Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες (Σύρος) - ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση οργάνωση μελών με διοίκηση Επιμελητηρίου

Κυκλάδες (Σύρος) – ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση οργάνωση μελών με διοίκηση Επιμελητηρίου

|

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου με την ηγεσία του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

Αντιπροσωπεία της νεοεκλεγείσας Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου είχε συνάντηση στις 25-11-2022  με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που προγραμματίζει με τους φορείς της Σύρου, προκειμένου να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν  ο Συντονιστής της ΟΜ Κώστας Βασιλάκης, η αναπληρώτρια συντονίστρια Μαρία Μαυράκη, τα μέλη της ΣΕ Γιάννης Μπάιλας ταμίας, Ειρήνη Γουσγουνέλη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κατερίνα Γιαννακά. 

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Ρούσσος και οι συνεργάτες του Μαρία Αντωνίου, Στεφανία Παπακώστα, Χριστίνα Σαρρή  και Νίκος Μπάρτζος. 

Συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην υλοποίησή τους. Ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στην υλοποίηση και την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επαγγελμάτων, με επιδότηση και την εξασφάλιση- πιστοποίηση σε διάφορες ειδικότητες. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν επίσης στις εκπαιδεύσεις μέσω διαδικτυακών webinar και στα νέα δεδομένα στο χώρο Υγιεινής και Ασφάλειας, στο χώρο της Εστίασης, στα Τουριστικά καταλύματα και γενικά στις επιχειρήσεις.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα Νησιωτικής πολιτικής, που απασχολούν άμεσα τους νησιώτες, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης των ψηφιακών συστημάτων.  Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Aegean Cuisine, μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα τους αναδεικνύοντας έτσι την Κυκλαδίτικη Γαστρονομία.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου για το ενδιαφέρον της στα θέματα του Επιμελητηρίου και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία, για την προώθηση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ουσιαστικά αποτελούν τον κορμό της.

Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ο Πρόεδρος Μάρκος Βουτσίνος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Εργατικό Κέντρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που προέκυψαν με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Ο Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες  του Εργατικού Κέντρου, στα γεύματα αγάπης, αναγκαία και ζωτικής σημασίας για αρκετούς συνανθρώπους μας, στο κοινωνικό φροντιστήριο που  παρέχει δωρεάν στα παιδιά, δίνοντάς τους  την ευκαιρία για γνώση και πρόοδο στη μετέπειτα ζωή τους.

Δωρεάν επίσης διαθέτει τους χώρους του στο σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ, στο σύλλογο ΑΜΕΑ, στην κατ’ οίκον νοσηλεία, για τις δραστηριότητές τους, αλλά και στη δωρεάν παραχώρηση της αυλής του κτιρίου για εκδηλώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Σύρο, ενός από τα 13 παραρτήματα, η οποία οδήγησε τους εργαζόμενους του προγράμματος στην ανεργία και ταυτόχρονα αποτέλεσε πλήγμα για το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βεβαίωσε την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ότι θα είναι δίπλα τους στις εργατικές διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας στη Σύρο και στις Κυκλάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες από δήθεν υπαλλήλους του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις απόπειρες απάτης μέσω τηλεφωνικών επαφών από δήθεν υπαλλήλους του Δήμου

Αλλαγή δρομολογίου για το “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που πρόκειται να επικρατήσουν την ερχόμενη Κυριακή 05/02/2023 & σύμφωνα με το δελτίο της Ε.Μ.Υ

Οι Βρετανοί δείχνουν τη προτιμησή τους στην Πάρο

Η Πάρος αποτελεί έναν από τους προορισμούς που αναμένεται να επιλέξουν οι βρετανοί το φετινό καλοκαίρι

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

ΠΝΑι: Στηρίζει τη μαθητική κοινότητα που θα αλλάξει την Ελλάδα μέσω καινοτόμων προτάσεων

Στο ελληνικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Επιχείρηση Αλλάζουμε την Ελλάδα! The gamechangers» μαθητές από την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο πρωτοπορούν και επιχειρούν!

Στοίχημα – Αγγλία: Η Τσέλσι επένδυσε και θέλει … τρίποντα

Συνδυαστικά σε Λεβερκούζεν και Τσέλσι ... Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

“Παρών” δηλώνει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ στις Κυκλάδες.

Η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής ανακοίνωσε τους δύο πρώτους υποψηφίους της για την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.

Σήμερα ή τη Δευτέρα (06/02) η πληρωμή των κτηνοτρόφων

Μέσα στη μέρα αναμένεται η πληρωμή των κτηνοτρόφων για την ενίσχυση ζωοτροφών - Εναλλακτική ημερομηνία η Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Πάρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" με τίτλο "Λίγο ντροπή"... Ποιος είναι ο λόγος

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση