Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου - Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κυκλάδες – Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου – Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

|

Σήμερα Πέμπτη η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης

Στη Σύρο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου…. 

Ο λόγος; διττός. Αφενός θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2022. Αφετέρου θα τιμηθεί από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ως Επίτιμη Δημότης ως αναγνώριση της προσφορά της την Ελλάδα …  

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.. . 

στις 12 και μισή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην Ερμούπολη της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ανακηρύξεως της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης «σε αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας». 

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα παραθέσει γεύμα στην κ. Σακελλαροπούλου και στους προσκεκλημένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής. 

Εισήγηση 

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα τέλη Αυγούστου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…   Εγινε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λειβαδάρα για την Ανακήρυξη της Αυτής Εξοχότητας ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως Επίτιμης Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, η οποία θα παρευρεθεί στην Σύρο στα πλαίσια επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος “ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022”.

Η εισήγηση του κ. Λειβαδάρα ακολουθεί αυτούσια παρακάτω:

Κατόπιν της αποδοχής της Αυτής Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πρόσκληση μας να επισκεφθεί το νησί της Σύρου, στο πλαίσιο επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου μας, προτείνουμε την ανακήρυξή της σε ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗ του ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ -ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, κατά την επίσημη υποδοχή της την 22η Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος προς την πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, αλλά και ως αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας.

Στο πρόσωπό της εκφράζεται το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού έθνους, καθώς και ο βαθύτατος σεβασμός προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, όπως η ισονομία και η ισότητα, αρχές τις οποίες προασπίστηκε με σθένος, συνέπεια και ευθυκρισία μέσω του θεσμικού της ρόλου στο Δικαστικό Σώμα, το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, και συνεχίζει να προασπίζεται από το κορυφαίο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απόφοιτη του Αρσακείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγήτρια το 1982 και προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988), σε Σύμβουλο (2000), σε Αντιπρόεδρο (2015) και σε Πρόεδρο του Δικαστηρίου (2018). Υπηρέτησε ως Πάρεδρος και ως Αντιπρόεδρος στο Γ’ Τμήμα και ως Σύμβουλος στο Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Δίδαξε για χρόνια στη Σχολή Δικαστών θέματα δικαίου του περιβάλλοντος.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Μαρτίου.

Τον Ιούνιο του 2021 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει σειρά άρθρων με θέματα, κυρίως, περιβαλλοντικού και χωροταξικού δικαίου, ισότητας των φύλων, προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και κατοχύρωσης του κράτους δικαίου.

Μετά τούτο, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, να επιδώσει στην Αυτής Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη σχετική απόφαση ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Με λαμπρότητα η σημερινή μαθητική παρέλαση, παραμονή της 25ης Μαρτίου (video)

Η μαθητική παρέλαση σήμερα στη πόλη της Νάξου - Το αυριανό πρόγραμμα (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Πάρος: Προχωρεί στην ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ με έμφαση σε τουρισμό και γαστρονομία

Ίδρυση ∆ηµόσιου Ινστιτούτου Επαγγελµατικής Κατάρτισης στην Πάρο - Η απόφαση του Δήμου και η δήλωση του κου Κωβαίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόσκληση για γλέντι στη ….Γοργόνα

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια διοργανώνει γιορτή - Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αγία Αννα

Στοίχημα: Ανοδική άνοδο – χρόνο με το χρόνο – εμφανίζουν τα “ύποπτα” παιχνίδια

Η Sportradar δείχνει άνοδο των ύποπτων αγώνων κατά 34% μέσα στο 2022

Τέμπη: Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο, τι προβλέπει για τη στήριξη των θυμάτων

Ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών, διορισμός στο Δημόσιο, άμεσες αποζημιώσεις και μέριμνα για φοιτητές μεταξύ των μέτρων στήριξης στο Νομοσχέδιο για συγγενείς θυμάτων και τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Χρ. Λύδης: Το “Santa Irini” του χρόνου θα συνδέει την Φολέγανδρο με τη Κρήτη

Συναντήσεις με νόημα για τον υποψήφιο δήμαρχο Φολεγάνδρου Χρήστο Λύδη - Τι συζήτησε με τους εκπροσώπους ναυτιλιακής εταιρείας

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Επιδότηση ρεύματος: Στα 15€/MWh σε νοικοκυριά – Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εξήντα χιλιάδες εργασίες κενές ενόψει νέας τουριστικής περιόδου, ποιες είναι οι αιτίες

"Οχι" στον Τουρισμό ... Σκληρές συνθήκες εργασίας, στρεβλώσεις, μη ανταγωνιστικές αμοιβές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας νέων εργαζομένων (πίνακας)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα