Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Βρούτσης: Από τη Σαντορίνη και το πρωτογενή τομέα της, στην...

Κυκλάδες – Βρούτσης: Από τη Σαντορίνη και το πρωτογενή τομέα της, στην Τήνο

|

Ο Γιάννης Βρούτσης άφησε τη Σαντορίνη και οδεύει προς τη Τήνο – Η εικόνα από τη Σαντορίνη 

Από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Σαντορίνη, στην Τήνο και στην εκδήλωση για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από το όραμα της Οσίας Πελαγίας…. 

Ο Γιάννης Βρούτσης αυτές τις ημέρες γυρίζει στα νησιά των Κυκλάδων… Μάλιστα ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή του από την Σαντορίνη με αφορμή τον πρωτογενή τομέα έχοντας στο πλευρό του, τον Μάρκο Καφούρο, τον Πρόεδρο της Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων… Τι αναφέρει η ανάρτηση; 

vroytsis.jpgΤα τέσσερα συγκριτικά πλεονεκτηματα της Σαντορίνης αποτελούν οι περήφανοι εργατικοί και εξαιρετικοί άνθρωποι της, ο πλούτος της γης της, το μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο της και η ιστορία της με τους μοναδικους αρχαιολογικούς θησαυρούς της!
Ειδικά για την γη της Σαντορίνης ότι παράγεται αποτελει υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόν!!! Μοναδικά αμπέλια , κρασί , κάπαρη, φάβα,ντοματάκια 
Αποτελει λοιπόν προτεραιοτητα και όρο επιβίωσης για την Σαντορίνη η περιφρούρηση του πρωτογενή Τομεα της και της γης που πρέπει να παραμείνει αδόμητη για την διασφάλιση της διατήρησης καλλιεργησιμης γης. Η ενωση θηραϊκών προϊόντων κάνει καταπληκτική δουλεια με τον Μάρκος Καφούρος  στο τιμόνι που του αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και τους συνεργάτες του. Η πολιτεία ομως επιβάλλεται μαζι με τους κατοικους και την δημοτική αρχή άμεσα και τάχιστα να υλοποιήσει τον χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού!!

Στην Τήνο 

Από σήμερα, ο Γιάννης Βρούτσης είναι στην Τήνο…

Και όπως διαβάζουμε ”  Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, τοΣάββατο 23 Ιουλίου 2022, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο νησί της Τήνουόπου θα παραστεί στις προγραμματισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνουκαι η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου Τήνου, για τον εορτασμό της 200ης επετείου από του οράματος της Οσίας Πελαγίας (1822-2022).
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΣύρουκαιΤήνου κ.κ. Δωρόθεος Β΄.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσηςθα συναντηθείμε τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ΤΗΝΟΥ και τον Πρόεδρό της κ. Αργύριο Δεσύπρη, κατοίκους, φίλους και στελέχη της Ν.Δ..

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)