Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Συρμαλένιος: Επίσκεψη στην Σύρο και σημαντικές επαφές

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: Επίσκεψη στην Σύρο και σημαντικές επαφές

|

Επίσκεψη – περιοδεία (από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου) στη Σύρο, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, μέλη της Ν. Ε. Κυκλάδων και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην βουλευτή Αντώνη Συρίγο – Ποιους συνάντησαν – Εξόρμηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

Επίσκεψη – περιοδεία στη Σύρο, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, μέλη της Ν. Ε. Κυκλάδων και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην βουλευτή Αντώνη Συρίγο, από την Πέμπτη 2/7 έως την Κυριακή 5/7. Επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με σειρά φορέων και επίσης περπάτησαν στους δρόμους της Ερμούπολης και των οικισμών Γαλησσά και Κίνι, μοιράζοντας το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και διαδίδοντας το μήνυμα του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» για την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων στο ξενοδοχείο «Ερμής» για τα ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας και την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν

  • το Νοσοκομείο και συνομίλησαν με μέλη της διοίκησης και συγκεκριμένα με τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Τρίτζαλη και τον γιατρό κ. Γαβριήλ, καθώς ο Διοικητής βρισκόταν εκτός Σύρου όπως επίσης και με την Γραμματέα, κ. Καμπάνη, και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων,
  • τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων μέσω τηλεδιάσκεψης, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο κ. Βούλγαρη, τον κ. Χατζηγεωργίου από το Γ.Ν. Σύρου και τον κ. Τζανίδη από το Κ.Υ. Πάρου,
  • τον Δήμαρχο κ. Λειβαδάρα,
  • τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη,
  • το Νεώριο όπου συναντήθηκαν με τον γεν. διευθυντή κ. Β. Σαββίδη και τον πρόεδρο του εργοστασιακού σωματείου Αντ. Χατζαντώνη,
  • το Λιμεναρχείο όπου συνομίλησαν με τον Λιμενάρχη κ. Βαμβακούση και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων,
  • το Επιμελητήριο Κυκλάδων όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Ρούσσος και εκπρόσωποι του, καθώς και ο πρόεδρος, κ. Αλεξανδρίδης, και μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου,
  • και τέλος τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ν.Αι. Περ. Ενότητας Κυκλάδων εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο Κ. Γιολδάση και τον γραμματέα Κ. Μουρσελά.

Το ζήτημα της πανδημίας και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Σύρο, αποτέλεσε ένα από τα καίρια θέματα που τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις, όπου κοινό αίτημα και απαίτηση όλων, αναδείχθηκε η ανάγκη υπεύθυνης και έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε αφενός μεν να παίρνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και αφετέρου να σταματούν οι ψίθυροι και η ανεύθυνη φημολογία που κάνει ζημιά στο νησί στην αρχή μιας ιδιότυπης τουριστικής περιόδου. Αυτό τόνισαν με έμφαση τόσο ο Δήμαρχος, όσο και όλοι οι φορείς, στηλιτεύοντας την καθυστερημένη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, όλοι συμφώνησαν ότι μέχρι τώρα και μετά το άνοιγμα των πτήσεων και της εισόδου των επισκεπτών στα νησιά, επικρατεί μεγάλη σύγχυση και γκρίζες ζώνες, τόσο σε σχέση με τα διαγνωστικά τεστ που διεξάγονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται αφού οι επισκέπτες έχουν φθάσει στα νησιά ή στον τελικό τους προορισμό, με ενδεχόμενο κίνδυνο διασποράς του ιού, όσο και σε σχέση με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπου π.χ. είναι πολύ δύσκολη η συμφωνία μεταξύ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών καταλυμάτων με γιατρούς αναφοράς.

Στο νοσοκομείο επίσης σημειώθηκε η απόκτηση μοριακού αναλυτή για την λήψη διαγνωστικών τεστ, ο οποίος όμως δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης του εξειδικευμένου προσωπικού. Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση του νοσοκομείου, όλοι αναγνωρίζουν τη σημαντική αναβάθμισή του από την προηγούμενη διοίκηση, η οποία συνεχίστηκε με την έναρξη της λειτουργίας της ΜΑΦ και την εγκατάσταση ψηφιακού μαστογράφου. Μολονότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην περίοδο της καραντίνας, όπως επισημάνθηκε τόσο από τη διοίκηση όσο και από το σωματείο των εργαζομένων, υπάρχουν ακόμα προς επίλυση σημαντικά ζητήματα, όπως η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, η επεξεργασία νέου Οργανισμού, η πρόσληψη επιπλέον νεφρολόγου, η μεγάλη ανάγκη πρόσληψης ογκολόγου για την επιτόπια αντιμετώπιση των καρκινοπαθών, η ανάγκη κάλυψης του υπό συνταξιοδότηση προσωπικού (ζήτημα ιδιαίτερα οξύ στην τεχνική υπηρεσία), ενώ τονίστηκε από τους εργαζόμενους η ανάγκη ιδιαίτερης μέριμνας και προστασίας των υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουν να υπηρετούν σε τμήματα πρώτης γραμμής.

 

Στην τηλεσύσκεψη με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, οι εκπρόσωποι του συλλόγου αναφέρθηκαν στην έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (οικογενειακός γιατρός, γενικός γιατρός κλπ), την οποία χαρακτηρίζουν και ως βαρειά αμέλεια του πολιτικού συστήματος. Τόνισαν ότι σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η πρωτοβάθμια είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, ενώ επεσήμαναν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους γιατρούς και τα ξενοδοχεία παραμένουν έωλα και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες σε προσωπικό για να ανταπεξέλθουν οι μονάδες υγείας. Από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι στις νέες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται δέσμη μέτρων για ειδικά κίνητρα (οικονομικά, επιστημονικά, διοικητικά) για την προσέλκυση ιατρών στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.

Με τον Δήμαρχο συζητήσαμε τη διαγραφόμενη κατάσταση μετά την πρώτη φάση της πανδημίας που χαρακτηρίστηκε «σκοτεινή», την προσπάθεια τουριστικής προβολής του νησιού και την αναμενόμενη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου/εξωτερικού συνεργάτη από τον Σεπτέμβριο, την επιτακτική ανάγκη κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των ΟΤΑ, λόγω ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομικών του Δήμου εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμής των τελών και των αντισταθμιστικών, κάτι που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από την έκτακτη ενίσχυση των 226.000 ευρώ λόγω κορονοϊού, αφού μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο η αναμενόμενη απώλεια εσόδων υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. Και, βεβαίως, το έλλειμμα αυτό αποβαίνει σε βάρος του τεχνικού προγράμματος. Επίσης, συζητήθηκε η πρόσφατη συγκρότηση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στη διοίκηση του οποίου δεν μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για προώθηση της ανακύκλωσης που είχε υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ από την πλευρά μας τέθηκε το ζήτημα της κυβερνητικής ανακοίνωσης για τη δήθεν χρηματοδότηση της πρόσθετης μονάδα αφαλάτωσης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τη στιγμή που το οικονομικό έργο της είχε ήδη ολοκληρωθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Επιπλέον, συζητήσαμε και για την εξέλιξη άλλων δύο σημαντικών έργων που είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το αθλητικό έργο στα Πευκάκια και το έργο της αποχέτευσης Βάρης-Μέγα Γυαλού, τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ενίσχυση των νοσοκομείων Σύρου, Νάξου, Σαντορίνης και του Κ.Υ. Μυκόνου με μοριακούς αναλυτές και τη διάθεση στα νησιά του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και υλικού, ενώ μας τονίστηκε ιδιαίτερα το σημαντικό έργο αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, με την αναγνώριση ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων εγκρίθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, για άλλη μια φορά, τέθηκε το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που αποτελεί εμπόδιο για τη στοιχειώδη εκπλήρωση πολλών αρμοδιοτήτων όπως η εκπόνηση μελετών και η παρακολούθηση των τεχνικών έργων, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η αποτελεσματική χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων κλπ. Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη επαναφοράς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και η συνέχιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων για τα ζητήματα της Περιφέρειας, συζητήσαμε και με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ν.Αι. Περ. Ενότητας Κυκλάδων οι οποίοι τόνισαν και από την πλευρά τους τη δραματική κατάσταση της υποστελέχωσης και της συνεχιζόμενης αποχώρησης υπαλλήλων σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων, όπως επιδόματα στέγασης και σίτισης από τους ΟΤΑ, που ενώ κάποια στιγμή είχαν δοθεί, πάρθηκαν πίσω, όπως και την επιβεβλημένη αναμόρφωση της ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες νησιωτικότητας. Επίσης, ο σύλλογος ανέδειξε με έμφαση το ζήτημα της εφαρμογής του ν. 3852/2010 για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, ζήτημα που έχει θέσει και η Ομοσπονδία τους, καθώς και το ζήτημα εκχώρησης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, με το πρόσχημα της υποστελέχωσης. Τέλος, από την πλευρά του Συλλόγου επισημάνθηκε η έλλειψη συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη που αρνείται να συναντηθεί μαζί τους.

Στο ναυπηγείο του Νεωρίου, ενημερωθήκαμε για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στη σημερινή ιδιοκτησία της ONEX από τη Δευτέρα 6/7 και κάναμε μια ολοκληρωμένη και ειλικρινή συζήτηση. Καταρχήν από την πλευρά μας, διαπιστώσαμε τη μεγάλη πρόοδο και δηλώσαμε τη στήριξή μας στην ανερχόμενη πορεία του ναυπηγείου -άλλωστε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η διαδικασία μεταβίβασης του Νεωρίου- θεωρώντας ότι η χώρα μας, μια παγκόσμια ναυτική δύναμη, πρέπει και μπορεί να αναπτύξει τη ναυπηγοεπισκευή ως βασικό πυλώνα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Στηλιτεύσαμε την κατάργηση των διετών τμημάτων επαγγελματικής κατάρτισης στα ΑΕΙ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, μέτρο που καθιερώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα βοηθούσε και τον τομέα των ναυπηγείων. Ταυτόχρονα όμως, θέσαμε και ορισμένα άλλα ζητήματα που αφορούν τα περιβαλλοντικά αλλά και τα εργασιακά. Τονίσαμε ότι, από τη στιγμή που η Συριανή κοινωνία στηρίζει το ναυπηγείο, δεν χρειάζεται καμία καχυποψία απέναντι σε κάποιες κριτικές φωνές, διότι με τη λήψη των σωστών μέτρων, τη συνεννόηση και την καλή βούληση, όλα τα ζητήματα μπορούν να λύνονται προς όφελος της αναπτυξιακής πορείας και  της συνύπαρξης όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του νησιού.

Στο Επιμελητήριο η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα θέματα της οικονομίας και των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις, στην ανυπαρξία στήριξής τους από το τραπεζικό σύστημα, στο νέο νόμο των μικροπιστώσεων, για τον οποίο εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την εφαρμοστικότητα του σε περιφερειακό επίπεδο, όπως επίσης στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Επισημάνθηκε η ανάγκη εμπροσθοβαρούς στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι πολύ δυσοίωνες. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου τονίστηκε ότι εισακούσθηκαν από την κυβέρνηση στο θέμα των voucher για την ακτοπλοΐα, ενώ επεσήμαναν και την ανάγκη συνέχισης του Μεταφορικού Ισοδύναμου, για το οποίο υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις. Τέλος, συζητήσαμε για μια ακόμη φορά το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, με την οπτική της παρέμβασης και του Επιμελητηρίου στο Ευρωπαϊκό Νησιωτικό Επιμελητήριο.

Τέλος, στο Λιμεναρχείο συζητήσαμε τα ζητήματα της λιμενικής αρχής των εργαζομένων. Επισημάνθηκε το θέμα της υποστελέχωσης, αλλά και η πρόσφατη έγκριση για αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500, εκ των οποίων οι 900 αφορούν τις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Επίσης, προχωρά και η διαδικασία πλήρωσης 150 λιμενοφυλάκων και 50 σημαιοφόρων, προκήρυξη που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη άμεσης ετοιμότητας και αποτελεσματικής παρέμβασης σε έκτακτες καταστάσεις, όπως συνέβη με το ατύχημα μικρού σκάφους πλησίον της Σύρου, αλλά και η συνδρομή του σώματος με το αντιρρυπαντικό σκάφος της Σύρου στην αντιμετώπιση των διαρροών καυσίμων από το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ στην Πάρο, που επανεμφανίστηκε πρόσφατα.

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή