Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες: Τί έκανε στον ΟΑΕΔ ο Φίλιππος Φόρτωμας

Κυκλάδες: Τί έκανε στον ΟΑΕΔ ο Φίλιππος Φόρτωμας

|

Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε χτες ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για θέματα που αφορούν το νομό Κυκλάδων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, με τους οποίους είχε συναντηθεί ο κ. Φόρτωμας κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο κ. Μάρκος Βουτσίνος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ο κ. Γιάννης Μπάϊλας Γραμματέας, ο κ. Αντώνης Χατζαντώνης Πρόεδρος των εργαζομένων Νεωρίου και ο Γραμματέας κ. Μάρκος Ρηγούτσος, η κ. Ολυμπία Βλασοπούλου Δικηγόρος και ο κ. Παναγιώτης Κορδάτος εκ μέρους της ΓΣΕΕ.

Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στον Διοικητή του ΟΑΕΔ από τον Βουλευτή Κυκλάδων και τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ήταν η συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Εργατικό κέντρο στην Ερμούπολη,  ένα διατηρητέο νεοκλασικό ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ με έντονο πρόβλημα που δυσχεραίνει την εργασία αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή όσων εισέρχονται σε αυτό.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της μαθητείας καθώς δεν υπάρχει σχολή επαγγελματική στη Σύρο που να δέχεται αιτήματα κατάρτισης για ειδικότητες που αφορούν το Νεώριο. Επιθυμία και στόχος λοιπόν του φορέα είναι η δημιουργία  ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης  των εργαζομένων για την καλύτερη εκπαίδευση τόσο των υπαρχόντων εργαζομένων αλλά και των νέων του νησιού, ώστε να αποκτούν κατάρτιση σε έναν τομέα που μπορούν να βρουν εργασία πιο εύκολα.

Επίσης, ετέθη το θέμα του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζομένους του ΝΕΩΡΙΟΥ με την προηγούμενη εργοδοσία, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι αδυνατούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και στερούνται του επιδόματος. Το θέμα το επεξεργάζεται η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έθεσε προς συζήτηση γενικότερα εργασιακά ζητήματα και θέματα ανεργίας που αφορούν τον νομό Κυκλάδων βάζοντας στην ατζέντα την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στα νησιά λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και της σημαντικής ύφεσης που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός.

Στο τέλος της συνεργασίας, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε ικανοποιημένος από την προθυμία του Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν αλλά και από τη γενικότερη κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για ενίσχυση των νησιωτών σε θέματα αρτιότερης εκπαίδευσης, ώστε να δίνονται περισσότερα εφόδια και συνεπώς ευκαιρίας σε νέους και άνεργους νησιώτες.

Δελτίο Ενημέρωσης

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η μουσική γεμίζει τη Σύρο: Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής επιστρέφει με διεθνείς καλλιτέχνες και τοπικές συνεργασίες

Μια εβδομάδα συναυλιών, εκπαιδευτικών δράσεων και πολιτιστικών συναντήσεων που φέρνουν πιο κοντά την κλασική μουσική στο κοινό του νησιού

Τα νησιά «σηκώνουν» το ταμείο: +11,3% στα σούπερ μάρκετ – Κρήτη στο +9,7%

Τζίρος 10,445 δισ. ευρώ στο 8μηνο (+7,8%), με 1,69 δισ. να έρχονται από νησιά & Κρήτη. Τουρισμός, μικρά καταστήματα και private label δίνουν ρυθμό.

Επιμελητήριο Κυκλάδων – ANIMASYROS: Η καρδιά του animation στις Κυκλάδες

ANIMASYROS 2025, 22–28/9 | Ερμούπολη, Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος

«Συναίνεση ναι… αλλά είμαι απαισιόδοξος»: Ο Στράτος Φουτάκογλου για τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ.Κ. Νάξου

Τέσσερα «ναι» για Χώρα Νάξου (Αεροπορία, πεζοδρόμια, αφαλατώσεις, Μετεωρολογικός Σταθμός) – ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μιλά για καλό κλίμα, αλλά αμφιβάλλει αν θα υλοποιηθούν: «Ο δήμος κινείται αργά και αναποτελεσματικά».

Σαντορίνη – (Σ.Α.Ε.Κ. & Ε.Σ.Κ.): Ξεκίνησε η Β΄ φάση αιτήσεων & οι δηλώσεις μαθημάτων

Β΄ φάση αιτήσεων για σπουδαστές και πρόσκληση δήλωσης μαθημάτων εκπαιδευτών με καταληκτικές ημερομηνίες 23/9 & 24/9

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Το Ευ Ζην στα άτομα 60+»

Πρόγραμμα πολιτιστικής συνταγογράφησης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για ψυχική ευεξία, κάθε Πέμπτη 17:30–20:00

Η επιστήμονας «που μας ηρέμησε»: Η Εύη Νομικού και όσα μας έμαθε ο βυθός της Σαντορίνης

Από τις 28.000 δονήσεις του Κολούμπου μέχρι το διεθνές Βραβείο Fisher και τη συμμετοχή στην παγκόσμια χαρτογράφηση του θαλάσσιου βυθού – γιατί ζητά ελληνικό ωκεανογραφικό πλοίο και συνέχιση του SANTORY.

Μίλγουολ – Γουότφορντ: «σφιχτό» ραντεβού στο The Den – τα σενάρια του διπλασιασμού

Η Μίλγουολ ψάχνει restart μετά τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, η Γουότφορντ κουβαλά αρνητικό σερί εκτός. Το στοίχημα που καλύπτει τα περισσότερα σκορ.

Βράβευση Ανταλένας Τσατσοπούλου από τον «Ευαγγελισμό» για την προσφορά στις μυοκαρδιοπάθειες

Τιμητική διάκριση στην παιδίατρο για τη διακεκριμένη επιστημονική πορεία της· αφιέρωση στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, του γιατρού που πρώτος στη χώρα μελέτησε το 1989 την «αρρυθμιογόνο μυοκαρδιοπάθεια» και οδήγησε στη διεθνή αναγνώριση της «Νόσου Νάξος».

Λύγισε από… λάθος: η Ελλάς Σύρου άγγιξε την ισοφάριση, αλλά έμεινε με άδεια χέρια (0–1 από Ολυμπιακό Β’)

Πέναλτι-απόκρουση Γκίνη στο 3’, αυτογκόλ στο 24’ και δοκάρι Νίνο: σε ουδέτερο έδαφος (Ηλιούπολη) η Ελλάς Σύρου πάλεψε, όμως το πρώτο «τρίποντο» θα περιμένει.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.