Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Συρμαλένιος: "Μονόδρομος ένα ισχυρό ΕΣΥ στα νησιά...."

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: “Μονόδρομος ένα ισχυρό ΕΣΥ στα νησιά….”

|

Δήλωση βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην Αναφορά για το Π.Π.Ι. Σίφνου – «Στην πεπατημένη το Υπουργείο, μονόδρομος ο αγώνας για ισχυρό ΕΣΥ στη χώρα και στα νησιά»

“… Στο Π.Π.Ι. Σίφνου αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας ειδικευμένος παθολόγος ως επιστημονικός διευθυντής, που καλύπτει μάλιστα οργανική θέση αγροτικού γιατρού και μία επικουρική παιδίατρος με μονοετή σύμβαση, που ευτυχώς με δική της επιθυμία δήλωσε ότι θέλει να έλθει στο νησί. Πέραν αυτών αγροτικός γιατρός δεν υπάρχει, ενώ ευτυχώς ανανεώθηκε για ένα έτος και η σύμβαση του επικουρικού λοιπού προσωπικού, του βοηθού ακτινολόγου και της νοσηλεύτριας. Επίσης έχει προκηρυχθεί μια θέση στην καθαριότητα, καθώς έληξε προ μηνών η σύμβαση της καθαρίστριας. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε συνθήκες εντοπισμού περιστατικών covid – 19 στο νησί, το προσωπικό συνολικά του Π.Π.Ι. έδωσε τον καλλίτερο του εαυτό για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες…. “.

Μέρος, της δήλωσης του βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην Αναφορά για το Π.Π.Ι. Σίφνου… Και όπως τόνισε “Στην πεπατημένη το Υπουργείο, μονόδρομος ο αγώνας για ισχυρό ΕΣΥ στη χώρα και στα νησιά”

“Από την καθυστερημένη κατά πλέον των 2 μηνών απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην ΑΝΑΦΟΡΑ της επιστολής της Δημάρχου, κας Μαρίας Ναδάλη, την οποία καταθέσαμε σχετικά με τις ελλείψεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η γνωστή κατάσταση που λίγο πολύ υπάρχει σε όλα τα μικρομεσαία νησιά της χώρας.

Διαπιστώνεται αφενός μεν η άρνηση ειδικευμένων γιατρών να δηλώσουν ενδιαφέρον ακόμα και σε προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων και αφετέρου η συνεχιζόμενη ίδια πολιτική από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Μια πολιτική η οποία ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ΕΣΥ αλλά και ιδιαίτερα τα νησιά, ως να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Έτσι τα κίνητρα για στελέχωση των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. των νησιών παραμένουν ελλιπή (για να είμαστε ειλικρινείς, παραμένουν στο επίπεδο της μικρής αναβάθμισης που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όμως επιτεύχθηκε σε εποχές μνημονίων), ενώ ακόμα και η αξιοποίηση του θεσμού των επικουρικών, δεν προχωράει ικανοποιητικά. Και βεβαίως η λύση που επιλέγει η 2η ΥΠΕ, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου για περιστασιακή κάλυψη των αναγκών  με 15νθήμερες μετακινήσεις γιατρών αποτελεί ένα καλό άλλοθι για να μην λύνονται τα προβλήματα.

Στο Π.Π.Ι. Σίφνου αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας ειδικευμένος παθολόγος ως επιστημονικός διευθυντής, που καλύπτει μάλιστα οργανική θέση αγροτικού γιατρού και μία επικουρική παιδίατρος με μονοετή σύμβαση, που ευτυχώς με δική της επιθυμία δήλωσε ότι θέλει να έλθει στο νησί. Πέραν αυτών αγροτικός γιατρός δεν υπάρχει, ενώ ευτυχώς ανανεώθηκε για ένα έτος και η σύμβαση του επικουρικού λοιπού προσωπικού, του βοηθού ακτινολόγου και της νοσηλεύτριας. Επίσης έχει προκηρυχθεί μια θέση στην καθαριότητα, καθώς έληξε προ μηνών η σύμβαση της καθαρίστριας.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σε συνθήκες εντοπισμού περιστατικών covid – 19 στο νησί, το προσωπικό συνολικά του Π.Π.Ι. έδωσε τον καλλίτερο του εαυτό για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Χρέος δικό μας παραμένει, η συνέχιση του αγώνα για ένα ισχυρό ΕΣΥ συνολικά στη χώρα αλλά και στα νησιά, έτσι ώστε η υγειονομική ασφάλεια να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάταξη του τουρισμού και της οικονομίας”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης