Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜε επιτυχία η γενική δοκιμή για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς – Που...

Με επιτυχία η γενική δοκιμή για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς – Που ψηφίζουν στις Κυκλάδες

|

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Νίκος Αλιβιζάτος για το αποτέλεσμα της σημερινής δοκιμής ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή (12/11) – Σε δεκαέξι νησιά των Κυκλάδων θα στηθούν κάλπες 

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Νίκος Αλιβιζάτος για το αποτέλεσμα της σημερινής δοκιμής ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή (12/11) – Σε δεκαέξι νησιά των Κυκλάδων θα στηθούν κάλπες

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και σήμερα (05/11) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική δοκιμή ψηφοφορίας. Ο Νίκος Αλιβιζάτος (πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής) εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επόμενης Κυριακής 12 Νοεμβρίου, όταν θα στηθούν οι κάλπες για τον α’ γύρο της αναμέτρησης. «Άνοιξε το 85% των Εκλογικών Κέντρων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, με προσέλευση χειριστών και περίπου 4.000 εθελοντών για τη στελέχωση των Εφορευτικών Επιτροπών.  Δοκιμάστηκαν με επιτυχία σενάρια κρίσης. Αν ληφθεί υπ’ όψη ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας, αρκούσε να ανοίξει το 40% των Εκλογικών Κέντρων για να θεωρηθεί επιτυχής η γενική δοκιμή». Και ολοκλήρωσε τη σκέψη του λέγοντας «η μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Όπως είναι γνωστό ο α’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Ο β’ γύρος, που πιθανότατα θα χρειαστεί, θα διενεργηθεί στις 19 Νοεμβρίου.

Και στις Κυκλάδες; Ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας με ανακοίνωσή του παραθέτει τα σημεία που θα μπορεί κάποιος να ψηφίσει εντός του Νομού και σε δεκαέξι νησιά… Και μάλιστα αναφέρει τις προϋποθέσεις για να ψηφίσει κάποιος.

«Την Κυριακή 12/11/2007 καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στις εκλογές αυτές μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους.

“Αυτοί που θα ψηφίσουν δεν είναι απαραίτητο, εάν δεν το θελήσουν, να γίνουν και μέλη του νέου κόμματος που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Στα νησιά μας η ψηφοφορία θα γίνει στα σημεία που αναφέρονται παρακάτω ανά νησί.

ΑΜΟΡΓΟΣ: Δήμος Αμοργού.

ΑΝΑΦΗ: Δήμος Ανάφης.

ΑΝΔΡΟΣ: ΚΕΠ Μπατσίου Δήμου Άνδρου

ΦΗΡΑ: ΔΕΠΟΣ Δήμου Θήρας.

ΟΙΑ-ΘΗΡΑΣΙΑ: ΚΕΠ Οίας Δήμου Θήρας.

ΚΕΑ: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κέας.

ΚΥΘΝΟΣ: Αίθουσα Τοπικού Διαμερίσματος Δρυωπίδας.

ΜΗΛΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μήλου.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Κατάστημα Ουρανίας Σκαγιά Χώρα Μυκόνου

ΝΑΞΟΣ: Δήμος Νάξου.

ΠΑΡΟΣ: ΚΕΠ Δήμου Πάρου.

ΣΕΡΙΦΟΣ: Γραφείο Πληροφοριών Δήμου Σερίφου.

ΣΙΚΙΝΟΣ: Σχολείο Σικίνου.

ΣΙΦΝΟΣ: Αίθουσα Ιδρύματος Στυλιανού Πρόκου.

ΣΥΡΟΣ: Αίθουσα Σταθμού Αναμονής Επιβατών Λιμένος Ερμούπολης.

ΤΗΝΟΣ: Αίθουσα Συνεδριάσεων Δήμου Τήνου.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ: Δήμος Φολεγάνδρου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!!”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.