Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜε παρέμβαση Βρούτση η Ορεινή Νάξος έφτασε έως τη Βουλή ...

Με παρέμβαση Βρούτση η Ορεινή Νάξος έφτασε έως τη Βουλή …

|

Κατάθεση Αναφοράς από τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Εργασίας κο Γιάννη Βρούτση στη Βουλή για τη μη κάλυψη του Ψηφιακού Τηλεοπτικού Σήματος στην Βορειο Ανατολική Νάξο

Ορεινή Νάξος… Πανέμορφη περιοχή αλλά με αρκετά προβλήματα… Ένα εξ αυτών; Το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης από την Digea όπου δύο χρόνια μετά την έναρξη του σχετικού προγράμματος από την συγκεκριμένη εταιρεία, η Ορεινή Νάξος επιμένει να βλέπει … Τουρκία. Η στην καλύτερη περίπτωση (εάν επιτρέπει ο Βοριάς) χάρη στην Ικαρία και Σάμο να βλέπει … Ελλάδα. Οι πέντε πρόεδροι χωριών και οικισμών της Ορεινής Νάξου έστειλαν στις 3 Ιουλίου επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Και όπως σημειώνουν με παραστατικό τρόπο «τα τουρκικά κανάλια μας έχουν κυριεύσει»… Ζητούν δε την άμεση ένταξη των περιοχών αυτών στο πρόγραμμα δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea…

Και σήμερα όπως μας πληροφορεί ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας κος Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε σχετική ερώτηση  προς τον αρμόδιο Υπουργό και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με βάση όμως έγγραφο που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου (!!!) σχετικά με τη κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη Β.Α. Νάξο… Αναφορά που όπως σημειώνεται έχει αποσταλεί στις 18 Ιουλίου και την πήρε στα χέρια του ο κος Βρούτσης και ουσιαστικά προχώρησε στην κατάθεση πρότασης. Και μας κάνει εντύπωση ότι δεν πήρε την πρόταση των πέντε προέδρων της Ορεινής Νάξου που έχει κατατεθεί από τις 3 Ιουλίου αλλά μία άλλη 15 ημέρες αργότερα…

Τι αναφέρει στην αναφορά του;

«Προς την Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου (α.π. 6/18-07-2017), σχετικά με τη μη κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Β.Α. Νάξο.

Ειδικότερα, στο έγγραφο – διαμαρτυρία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, επισημαίνει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι δυο χρόνια μετά την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού σήματος, η περιοχή της Β.Α. Νάξου εξακολουθεί να μην καλύπτεται από το δίκτυο της Digea, καθώς όπως εγγράφως έχει η ίδια απαντήσει “η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή δεν ανήκει σε περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής (του χάρτη συχνοτήτων) που έχουν οριστεί από την πολιτεία”.

Είναι απαράδεκτο, η Νάξος, το μεγαλύτερο και ορεινότερο νησί των Κυκλάδων -με τη μεγαλύτερη ενδοχώρα- στην εποχή του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας να απομονώνεται από την πολιτεία με αυτό τον τρόπο και οι κάτοικοι του να στερούνται πρόσβασης στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την ενημέρωση.

Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων συνεχώς πολλαπλασιάζονται, και επιδεινώνονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η νησιωτικότητα πήγε περίπατο. Χάθηκε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης των Σμυριδεργατών της Νάξου. 

Με το έγγραφό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, εκτός από το να επισημάνει το πρόβλημα, εκφράζει παράλληλα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της ορεινής Νάξου, οι οποίοι νιώθουν πλέον στο πετσί τους την αδιαφορία της πολιτείας, καθώς χάθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών!

Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα. Αίτημα, που επιβάλλουν η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ηφαίστεια 2025: Μεταφορά για Κυριακή 21/9 — αλλαγές και στις συναυλίες Παπαδημητρίου & Κατσούρη

Λόγω κακοκαιρίας, η εικονική αναπαράσταση και το Drone Show μεταφέρονται για Κυριακή μετά τη δύση· νέες ώρες για τις συναυλίες σε Santo Wines και Μητρόπολη.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής (23/09) με επίκεντρο ύδρευση, κανονιστικές & προϋπολογισμός

Στην αίθουσα του Δ.Σ. η Δημοτική Επιτροπή συζητά προμήθεια πόσιμου νερού αφαλάτωσης (≥1.600 κ.μ./ημ.), ανακλήσεις αποφάσεων για οχλούσες δραστηριότητες, δωρεές & αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Knossos Palace: Δεν προσέγγισε Μήλο λόγω έκτακτου απαγορευτικού — προτεραιότητα η ασφάλεια

Ένταση στο πλοίο όταν ανακοινώθηκε η τροποποίηση του δρομολογίου· παροχές & καμπίνες για τους 175 επιβάτες της Μήλου — επίσπευση πορείας λόγω περιστατικού υγείας ανηλίκου.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

Μήλος: Τρία πλοία δεν προσέγγισαν το λιμάνι λόγω δυσμενών καιρικών

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για αδυναμία ασφαλούς κατάπλου· εκατοντάδες επιβάτες επηρεάστηκαν — προώθηση με μέριμνα των εταιρειών.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ (00:01–24:00), με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο και την αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.

ΠΝΑΙ: Ζητείται άμεση καθολική εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο χαιρετίζει την επαναφορά -30% σε 19 νησιά και απαιτεί ισονομία για Κυκλάδες και Ρόδο· συνεδρίαση-μαραθώνιος με υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους.

Πώς να Συνδυάσετε Κάλτσες με Σχέδια για Κάθε Περίσταση: Ένας Οδηγός για Διασκεδαστικά Υποδήματα

Για όσες απολαμβάνουν μια χαλαρή και μοντέρνα διάθεση, ο συνδυασμός τζιν με γυναικείες κάλτσες με σχέδια προσθέτει μια δόση πρωτοτυπίας χωρίς να υπερφορτώνει το σύνολο.

Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο στο Naxos Medical — Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου με τον Γ. Σφυροέρα

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και αγγειοχειρουργός Γεώργιος Σφυροέρας θα δέχεται κατόπιν ραντεβού για αρτηριακές & φλεβικές παθήσεις.

Ίος: Ο «ΟΜΗΡΟΣ» τιμά την Πολεμική Αεροπορία — Βράβευση της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών

Τελετή αναγνώρισης για την προσφορά σε αεροπυρόσβεση, έρευνα–διάσωση και αεροδιακομιδές — Κυριακή 21/09/2025, 12:00, αίθουσα «Παπαπέτρου».

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου