Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Βρούτσης: Διήμερη περιοδεία στην Κέα

Κυκλάδες – Βρούτσης: Διήμερη περιοδεία στην Κέα

|

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Βρούτσης, βρέθηκε στη Κέα. Οι συναντήσεις του και η πρόταση που κατέθεσε

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη νήσο Κέα, όπου επισκέφθηκε διαδοχικά τις περιοχές Οτζιά, Βουρκάρι, Ποίσσες, Κάτω Μεριά, Ιουλίδα και Κορρησία, όπου συνομίλησε με φίλους και κατοίκους του νησιού. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας κ. Κοσμά Τζανίνη και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν το φλέγον ζήτημα του ωραρίου και της έλλειψης προσωπικού.

Ως αντιμετώπιση στο πρόβλημα, ο κ. Βρούτσης πρότεινε το επιτυχημένο μοντέλο της Σαντορίνης, όπου υπογράφηκε η πρώτη Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Ελλάδα, με βάση το άρθ. 55 του Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση).

Μια συμφωνία, με την οποία ωφελούνται όλοι! Εργαζόμενοι, Επιχειρήσεις, Τοπική Κοινωνία και τα Δημόσια Έσοδα.

Εν συνεχεία, είχε πολύωρη συνάντηση με τη Δήμαρχο Κέας κα. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, όπου ζητήσαν για όλα τα θέματα – προβλήματα που αφορούν το νησί, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής και συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας πατέρα Ελευθέριο Δεμένεγα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα του Αγροκτηνοτρόφου κ. Δημητρίου Κορασίδη, με τον οποίο συζήτησαν το πολύ σοβαρό θέμα της “μπαστούρας” ή δυσ-πους των ζώων. Ένα θέμα που αφορά τον Πρωτογενή Τομέα (Κτηνοτροφία), με υπέρογκα πρόστιμα σ τους κτηνοτρόφους και υπονομεύει με μείωση ή εξαφάνιση του ζωικού κεφαλαίου στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κέα, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημ.Τ.Ο. Κέας Ν.Δ. κ. Στέφανο Βρεττό και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ελένη Λεγάκη μιλά για τη μητέρα της, Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, και αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές (video)

Από τα πρώτα βήματα της μεγάλης κυρίας του νησιώτικου τραγουδιού, μέχρι τις τελευταίες της κουβέντες και τη μεγάλη επανένωση των Κονιτόπουλων. (video)

Αντίο στην Πόπη Χριστοδούλου: Η «ψυχή» του θεάτρου και η αγαπημένη υπηρέτρια του «Στο Παρά Πέντε»

Μια γυναίκα που έδινε φως στη σκηνή και δύναμη στους μαθητές της

Μητρόπολη Παροναξίας: Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου - Τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι & κρίταμο – Το καλοκαίρι στο πιάτο σας!

Μια δροσερή, χορταστική και υγιεινή σαλάτα που γίνεται… πλήρες γεύμα.

Τζόκερ: 26,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε κληρώνει το μεγαλύτερο τζακπότ στην ιστορία του παιχνιδιού!

Μετά από 41 συνεχόμενα τζακπότ, η σημερινή (14/08) κλήρωση μοιράζει ποσό-ρεκόρ. Η αγωνία κορυφώνεται στις 22:00.

Κανονικά το δρομολόγιο του “Blue Star 1” – Συμφωνία ΠΕΝΕΝ και Blue Star Ferries

Συμφωνία ΠΕΝΕΝ και Blue Star Ferries για την αμοιβή των εξπρές δρομολογίων - Η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλει τη διαφορά στο σύνολο των 102 ναυτικών του πλοίου

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.