Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες (Σύρος) - ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση οργάνωση μελών με διοίκηση Επιμελητηρίου

Κυκλάδες (Σύρος) – ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση οργάνωση μελών με διοίκηση Επιμελητηρίου

|

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου με την ηγεσία του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

Αντιπροσωπεία της νεοεκλεγείσας Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου είχε συνάντηση στις 25-11-2022  με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που προγραμματίζει με τους φορείς της Σύρου, προκειμένου να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν  ο Συντονιστής της ΟΜ Κώστας Βασιλάκης, η αναπληρώτρια συντονίστρια Μαρία Μαυράκη, τα μέλη της ΣΕ Γιάννης Μπάιλας ταμίας, Ειρήνη Γουσγουνέλη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κατερίνα Γιαννακά. 

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Ρούσσος και οι συνεργάτες του Μαρία Αντωνίου, Στεφανία Παπακώστα, Χριστίνα Σαρρή  και Νίκος Μπάρτζος. 

Συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην υλοποίησή τους. Ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στην υλοποίηση και την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επαγγελμάτων, με επιδότηση και την εξασφάλιση- πιστοποίηση σε διάφορες ειδικότητες. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν επίσης στις εκπαιδεύσεις μέσω διαδικτυακών webinar και στα νέα δεδομένα στο χώρο Υγιεινής και Ασφάλειας, στο χώρο της Εστίασης, στα Τουριστικά καταλύματα και γενικά στις επιχειρήσεις.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα Νησιωτικής πολιτικής, που απασχολούν άμεσα τους νησιώτες, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης των ψηφιακών συστημάτων.  Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Aegean Cuisine, μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα τους αναδεικνύοντας έτσι την Κυκλαδίτικη Γαστρονομία.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου για το ενδιαφέρον της στα θέματα του Επιμελητηρίου και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία, για την προώθηση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ουσιαστικά αποτελούν τον κορμό της.

Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ο Πρόεδρος Μάρκος Βουτσίνος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Εργατικό Κέντρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που προέκυψαν με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Ο Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες  του Εργατικού Κέντρου, στα γεύματα αγάπης, αναγκαία και ζωτικής σημασίας για αρκετούς συνανθρώπους μας, στο κοινωνικό φροντιστήριο που  παρέχει δωρεάν στα παιδιά, δίνοντάς τους  την ευκαιρία για γνώση και πρόοδο στη μετέπειτα ζωή τους.

Δωρεάν επίσης διαθέτει τους χώρους του στο σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ, στο σύλλογο ΑΜΕΑ, στην κατ’ οίκον νοσηλεία, για τις δραστηριότητές τους, αλλά και στη δωρεάν παραχώρηση της αυλής του κτιρίου για εκδηλώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Σύρο, ενός από τα 13 παραρτήματα, η οποία οδήγησε τους εργαζόμενους του προγράμματος στην ανεργία και ταυτόχρονα αποτέλεσε πλήγμα για το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βεβαίωσε την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ότι θα είναι δίπλα τους στις εργατικές διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας στη Σύρο και στις Κυκλάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Naxos: Το πρωί (11:45) της Τετάρτης θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για Πειραιά

Νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν στο αποψινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos σε σχέση με την αυριανή (08/02) επιστροφή του στον Πειραιά

Κλειστά τα σχολεία αύριο (08/02) στη Νάξο, ανοιχτά στις Μικρές Κυκλάδες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο (08/02) ελέω "Μπάρμπαρα"

Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Χώρα Νάξου

Το πόσιμο νερό του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης λόγω φυσικών φαινομένων παρουσίασε απρόβλεπτα αυξημένη θολότητα, η οποία καθιστά αναγκαία τη προσωρινή διακοπή της υδροδότησης, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: “Προσοχή στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου”

Από νωρίς το πρωί, τρία εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και ένα του Επαρχείου Νάξου επιχειρούν για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου,

48ωρη απεργία από αύριο (08/02) στα πλοία, “ανεβαίνει” το Blue Star Naxos (ώρα αναχώρησης 09:30)

Δεμένα τα πλοία αύριο (08/02) λόγω 48ωρης απεργίας στα λιμάνια ... Ποιοι είναι οι λόγοι

Πρέβελης: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τη Ρόδο προς Πειραιά

Το Πρέβελης παραμένει στο λιμάνι της Ρόδου - Πότε θα πάρει το ... δρόμο για Κρήτη - Κυκλάδες και Πειραιά

Amorgos Trail Challenge: Ανοιξαν οι έγγραφές για τους αγώνες

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί το 6ο Amorgos Trail Challenge, με αγώνες 19 χλμ., 7,5 χλμ., Spike και Loza Kids Race.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: “Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας’

"Θύματα για μια ακόμα φορά άνθρωποι και υποδομές, ανυπεράσπιστοι στο έλεος των φυσικών καταστροφών, ενώ υπάρχουν οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης τους..."

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες