Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΛαμπροπούλου: Μπήκε στη Καναδική Βουλή

Λαμπροπούλου: Μπήκε στη Καναδική Βουλή

|

Η Ελληνίδα Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου – με καταγωγή από τη μητέρα της από τη Νάξο (Απείρανθος – Φιλώτι) – κέρδισε χθες την μάχη στις εκλογές στην περιφέρεια του Saint Laurent και η Ελλάδα αποκτά φωνή την ομοσπονδιακή Βουλή του Κανάδα 

Ήταν αυτό που λέμε το …μαύρο άλογο. Στην κούρσα για την κάλυψη του της έδρας του Saint Laurent στο Μόντρεαλ (σ.σ. είχε μείνει ορφανή μετά την παραίτηση του έως πρότινος βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν) δεν ήταν λίγοι αυτοί που πόνταραν στην γοητεία της Εμμανουέλλας Λαμπροπούλου, της 26χρονης καθηγήτριας με καταγωγή από τη Νάξο (από τη μητέρα της) για την οποία όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια. Ακόμη και ο Καναδός πρωθυπουργός  Τζαστίν Τριντό ο οποίος στάθηκε όχι απλά στο πλευρό της με κάποια δήλωση αλλά ουσιαστικά έτρεξε γι αυτήν… Και σε περιοδεία στην πόλη είχε δηλώσει «Η Εμμανουέλλα είναι η εικόνα του Saint Laurent. Είναι νέα, είναι δυναμική και σταθερά προσανατολισμένη στο μέλλον. Και έχω και μια παραπάνω ευαισθησία για την υποψηφιότητα της γιατί είναι δασκάλα και εκείνη, όπως και εγώ. Η Εμμανουέλλα έχει μεγαλώσει στην περιοχή, έχει περάσει όλη την ζωή της εδώ και είναι έτοιμη να γίνει ο κομιστής μιας ισχυρής φωνής του Saint Laurent στην Οττάβα».

Οι εκλογές

Όπερ κι εγένετο… Το βράδυ της Δευτέρας – τα ξημερώματα της Τρίτης για την Ελλάδα – ο Ελληνισμός του Κεμπέκ αποκτά εκ νέου εκπροσώπηση στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά με τελευταία και πάλι γυναίκα, την Ελένη Μπακοπάνου. Η 26χρονη Ελληνίδα που κατάφερε κόντρα σ’ όλες τις προβλέψεις (σ.σ. η ουσιαστικά έκπληξη συνέβη στις 8 Μαρτίου όταν και πήρε το χρίσμα) να πάρει το χρίσμα των Φιλελευθέρων, εξελέγη βουλευτής με ποσοστό 59% έναντι 20% του βασικού της αντιπάλου, Τζίμυ Γου, υποψηφίου του Κόμματος των Συντηρητικών. «Είμαι πολύ χαρούμενη που οι εκλογείς του Saint Laurent εξέφρασαν την προτίμηση τους στο πρόσωπο μου», είπε η Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου, στην πρώτη δήλωση της μετά την οριστικοποίηση της επικράτησης της, γύρω στις 10.45 την νύχτα της Δευτέρας.

Μιλώντας σε δεκάδες δημοσιογράφους που την περίμεναν σε εστιατόριο στην Plaza Vertu η νεοεκλεγείσα βουλευτής πρόσθεσε ότι «οι εκλογείς είναι σαφές ότι ήθελαν ως εκπρόσωπο τους στην Βουλή έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα τοπικά προβλήματα και έχει μοιραστεί μαζί τους κοινές εμπειρίες. Είμαι σίγουρη ότι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είμαι πολύ συγκινημένη και ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, τους εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν πόρτα πόρτα για το σημερινό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και στους συνυποψηφίους μου. Θα εργαστώ σκληρά ώστε να ακουστεί στην Οττάβα η φωνή όλων των εκλογέων του Saint Laurent. Σκοπός μου να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή και τους κατοίκους της».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα greekpost.ca


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου