Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Μαργαρίτης « Πρόθεση του κου Μαϊτού να απαξιώσει τους εθελοντές των...

Μ. Μαργαρίτης « Πρόθεση του κου Μαϊτού να απαξιώσει τους εθελοντές των εορταστικών εκδηλώσεων»

|

Σκληρή απάντηση και επίθεση σε προσωπικό επίπεδο από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη προς τον επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» κο Μαϊτό με αφορμή τις όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο «αδικαιολόγητες και συνεχείς συκοφαντίες»

Για κάποιους θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά… Για κάποιους όμως άλλους αποτελεί είδηση. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που να απευθύνεται σχεδόν σε πρώτο πρόσωπο προς τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και να του απαντά με σκληρές εκφράσεις… Είναι κάτι νέο στην πολιτική σκηνή της Νάξου ή απλά η εξαίρεση στον κανόνα; Θα δείξει στο άμεσο μέλλον… Ας δούμε όμως γιατί έχουμε αυτή την κίνηση από τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη…

Πριν από μερικές ημέρες, η «Νησιωτική Πολιτεία» και ο επικεφαλής της κος Μαϊτός είχε αφενός απευθύνει «έντεκα γιατί» που έχουν σχέση όχι μόνο με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και με τον στόχο, το όραμα που έχουν αλλά και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τις ευκαιρίες…  Και με αφορμή την ευχαριστήρια ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου προς τους εθελοντές ή τους συμμετέχοντες των εορταστικών εκδηλώσεων των Αποκριών αλλά την οικειοποίηση των εκδηλώσεων…

Και ήρθε η απάντηση… Που δεν έχει σχέση με τα … έντεκα γιατί, καθότι όπως σημειώνει ο κος Μαργαρίτης « ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει… Και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί». Αλλά στέκεται στην κριτική όσον αφορά τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου και όπως τονίζει «αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές»

Και στη συνέχεια στέκεται και στο θέμα των εμφανίσεων από την Δημοτική Αρχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί τονίζοντας «Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας».

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση που έχει ως θέμα « Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης» και αναφέρει:  

«Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε καταγγελίες που ως επί το πλείστον έχουν σκοπό μόνο τη λασπολογία, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στις αδικαιολόγητες και συνεχείς συκοφαντίες.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τον κ. Μαϊτό να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή με τους χείριστους χαρακτηρισμούς. Γνωρίζουμε ότι η πράξη του αυτή αποτελεί το μοναδικό όπλο προβολής του και εξ αποστάσεως παρουσίας του στα ναξιακά δρώμενα, δηλώνοντας έτσι την πολιτική του ύπαρξη. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα, αποκαλώντας τις μάλιστα στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) «κακόγουστα καρναβάλια νοτιοαμερικάνικου τύπου που ευτελίζουν και ισοπεδώνουν τις τοπικές αυτόχθονες λαϊκές παραδόσεις». Προφανώς τον ενόχλησε το γεγονός ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαν πάψει να πραγματοποιούνται στη Χώρα για περίπου δέκα χρόνια και η παρούσα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο τις επανέφερε το 2011, αλλά κατάφερε, σε συνδυασμό με τα τοπικά έθιμα των Κουδουνάτων και των Κορδελάτων, να τις καταστήσει ως θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο.

Με την καταγγελία του αυτή αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές. Όμως θα πρέπει να ξέρει ο κ. Μαϊτός ότι χάρη στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Χώρα, τα Πιθοίγια, οι Λαμπαδηφορίες, το Καρναβάλι, οι Κουδουνάτοι και οι Κορδελάτοι, εφέτος ήρθαν στη Νάξο σχεδόν 3.000 νέοι επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία και διαφημίζοντας τη Νάξο πανελληνίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τεράστια επιτυχία των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές, τους οποίους για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά, και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που στήριξε οργανωτικά και οικονομικά τις εκδηλώσεις, ήταν τελικά αυτό που ενόχλησε τον κ. Μαϊτό.

Όσο για τους υπαινιγμούς σχετικά με τη συμμετοχή στις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις, σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στις χαρές και στις λύπες των συνδημοτών μας και σε όλες τις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι η πολιτική δεν γίνεται εκ του μακρόθεν, μόνο με καταγγελίες και ενστάσεις, στις οποίες επιδίδεται συνεχώς, κωλυσιεργώντας έτσι τις υπηρεσίες και σαμποτάροντας όχι τη Δημοτική Αρχή αλλά την πρόοδο των νησιών μας, οπισθοδρομώντας έτσι την πορεία τους.

Τέλος, ως προς τα 11 ζητήματα που θέτει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί.

Ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο