Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου - Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κυκλάδες – Σύρος: Επίτιμη Δημότης Σύρου – Ερμούπολης η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

|

Σήμερα Πέμπτη η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης

Στη Σύρο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου…. 

Ο λόγος; διττός. Αφενός θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2022. Αφετέρου θα τιμηθεί από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ως Επίτιμη Δημότης ως αναγνώριση της προσφορά της την Ελλάδα …  

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.. . 

στις 12 και μισή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην Ερμούπολη της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ανακηρύξεως της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης «σε αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας». 

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα παραθέσει γεύμα στην κ. Σακελλαροπούλου και στους προσκεκλημένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής. 

Εισήγηση 

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα τέλη Αυγούστου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…   Εγινε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λειβαδάρα για την Ανακήρυξη της Αυτής Εξοχότητας ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως Επίτιμης Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, η οποία θα παρευρεθεί στην Σύρο στα πλαίσια επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος “ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022”.

Η εισήγηση του κ. Λειβαδάρα ακολουθεί αυτούσια παρακάτω:

Κατόπιν της αποδοχής της Αυτής Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πρόσκληση μας να επισκεφθεί το νησί της Σύρου, στο πλαίσιο επίσημων εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου μας, προτείνουμε την ανακήρυξή της σε ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗ του ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ -ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, κατά την επίσημη υποδοχή της την 22η Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος προς την πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, αλλά και ως αναγνώριση του υψηλού της φρονήματος και της πολυσχιδούς προσφοράς της στη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας.

Στο πρόσωπό της εκφράζεται το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού έθνους, καθώς και ο βαθύτατος σεβασμός προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, όπως η ισονομία και η ισότητα, αρχές τις οποίες προασπίστηκε με σθένος, συνέπεια και ευθυκρισία μέσω του θεσμικού της ρόλου στο Δικαστικό Σώμα, το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, και συνεχίζει να προασπίζεται από το κορυφαίο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απόφοιτη του Αρσακείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγήτρια το 1982 και προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988), σε Σύμβουλο (2000), σε Αντιπρόεδρο (2015) και σε Πρόεδρο του Δικαστηρίου (2018). Υπηρέτησε ως Πάρεδρος και ως Αντιπρόεδρος στο Γ’ Τμήμα και ως Σύμβουλος στο Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Δίδαξε για χρόνια στη Σχολή Δικαστών θέματα δικαίου του περιβάλλοντος.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Μαρτίου.

Τον Ιούνιο του 2021 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει σειρά άρθρων με θέματα, κυρίως, περιβαλλοντικού και χωροταξικού δικαίου, ισότητας των φύλων, προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και κατοχύρωσης του κράτους δικαίου.

Μετά τούτο, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, να επιδώσει στην Αυτής Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη σχετική απόφαση ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Σε εξέλιξη η 2η Λογοδοσία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση της 2ης λογοδοσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι τα θέματα (video)

Περιβαλλοντικός Συναγερμός στην Πλάκα Νάξου: Αυθαίρετες Παρεμβάσεις Απειλούν το Οικοσύστημα

Καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις στη ζώνη Natura 2000 φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου – Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης

30 Χρόνια μετά: Επιστρέφει το συνέδριο “Κέα – Κύθνος” τον Μάιο του 2025!

Ένα νέο διεθνές επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, αναδεικνύοντας την πρόοδο στην έρευνα, ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Κέας και της Κύθνου.

Πάρος – Δήμος: Φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας

Ο Δήμος Πάρου φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας δίπλα στο Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Γ. Πολυχρονάκος: Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και ειδικό φορολογικό καθεστώς για νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πολυχρονάκο

Στη Βοστώνη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο Φ. Φόρτωμας

Ιδιαίτερη στιγμή του ταξιδιού, αποτέλεσε η συμμετοχή στην ετήσια παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στο κέντρο της Βοστώνης

Γ. Λεονταρίτης: “Ο ναυταθλητισμός θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες προτιμήσεις της νεολαίας των νησιών μας”

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συγχαίρει τα παιδιά των Ναυτικών Ομίλων Σύρου και Πάρου για τις επιτυχίες τους

Στη Βαλένθια, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Περιφερειάρχης

Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, παρόντος του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως συλλογική ασφάλεια και άμυνα

Αντιπυρική Περίοδος 2025: Από αύριο (01/05) ξεκινάει και οι οδηγίες που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυκλάδων

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κυκλάδων απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου – Η πρόληψη είναι η πρώτη μας άμυνα

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;