Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου - Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κυκλάδες – Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου – Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

|

Σήμερα Πέμπτη η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης

Στη Σύρο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου…. 

Ο λόγος; διττός. Αφενός θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2022. Αφετέρου θα τιμηθεί από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ως Επίτιμη Δημότης ως αναγνώριση της προσφορά της την Ελλάδα …  

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.. . 

στις 12 και μισή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην Ερμούπολη της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ανακηρύξεως της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης «σε αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας». 

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα παραθέσει γεύμα στην κ. Σακελλαροπούλου και στους προσκεκλημένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής. 

Εισήγηση 

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα τέλη Αυγούστου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…   Εγινε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λειβαδάρα για την Ανακήρυξη της Αυτής Εξοχότητας ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως Επίτιμης Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, η οποία θα παρευρεθεί στην Σύρο στα πλαίσια επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος “ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022”.

Η εισήγηση του κ. Λειβαδάρα ακολουθεί αυτούσια παρακάτω:

Κατόπιν της αποδοχής της Αυτής Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πρόσκληση μας να επισκεφθεί το νησί της Σύρου, στο πλαίσιο επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου μας, προτείνουμε την ανακήρυξή της σε ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗ του ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ -ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, κατά την επίσημη υποδοχή της την 22η Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος προς την πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, αλλά και ως αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας.

Στο πρόσωπό της εκφράζεται το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού έθνους, καθώς και ο βαθύτατος σεβασμός προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, όπως η ισονομία και η ισότητα, αρχές τις οποίες προασπίστηκε με σθένος, συνέπεια και ευθυκρισία μέσω του θεσμικού της ρόλου στο Δικαστικό Σώμα, το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, και συνεχίζει να προασπίζεται από το κορυφαίο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απόφοιτη του Αρσακείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγήτρια το 1982 και προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988), σε Σύμβουλο (2000), σε Αντιπρόεδρο (2015) και σε Πρόεδρο του Δικαστηρίου (2018). Υπηρέτησε ως Πάρεδρος και ως Αντιπρόεδρος στο Γ’ Τμήμα και ως Σύμβουλος στο Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Δίδαξε για χρόνια στη Σχολή Δικαστών θέματα δικαίου του περιβάλλοντος.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Μαρτίου.

Τον Ιούνιο του 2021 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει σειρά άρθρων με θέματα, κυρίως, περιβαλλοντικού και χωροταξικού δικαίου, ισότητας των φύλων, προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και κατοχύρωσης του κράτους δικαίου.

Μετά τούτο, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, να επιδώσει στην Αυτής Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη σχετική απόφαση ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελληνική Βουλή: Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές μίας… ημέρας

Ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Αύριο, μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της

Λιμενικό Σώμα: Τι απαντάει στα περί “τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο”

Σε σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν υποτιθέμενη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα απαντούν πηγές του Λιμενικού Σώματος

Ισπανία: βροχή τα πρόστιμα σε καπνιστές και γυμνιστές σε παραλίες

Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες

Νάξος – “Παρά Θιν Αλός”: “διέπραξε έναν ΆΘΛΟ, επέτυχε ένα ΘΑΥΜΑ”

Ο Κωνσταντίνος Σκαρβέλης - Κλινικός ψυχολόγος - καταθέτει την άποψή του έχοντας τις πρώτες εικόνες από το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου της θεατρικής ομάδας " Παρά Θιν Αός"

Εκλογές 2023: Τι ψήφισαν τα νησιά των Κυκλάδων την 21η Μαϊου (πίνακας)

Εντυπωσιακή η Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη σε όλα τα νησιά στις εκλογές της 21ης Μαϊου – Κέρδισε τρεις έδρες, μία ο ΣΥΡΙΖΑ (πίνακας)

ΑΟ Θήρας: Η Βραζιλιάνα Natalia Fernandes Silva φοράει τα …γαλάζια

Η Βραζιλιάνα ακραία Natalia Fernandes Silva η πρώτη ξένη του ΑΟ Θήρας για τη περίοδο 2023 - 24

Αμοργός – Amorgorama: Ερχεται (09-10/06) η 2η γιορτή του Ψαρά

Η Γιορτή του Ψαρά συναντά το Amorgorama στις 9 και 10 Ιουνίου - Η πρόσκληρη

Πάρος: To ζαχαροπλαστείο που μοιάζει με μουσείο Αρχαίων Γλυπτών

Με αναπάντεχο design και γλυκά στις βιτρίνες που μοιάζουν με εφήμερα γλυπτά, το ζαχαροπλαστείο Tserki έχει γίνει το νέο τοπόσημο του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού.

Ορκίζεται σήμερα (28/05) η Βουλή των …δύο ημερών

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου - Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

Στοίχημα – Αγγλία: Προβάδισμα λόγω έδρας για τους “χωριάτες” της Βίλα

Το κίνητρο της Άστον Βίλα και η αντίδραση της «Μπάρτσα»... Η πρόταση από την Foxbet.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα

Δονούσα: Με τα μάτια ενός καθηγητή που παρατηρεί τα καιρικά φαινόμενα

Μάγισσα Δονούσα... Κι ένας εκπαιδευτικός, ο Παναγιώτης Αλούκος,, μιλάει για το χρόνο που περνάει παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα στο νησί ...

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη