Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Σύρος: Συζήτηση για την συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου

Κυκλάδες – Σύρος: Συζήτηση για την συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου

|

Συνάντηση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα (μαζί με αντιδημάρχους), με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Συνάντηση χθες Πέμπτη του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με θέματα μείζονος σημασίας για την Σύρο. Βασικό θέμα συζήτησης η άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Και δόθηκε έμφαση στη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και στις δράσεις ηλεκτροκίνησης

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) η συνάντηση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλαου Λειβαδάρα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα σήμερα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή και του Προέδρου της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέα Γιαλόγλου, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος θέματα μείζονος σημασίας για το νησί μας.

Το πρώτο και κύριο θέμα της ατζέντας ήταν άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, λόγω αφενός της ιστορικής του αξίας και αφετέρου της επικινδυνότητάς του μετά από την πρόσφατη αποκόλληση και πτώση οικοδομικών και διακοσμητικών υλικών του βορειοανατολικού του πύργου.

Ο κ. Πέτσας, ο οποίος ήταν ενήμερος από την αλληλογραφία που είχε με τον κ. Λειβαδάρα όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξε από την αρχή τη θετική του πρόθεση για την εξεύρεση άμεσης λύσης, μέσω της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δήλωσε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η οριστική απάντηση προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφού προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Στη συνέχεια, η συζήτηση προσανατολίστηκε στις προτάσεις του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι οποίες μέχρις στιγμής εκκρεμούν.

Από αυτές, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση:

α. στη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προϋπολογισμού 617.000 ευρώ και

β. στις δράσεις ηλεκτροκίνησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προϋπολογισμού 2.446.000 ευρώ.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι, εντός του Νοεμβρίου, θα έχουμε την έγκριση της ηλεκτροκίνησης, ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΑΚΔΕ.

Συζητήθηκε, επίσης, το οξύ πρόβλημα του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΣ. Ο κ. Πέτσας, όπως ενημέρωσε, πρόκειται να εξαγγείλει στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 21/11/2022 στον Βόλο, συγκεκριμένο τρόπο οικονομικής ενίσχυσης προς τις ΔΕΥΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην οικονομική επιβάρυνση που έχει προκαλέσει η αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Λειβαδάρα για το αν θα δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που αφορά σε μελέτες Λιμενικών Ταμείων, δεδομένου ότι οι εταιρείες – ανάδοχοι είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες χρονικά με την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών για το σύνολο της επικράτειας, ο Υπουργός ήταν θετικός και επιβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί παράταση για την ολοκλήρωση της εκπόνησης των μελετών.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.