Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο λιμενικό έργο των Πολλωνίων, που θα εξυπηρετήσει την Μήλο και την Κίμωλο και την περαιτέρω τουριστική τους ανάπτυξη, στα σημαντικά έργα στον τομέα της αποχέτευσης (μονάδα βιολογικού, δίκτυα Αδάμαντα και διάθεσης), αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου μέσω ασφαλτοστρώσεων, είναι καθοριστική. Ο προγραμματισμός έργων για το νησί μας, τον οποίο παρουσίασε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνδρομή της».

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.