Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜήλος: Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων το λιμάνι των...

Μήλος: Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων το λιμάνι των Πολλωνίων

|

Συνάντηση σήμερα το πρωί (04/02) στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Λεονταρίτη και τον Δήμαρχο Μήλου κο Δαμουλάκη για σημαντικά έργα υποδομής στη Μήλο

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία το παρών έδωσαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Άδα Συμεοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των μελετών που σχετίζονται με σημαντικά έργα υποδομής (μονάδα ΒΙΟ.ΚΑ., δίκτυα ύδρευσης, λιμενικό έργο στα Πολλώνια) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο νησί της Μήλου, ενώ συζητήθηκε επίσης, ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών και των περαιτέρω διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση και ολοκλήρωση τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: « Η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση, αλλά και τον σχεδιασμό σημαντικών έργων για το ταχύτατα αναπτυσσόμενο νησί της Μήλου. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, έργα οδοποιίας τα οποία εκτελέστηκαν, καθώς και αυτά που ήδη είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν, η ανακατασκευή της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Αδάμαντος, η προοπτική της απόκτησης και δεύτερου λιμένα στα Πολλώνια κ.α. αποδεικνύουν ότι, όπου υπάρχει συστράτευση δυνάμεων και πνεύμα συνεργασίας προκύπτουν θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και σε περιόδους κρίσης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκηςδήλωσε τα εξής: «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη, οι οποίοι εγκύπτουν σε όλα τα έργα υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών της Μήλου. Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο λιμενικό έργο των Πολλωνίων, που θα εξυπηρετήσει την Μήλο και την Κίμωλο και την περαιτέρω τουριστική τους ανάπτυξη, στα σημαντικά έργα στον τομέα της αποχέτευσης (μονάδα βιολογικού, δίκτυα Αδάμαντα και διάθεσης), αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου μέσω ασφαλτοστρώσεων, είναι καθοριστική. Ο προγραμματισμός έργων για το νησί μας, τον οποίο παρουσίασε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνδρομή της».

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάρκος Καφούρος στην Κύθνο για τον Δεκαπενταύγουστο και συναντήσεις με φορείς του νησιού

Θρησκευτικές εκδηλώσεις, επαφές με τη Δημοτική Αρχή και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες – Στο επίκεντρο τα θέματα ακτοπλοΐας, υγείας και πρωτογενούς τομέα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Μια Θάλασσα Μουσικής» στην πλατεία Τριπόδων

Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων, στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους και καθηγητές

Για 3η χρονιά Δήμος, Ένωση Γονέων και ΕΛΜΕ Θήρας ενώνουν δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Σαντορίνη.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το «Πράσινο Σημείο» στη Νάουσα Πάρου

Ο Δήμος Πάρου υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο που στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο, δράση για καλό σκοπό (αεροδιακομιδές) – δείτε video

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο – 1300 άτομα στηρίζουν τον ιερό σκοπό (δείτε video)

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.